02 / 05 / 2024

MATSO inşaat sektörünün sorunlarını masaya yatırdı!

MATSO inşaat sektörünün sorunlarını masaya yatırdı!

Manavgat Belediyesi ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, inşaat sektörünün sorunları konuşuldu. Toplantıda 'İnşaatlarda Alınması Gerekli Güvenlik ve Görsel Tedbirler' konuşuldu...



Manavgat Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ile MATSO'nun ortaklaşa düzenlediği 'İnşaatlarda Alınması Gerekli Güvenlik ve Görsel Tedbirler' adlı toplantı, Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya mimarlar, inşaat mühendisleri, inşaat müteahhitleri, yapı denetim firmaları ve sektör temsilcileri katıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkanı Yardımcısı Oytun Eylem Doğmuş, Belediye Hukuk İşleri Müdürü Avukat İbrahim Acar, Belediye Zabıta Müdürü Turgay Şalgam ve Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü çalışanlarının konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda, inşaatlarda uyulması gerekli kurallar ve inşaat sektörünün güncel sorunları masaya yatırıldı. 


'MANAVGAT ÇAĞ ATLADI'

 Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bir kentin gelişmiş olmasında kent mimarisinin büyük önemi olduğunu belirterek, son yıllarda Manavgat'ın bu anlamda çağ atladığını söyledi. İnşaat sektörüyle belediyenin karşılıklı görüş alışverişleri ve el ele çalışmasıyla daha iyi, daha güzel bir kent yaratılacağına dikkati çeken Başkan Sözen, kentleşmeye zarar veren görüntülerin Manavgat'ta yaşanmasını istemediklerini ve sektör temsilcilerinin çalışmalarını yaparken bazı önemli konulara özen göstermesi gerektiğini vurguladı. 


'CEZA UYGULANINCA SERZENİŞTE BULUNUYORUZ' 

Belediye olarak daha iyi hizmet amacıyla imar müdürlüğünün altyapısını yenilediklerini anlatan Başkan Sözen, daha önce de belediyece bu tür uyarıların sektör temsilcilerine yapıldığını hatırlattı. 

Bu konuda cezai müeyyidelere başvurmak istemediklerinin altını çizen Başkan Sözen, "Biz bunları yeni gündeme getirmiyoruz. Arkadaşlarımız daha önce de yapı denetim firmalarıyla toplantılar yaptı. 

Sıkıntıları aktardı. 2012'de yapı denetimcilerin tamamına bununla ilgili önlemlerin alınması gerektiğini ifade etmişiz. Ama ne zaman karşılıklı serzenişte bulunuyoruz. Tabi ki, cezai müeyyideler uygulandığında. 

İşimiz insanlara hizmet etmek. Amacımız sektörün önünü açabilmek" dedi. 

Daha sonra söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Oytun Eylem Doğmuş, sektörde yaşanan sorunları görsel sunumlarla anlattı. 


Antalya Akdeniz


Geri Dön