02 / 05 / 2024

urla çevreye uyumlu iskele

urla çevreye uyumlu iskele

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça ve Mordoğan’dan sonra Urla ve Güzelbahçe’ye de gemi seferleri başlatabilmek için çalışmalarını hızlandırdı. Doğal sit alanı olan Urla’ya çevreyle uyumlu yüzer bir iskele kuran Büyükşehir, Bakanlık izinlerinden sonra bu ilçeye sefer başlatacak.

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Mesa Çengelköy Bosphorus’ta yaşam başladı! ‘Hemen teslim’ 120 ay vade ile aylık 1,49 faizli kredi imkanı!

Çengelköy’de muhteşem Boğaz manzarası ile dikkat çeken Mesa Çengelköy Bosphorus’ta yaşamın başladığı bildirildi. 15 bin metrekarelik alana inşa edilen projenin yarısı yeşil alana ayrılırken, yatay mimarinin hakim olduğu projede çevreye uyumlu 4 blok ve 54 daire yer alıyor.

THBB 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor!

THBB, üyesi olan beton üreticilerinin çevreye uyumlu olarak çalışmasını teşvik etmek amacıyla 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor.

Murat Kurum: Çevreye uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler amaçlıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Biz yaşanabilir çevre, afetlere hazır ve akıllı şehirler vizyonu ile sürdürülebilir çevreye uyumlu hayat kalitesi yüksek şehirler ve yerleşmeler oluşturmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu...

İzmir Büyükşehir'den Urla'ya çevreye uyumlu iskele!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça ve Mordoğan’dan sonra Urla ve Güzelbahçe’ye de gemi seferleri başlatabilmek için çalışmalarını hızlandırdı. Doğal sit alanı olan Urla’ya çevreyle uyumlu yüzer bir iskele kuran Büyükşehir, Bakanlık izinlerinden sonra bu ilçeye sefer başlatacak.

Denizli'nin özgün mimarisi nasıl geri kazanılmalı?

Anadolu halkı, Denizli'ye yerleştiğinde kentin iklimine, doğasına, bitki örtüsüne, yetişen ağaçlarına vakıf olarak kendiliğinden, el yordamı ile, doğaya, çevreye uyumlu bir mimari geliştirmişti."Kente plan geldikten" sonra kentin özgünlüğü erozyona uğradı

Cavit Öztürk: Sakarya Erenler'i yeniden inşa ediyoruz!

Sakarya Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, "Doğa va ve çevreye uyumlu, sosyal alt yapı standart farını tamamlamış sağlam yapılarda güvenle yaşamamız, en önemli hedefimizdir" dedi.

Enerjisa ve TEİAŞ elektrik tüketicileri için proje geliştirecek!

Enerjisa ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş yüksek ve düşük elektrik tüketen müşterilerinin esnek taleplerini merkezi bir yazılım ile takvimlendirerek tüketicilerin sürekli, düşük maliyetli ve çevreye uyumlu tüketimine yönelik pilot proje başlatacak.

DP+Güzey Mimarlık tasarımı Barviha AVM, sadeliğiyle dikkat çekiyor!

DP+Güzey Mimarlık’ın tasarladığı Barviha AVM, sade geometrisine yakışır nitelikli malzemeleri, detay seçimleri ve konumlanacağı seçkin çevreye uyumlu çizgisiyle fark yaratmayı hedefliyor.

Bursa Beton'a 3 ödül!

1998 yılından beri düzenlenen "Yeşil Nokta Çevre Ödüllerf'nde Bursa Beton'a 3 ödül birden geldi. Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği "Yeşil Nokta Çevre Ödülle

Barhiva AVM Rusya'da inşa ediliyor!

DP+Güzey Mimarlık’ın tasarladığı Barviha AVM, sade geometrisine yakışır nitelikli malzemeleri, detay seçimleri ve konumlanacağı seçkin çevreye uyumlu çizgisiyle fark yaratmayı hedefliyor..

Urla Demircili Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Urla ilçesinde Çalık Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Ltd. Şti’ye ait “Demircili Rüzgar Enerji Santrali” 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı askıda...

İzmir Urla'da 122 bin metrekarelik alanın imar planı askıda!

İzmir Urla Zeytineli Mahallesi'nde 122 bin 470 metrekarelik alanı kapsayan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

urla çevreye uyumlu iskele Haberi

urla çevreye uyumlu iskele


Son teknoloji gemilerle donattığı filosuyla deniz ulaşımında önemli hamleler gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, dış körfezde Foça ve Mordoğan ile başlayan vapur seferlerine yeni bir rota olarak Urla’yı da eklemek üzere çalışmalarını sürdürüyor. 

“Deniz Ulaşımı Geliştirme Projesi” kapsamında Urla’da gemi seferlerine başlamaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, bölgenin doğal sit alanı olması nedeniyle, yanaşma yeri olarak bir yüzer iskele yaptı. Doğaya uyumlu ve bir yerden başka bir yere hareket edebilir özellikteki iskele, aynı zamanda “İzmir’de bir ilk” özelliği taşıyor. Tuzla’da imal edilen ve tamamı çelik olan yüzer iskele, can ve mal güvenliğini sağlamak, çevre kirliliğini önlemek amacıyla Türk Loydu klasında yaptırıldı. Urla Pier adıyla faaliyet gösteren işletme ile İskele Migros binası arasındaki sokağın sahille birleştiği yerde konuşlanan yüzer iskele, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme...