02 / 05 / 2024

Urfa Kalesi kazı çalışmaları başladı mı

Urfa Kalesi kazı çalışmaları başladı mı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu.

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Şanlıurfa Siverek Kalesi çevresindeki evler kamulaştırılacak!

Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa ve ilçelerini ilgilendiren önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Siverek’in tarihi kalesi çevresindeki evlerin kamulaştırılacağı açıklandı.

11 bin yıllık 'Urfa Adamı'nın evini yıkıyorlar"

‘Urfa Adamı’nın bulunduğu bölgede kaçak kazı yapılıyor. Arkeolog Nezih Başgelen, kaçak çalışmanın durdurulması için Kültür Bakanlığı’na başvurdu...

Çinimaçin Kalesi'ne turistik tesis inşa edilecek!

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Ünye Kalesi'nde kazı çalışmaları 2017'de başlıyor!

Ünye’de devam eden çalışmalar ve projelerle ilgili Ankara’da önemli görüşmelere imza atan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, verimli sonuçlarla döndü. Dönüşte ayağının tozuyla basın açıklaması yapan Başkan Çamyar’ın ilk müjdesi Ünye Kalesi ile ilgiliydi.

Şanlıurfa Birecik Kalesi'nin çehresi değişiyor!

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin çehresi değişiyor.

Şanlıurfa TDİ Organize Sanayi'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Şanlıurfa TDİ Organize Sanayi Bölgesi İşletme temel kazısı, çevre koruma duvarı ve yağmursuyu şebekesi inşaat işinden müteşekkil altyapı yapım işini ihale edecek. İhalenin keşif bedeli 54 milyon 890 bin 17 TL.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kale Eteği Projesi'ni değerlendiren Başkan Nihat Çiftçi, "Kazı çalışmalarında çok önemli mozaiklere rastlandı. Medeniyetler şehri Şanlıurfa'da mirasa sahip çıkıyoruz" dedi.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Gevale Kalesi, Konya turizmine kazandırılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile tarihi Gevale Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki kısmında da çalışmalar zirvede devam ediyor.

Şanlıurfa Göbeklitepe'deki kazı çalışmaları ne durumda?

Şanlıurfa Müze Müdürü ve Göbeklitepe kazı sorumlusu Müslüm Ercan’ın, FETÖ bağlantısı nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. Göbeklitepe’yi bulan ünlü Alman arkeologun eşi isyan etti.

Urfa Kalesi kazı çalışmaları başladı mı Haberi

Urfa Kalesi kazı çalışmaları başladı mı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu. sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemenin ardından açıklama yapan Başkan Güvenç, söz konusu alanda daha önce kamulaştırma yaptıklarını ve yıkım sonrası alanda Roma dönemine ait kaya mezarların ortaya çıktığını söyledi. 


KALEDE KAZI 

İmar kurulunun koruma imar planı yapılmadan alanda herhangi bir çalışmanın yapılmasına izin vermediğini vurgulayan Başkan Güvenç, plan hazırladıklarını ve kuruldan geçtiğini ifade etti. Projenin 3 Milyon TL'ye mal olacağını aktaran Güvenç, "Şuanda müteahhite yer teslimi yaptık. İnşallah alanda ortaya çıkarılan 80 kaya mezarla Şanlıurfa turizmine, tarihi varlığına ve kültürel varlığına önemli bir katkı sunmuş olacağız. Gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum tekrar hayırlı olsun diyorum"...