09 / 05 / 2024

urfa harran kardeş şehir

urfa harran kardeş şehir

İtalya’nın Alberobello ile Harran belediyeleri kardeş şehir oldu. İtalya’nın güneydoğusunda Harran’daki kubbe evlere benzer yapılarıyla ün yapmış Alberobello kenti ile Harran ilçesi, bu benzerlikten yola çıkılarak kardeş kent oldu....

Şanlıurfa TOKİ sonuçları açıklandı mı? İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye,Harran TOKİ sonuçları!

TOKİ Şanlıurfa kura çekiliş sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye ve Harran sonuçlarına dair detayları belli oldu mu olmadı mı? İşte detaylar!

Şanlıurfa'da arazi kavgası: 1 ölü, 1 yaralı!

Şanlıurfa Halfeti'de arazi anlaşmazlığı sebebiyle iki kardeş arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Harran'da tarihi dokuya zarar veren yapılar yıkılıyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaklaşık 250 yıllık konik kubbeli evlerin olduğu alanda, tarihi dokuya zarar veren yapılar tek tek yıkılıyor.

Şanlıurfa'da metruk binalar yıkılacak!

Şanlıurfa'da Harran kentinin tarihi yapısına zarar veren ve çarpık kentleşmeye neden olan metruk evler için yıkım kararı alındı.

Şanlıurfa Harran Otogarı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafındahayata geçirilen Harran Otogar'ının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şanlıurfa Harran Şehir Otogarı açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Harran Şehir Otogarı büyük açılışa hazırlanıyor.

Harran Belediyesi'nden 'imar usulsüzlüğü' iddialarına cevap!

Şanlıurfa'nın Harran İlçe Belediyesi, imar planında usulsüzlük yapılarak mülkiyeti belediyeye ait yerin satıldığı yönündeki iddialara mahkeme kararıyla açıklama yaptı.

Harran asırlar sonra yeniden astronomiye hizmet edecek!

Dünyada "ilk gözlem yapılan" mekanlar arasında yer alan Şanlıurfa'nın tarihi Harran ilçesinde yapım çalışmaları devam eden gözlemevinde hem rasat hem de akademik çalışmalar yapılabilecek.

Harran Kültür Merkezi hizmete açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Harran Kültür Merkezi'nin açılışı yapıldı..

Şanlıurfa Harran'da yeni imar planları hazırlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde başlatılan gelişim vatandaşların takdirini toplarken, ilçeleri kalkındıracak olan hamleler bir bir gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Harran'da arazi kavgası! 1 ölü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde dün öğle saatlerinde arazi kavgası yaşandı. Kavgada Mehmet Ç., C.K.'nın silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti...

Harran Kültür Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek’te tamamladığı kültür merkezinin ardından Harran Kültür Merkezinin yapım çalışmalarına ağırlık verdi.

2018 Şanlıurfa Harran'ın yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran’da hayata geçirilen kültür merkezi, otogar, semt pazarı ve otopark projelerinde incelemelerde bulundu.

urfa harran kardeş şehir Haberi

urfa harran kardeş şehir


Şanlıurfa’nın Harran ilçesiyle İtalya’nın Alberobello belediyeleri arasında kardeş kent protokolü imzalandı.


İtalya’nın güneydoğusunda Harran’daki kubbe evlere benzer yapılarıyla ün yapmış Alberobello kenti ile Harran ilçesi, bu benzerlikten yola çıkılarak kardeş kent oldu.


Alberobello’da yapılan törenle Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Alberobello Belediye Başkanı Michele Maria Longo kardeş kent protokolüne imza attı.


Longo, imza töreninde yaptığı konuşmada, Alberobello evlerinin doğudan özellikle Harran’dan ilham alınarak, doğu medeniyetinden etkilenerek inşa edildiğini söyledi.


Törene İtalyan senatörler Riccardo Migliori, Giuseppe Caforio, Pietro Luitzi, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Abdulkadir Emin Önen ve Halil Özcan, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı ve Türkiye’nin Roma Büyükelçiliği İkinci Katibi Aytunç Menevşe...