02 / 05 / 2024

urfa sanayi bölgesine kentsel dönüşüm

urfa sanayi bölgesine kentsel dönüşüm

TOKİ ve Şanlıurfa Büyükşehir işbirliğiyle yapılacak olan Paşabağı Mahallesi ve Eski Sanayi Sitesindeki Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi' nin 1. etabı 30 Martta ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde yıkım başladı!

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımlar başladı. TOKİ’ye devredilen alanda dükkanlar yıkılıyor.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni cami yapılıyor!

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi ikinci kısımda yeni cami inşaa ediliyor. Yeni cami için ilk harç döküldü.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm'de 2. Etap başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilen Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etab'a geçiliyor. 2. Etap 1. Kısım start alacak.

Şanlıurfa Birecik OSB'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Şanlıurfa Birecik Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Şanlıurfa Birecik Organize Sanayi Bölgesine ait altyapı yapım işi ihale edilecek. İhalenin keşif bedeli 26 milyon 144 bin TL olarak belirlendi.

Manisa Salihli Organize Sanayi Bölgesine doğalgaz geliyor!

Manisa’nın Salihli Organize Sanayi Bölgesine Bakanlar Kurulu kararıyla doğalgaz ulaştırılacak olması ilçede sevinçle karşılandı.

Çaycuma Organize Sanayi Bölgesine yatırım teşviği!

Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi koordinesinde “Sanayicilere Yönelik Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Sağladığı Destekler” konulu bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenlendi.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi'nde dönüşüm başlıyor!

TOKİ’nin Büyükşehir Belediyesiyle birlikte eski hal pazarı arsası üzerinde hayata geçireceği ‘Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ aylardır geri sayımda.

Sakarya Hanlı Köyü'deki tarım arazileri sanayi bölgesine mi dahil ediliyor!

Hanlı Köyü’nde bulunan tarım arazilerinin, belediyenin yaptığı imar planı ile sanayi bölgesine dahil edilmesine tepkiler büyüyor. Altın değerindeki topların saniyeye açılmasına engel olmak için itiraz dilekçesi verildi.

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Şanlıurfa Eski Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirilecek ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’nde şimdi de dere yatağı pürüzü çıktı. Eski hal pazarı arsasındaki zemin etüdü sırasında dere yatağının inşaat sırasında sıkıntı oluşturacağı saptandı.

Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nde inşaatlar başlıyor!

TESKOOP, Öz-Ar ve Bahçeşehir Toplu İşyeri Kooperatifi tarafından hayata geçirilen Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nde elektrik, su ve doğalgaz çalışmalarında sona gelindi, bölge Türkiye’nin İkitelli’den sonra en büyük sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyor.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde ulaşım sorunu sona erdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Minareliçavuş camiinin batısında Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi sınırlarına yapılan kavşak ve yeni açılan yol ile bölgedeki trafik karmaşası sona erdi.

Meram'da organize sanayi bölgesi çalışmaları başladı!

Fatma Toru, Meram'ın gelirlerinin artırılması için 7 milyon metrekarelik alanda organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili çalışmaların başladığını söyledi.

Organize sanayi bölgelerinde emlak vergisi nasıl uygulanır?

Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Organize sanayi bölgelerinde emlak vergisi uygulamaları yatırımların desteklenmesinde önemli unsurlardan biri de yatırımcıya arsa tahsis edilmesi veya düşük fiyat ve uzun vadeli kredi ile arsa satışının yapılmasıdır.

urfa sanayi bölgesine kentsel dönüşüm Haberi

urfa sanayi bölgesine kentsel dönüşüm

Güneydoğu'nun en prestijli dönüşüm projesi olan Eski Sanayi Dönüşüm ve Yenileme Projesinin maliyeti ise 250 Milyon dolar... TOKİ, Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1 .etabını 30 Mart 2015'te ihaleye çıkarmaya hazırlanıyor. Kentsel dönüşüm uygulanacak olan eski sanayi bölgesindeki projede 88 adet ofis, 463 edat dükkan, ticaret merkezleri, ofisler olacak. 

Ayrıca, kentsel dönüşümle yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edileceği belirtiliyor. 

250 milyon dolar harcama yapılacak "Kentsel Dönüşüm" projesi boş alanlardan başlayacak. Daha sonra biten inşaatlara doldur boşalt yöntemi yapılacak. Projenin 5-6 yıl içerisinde hayata geçmesi hedefleniyor. 

İhaleyi üstlenecek firma ilk etapta şehrin merkezi bir bölgesinde yer alan eski sanayi sitesinin bulunduğu alanı fonksiyonunu yitirmiş ve köhnem iş yapılardan temizleyecek.Bölgen in yeni bir yaşam alanına dönüştürülmesi için yaklaşık 250 milyon...