29 / 04 / 2024

urla sorunları

urla sorunları

İzmir'in Urla ilçesi foseptik çukurlarına mahkum oldu. İlçenin Torasan, Özbek, Gülbahçe ve İçmeler mahallelerinde oturan vatandaşlar, foseptik çukuru kullanmalarına rağmen İZSU'ya atık su bedeli ödüyor

Urla'da Sağlık Eğitim Merkezi kurulacak!

AK Parti İzmir vekili Rıfat Sait, Urla' da bulunan kemik hastanesine Sağlık Eğitim merkezi kurulacağını, Bayraklı hastanesi inşaatının ise ÇED raporundan sonra başlatılacağı söyledi..

MATSO inşaat sektörünün sorunlarını masaya yatırdı!

Manavgat Belediyesi ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, inşaat sektörünün sorunları konuşuldu. Toplantıda 'İnşaatlarda Alınması Gerekli Güvenlik ve Görsel Tedbirler' konuşuldu...

Antalya'da turizm sektöründeki sorunlar tartışıldı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde turizmle bağlantılı oda ve dernek başkanlarının bir araya geldiği ve turizm sektöründeki sorunların tartışıldığı ikinci toplantı, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nde (ALTİD) yapıldı.

Alanya'da turizm sorunları ve çözüm önerileri raporlanacak!

Alanya’da turizmi direkt etkileyen sorunların tespitine ilişkin STK’ların farkındalık yaratma, bilinçlendirme yöntemleri ve çözüm önerileri oluşturmalarına yönelik toplantıların ikincisi yapıldı.Alanya'da turizm sorunları ve çözüm önerileri raporlanacak!

Antalya sorunları masaya yatırıldı!

Antalya Kent Konseyi İmar ve Planlama Çalışma Grubu'nun, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeniyle düzenlediği 'Antalya Şehircilik Sorunları ve Çözüm Önerileri' konulu toplantıda kentin öncelikle planlamalara dayalı sorunları görüşüldü.

Hans Kilger: Fikirtepe dönüşümündeki sorunlar bizi korkutmuyor!

Vartaş Yapı'nın Alman ortağı Stern Immobilien AG'nin Denetleme Kurulu Başkanı Hans Kilger, Türkiye'de yatırım yapmaktan çok memnun olduklarını açıkladı. Kilger, " Fikirtepe'deki sorunlar bizi korkutmuyor." dedi...

Zeki Kıvanç'tan Adana Kent Sorunları Sempozyumu'na destek talebi!

Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi Kurul üyeleri ile Adana Kent Sorunları Sempozyumu'na destek talebi için Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'ı ziyaret etti.

Kırklareli'nin sorunları tartışıldı!

Kırklareli'nin sorunları tartışıldı. Kırklareli'de Kırklareli Belediye Başkanlığı, TMMOB ve de Kırklareli Kent Konseyi tarafından " Kentsel Planlamaya Bakış ve Kırklareli Sorunları " adlı panel düzenlendi.

Urla sahilleri S.O.S. veriyor!

Urla'da sahiller S.O.S. veriyor. Kıyıların kaderine terk edilmesine isyan eden bölge halkı, "Belediyeler burayla ilgilenmiyor. Her yer foseptik çukuru; derelerden gelen lağım suları da denize akıyor" diye konuştu

Adana kent sorunları sempozyumda tartışılacak!

Adana 3'üncü Kent Sorunları Sempozyumu hazırlıkları sürerken destek ziyaretlerini sürdüren İKK Sekreteri Hasan Emir Kavi, ' Duyarlı herkesi Adana'nın geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz ' dedi.

Emir Kavi: Sorunlar Adanalılık bilinciyle çözülebilmeli!

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu tarafından 2015 yılında yapılacak Adana 3. Kent Sorunları Sempozyumu hazırlıkları sürüyor. Sempozyum yürütme kurulu üyeleri Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç 'ı ziyaret ederek destek istedi.

Kentsel planlama bakış ve Kırklareli sorunları konuşuldu!

Kentsel planlama bakış ve Kırklareli sorunları konuşuldu. Baştarafı Sayfa 1'ele Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Kentsel Planlamaya Bakış Ve Kırklareli Sorunları" saat 13.00'da başladı.

Özlem Çerçioğlu: Aydın'ın su ve altyapı sorunlarını çözeceğiz!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçelerde su ve altyapı konusunda yaşanan sıkıntıları tespit ettiklerini belirterek "İlçe belediye başkanları ile uyumlu bir şekilde çalışarak su ve altyapı sorunlarını gidereceğiz" dedi.

urla sorunları Haberi

urla sorunları


Urla'da foseptik çukuru kullanılan mahallelerde oturan vatandaşlar, atık su bedeli ödemekle kalmayıp, bir de bunun üstün çukurlardaki foseptiğin tahliyesi için hane başına İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 60 TL ücret ödüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin semtlerindeki alt yapı ve kanalizasyon projesini bir an önce hayata geçirmesini isteyen çevre sakinleri, "Burada alt yapı yok. Bu yetmiyormuş gibi bir de kullandığımız suyun yüzde 30'u oranında atık su bedeli ödüyoruz. Ayrıca foseptik çukurlarının tahliyesi için 60 TL İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne para ödüyoruz. Özel şirketler ise foseptik çukurlarını daha ucuza boşaltıyor" diye konuştu.


Muhtar isyan etti

Torasan mahallesindeki bin hanenin foseptiğe mahkum olmasına isyan eden mahalle muhtarı Günay Gül, "Bu foseptik çukurları nizami kazılmadığı için sızma yapıyor. Her yer lağım kokuyor ve sivrisinekler yüzünden hayatımız kabusa döndü. Bir an...