01 / 05 / 2024

Urla Balıklıova yıkım çalışmaları

Urla Balıklıova yıkım çalışmaları

İzmir Urla’nın Balıklıova Mahallesi’ndeki yirmişer metrekarelik 74 ev yıkıldı. Urla Belediyesi, davalık olan yapıları, yürütmenin durdurulması kararı olmamasının oluşturduğu imkan ile yıkım hakkındaki yargı sürecinin tamamlanmasını beklemeden yıktı.

Urla Balıklıova'da yıkım gerginliği!

İzmir Urla’ya bağlı Balıklıova Mahallesi’nde yıkım gerginliği yaşandı. Vatandaş kaçak villalardan önce kendi evlerinin yıkılmaya çalışılmasına isyan etti.

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

İstanbul'daki depremde çatlaklar oluşan bina için yıkım kararı!

Mega kent İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar meydana gelen bina içim yıkım kararı verildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

İzmir’de yıkım faciası! Deprem yıkamadı ekipler yıktı!

İzmir’de geçtiğimi yıl ekim ayında yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sırasında ağır hasar gören 8 katlı bina, kontrollü yıkım sırasında yakınında bulunan 3 yıllık binanın üzerine devrildi. Depremin yıkamadığı 5 katlı binada ağır hasar oluştu.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

İzmir depremi sonrası yıkım uzaydan görüntülendi!

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi. 

Tunç Soyer: 20'ye yakın binada yıkım ihbarı var!

İzmir açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "20'ye yakın binada yıkım ihbarı var. Bayraklı'ya ulaşmaya çalışıyoruz. En kritik bölge Bayraklı, Bornova görülüyor" dedi.

Elazığ'da hasarlı binalar için yıkım ihalesi!

Elazığ Belediyesi, 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğüne sahip depremde ağır zarar alan binalarla ilgili yıkım ihalesini tamamladı. 

Balıkesir'deki riskli 51 okul için yıkım kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan kontroller ve değerlendirmelerin ardından Balıkesir'de deprem riski taşıyan 51 eğitim binası için yıkım kararı verildi.

Elazığ'da depremde ağır hasar gören caminin yıkımına başlandı!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören Çatalçeşme Camisi'nin yıkım çalışmasına başlandı...

Urla Balıklıova yıkım çalışmaları Haberi

Urla Balıklıova yıkım çalışmaları

İzmir Urla’nın Balıklıova Mahallesi’ndeki yirmişer metrekarelik 74 ev yıkıldı. Urla Belediyesi, davalık olan yapıları, yürütmenin durdurulması kararı olmamasının oluşturduğu imkan ile yıkım hakkındaki yargı sürecinin tamamlanmasını beklemeden yıktı.


Yıkım esnasında üç vatandaş kelepçelenerek jandarma aracının içinde işlemler bitene kadar gözetim altında tutuldu. Bu arada Balıklıova yaşayanlarının ikiye bölündüğü ortaya çıktı.


Muhtar Akın Yılmaz ve beraberindeki grup, yıkım günü alana gelerek, evleri yıkılan insanlara tepki gösterdi, belediye başkanı Sibel Uyar’a ve yıkıma destek verdi. Belediye başkanını ve yıkımı alkışlayan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakın arkadaşı olan AKP’li İşadamı Latif Topbaş tarafından Hacılar Koyu’nda yaptırılan ve Danıştay’ın yıkım kararını onayladığı kaçak villaların niçin yıkılmadığı hakkında ise yorum yapmak...