03 / 05 / 2024

urfa kale eteği projesinde son durum ne

urfa kale eteği projesinde son durum ne

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Kale Eteği Projesi çalışmalarında yeni kaya mezarları ve mozaikler bulunduğu bildirildi.

6 Şubat depremleri davasında ilk karar çıktı! 

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda ilk karar Şanlıurfa'da verildiği açıklandı. Şehirde 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı apartmanın müteahhidine 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildiği duyuruldu. 

Maksi İstanbul Teras Kale'de yüzde 50 peşinatla 12 ay vade!

Maksi İstanbul İnşaat tarafından hayata geçirilen Teras Kale projesi için yüzde 50 peşinat ödendiği zaman kalan tutar 12 ay vadeyle ödenebiliyor. Projenin teslimlerinin Haziran ayında yapılması planlanıyor.

Şanlıurfa'da depremzedeler için yapılan köy konutları en kısa zamanda teslim edilecek!

Şanlıurfa'daki depremzedeler için yapılan deprem konutlarının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Vali Şıldak, kırsalda 242 konutun yapımının başladığını, bir bölümünün tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. İşte çalışmalardaki son durum...

Şanlıurfa'da KDV'den muaf, 8 taksitle 5 arsa satılıyor! 676 bin TL'den başlayan fiyatlarla imarlı arsa alabilirsiniz!

Şanlıurfa Milli Emlak Müdürlüğü, Şanlıurfa ili, Haliliye ilçesi, Gülveren Mahallesinde yer alan 5 adet imarlı arsayı KDV'den muaf, 8 taksit imkanıyla satıyor. Şanlıurfa'daki arsalar için ihale ne zaman yapılacak? 

TOKİ Şanlıurfa projesi için beklenen tarih geldi! 409 yeni konutu aman kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Şanlıurfa 2023 projesi için beklenen tarih geldi. Şanlıurfa TOKİ projesinde 409 konut yer alıyor.

Rapor ve reçete için artık hastaneye gitmeye gerek kalmayacak! Sağlık Bakanı Koca yeni sistemi açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemine yönelik yeni düzenlemeleri açıkladı. Koca, 'reçete' ve 'rapor' için vatandaşların hastanelere gitmesine gerek kalmayacak.

TOKİ Şanlıurfa projesi için son dakika müjdesi geldi! 303 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Şanlıurfa 2023 projesi için resmen 2023 müjdesi geldi. Sadece bu ilçeye tam 303 yeni konut geliyor.

Şanlıurfa'da trafiği engelleyen yapılar yıkıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesi Eyüpnebi Mahallesi Komiser Şakir Caddesi üzerinde trafiği engelleyen yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Mehmetçik Mahallesinde'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığını duyurdu.

TOKİ Şanlıurfa'da 144 iş yerini açık artırmayla satıyor!

TOKİ Şanlıurfa Merkez'de bulunan Eski Sanayi ve Halk Pazarı'ndaki 144 iş yerini 25 Ağustos 2020 Salı günü saat 13:00'da açık artırmayla satıyor.

Şanlıurfa Eyyübiye için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa İli, Eyyübiye İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31205 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Eyyübiye için acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çorum Kale Mahallesi dönüşüyor!

Çorum Çöplü Mahallesi’nde 152 dönümlük alanda başlatılan kentsel dönüşüm, Kale Mahallesi’nde devam edecek. Çorum Belediyesi, Kale Mahallesi için TOKİ işbirliği ile Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlıyor.

urfa kale eteği projesinde son durum ne Haberi

urfa kale eteği projesinde son durum ne


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kale Eteği Projesi çalışmalarında yeni kaya mezarları ve mozaikler bulunduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, çalışmaların sürdüğü 45 dönümlük arazide arkeologların çalışma yürüttüğü kaydedildi.

Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 80'e yakın kaya mezarının restorasyonunun gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Çalışmaların sürdüğü alanda son olarak yeni bir kaya mezarı ve mozaikler bulundu. Urfa Kalesi tepe yamacının en üst bölümünde bulunan ve diğer kaya mezarlarına nazaran daha büyük olan yeni mezarın Kral Abgar'ın ailesinin önde gelenlerinden birine ait olduğu tahmin ediliyor. Kesin olmayan bilgilere göre ailenin önde gelenlerinden birinin ve iki taraflı 10 yakınının yer aldığı yeni kaya mezarının bulunması heyecanla karşılandı.

Öte yandan alanda çalışmalarını sürdüren arkeologlar aynı alandaki başka bir kaya mezarında ise taban mozaiğine rastladı. Proje çerçevesinde rastlanan...