05 / 05 / 2024

urla villaları yürütme durdurma kararı

urla villaları yürütme durdurma kararı

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla villalarının bulunduğu alanın 3. derece SİT alanı olmasına karşı açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Nefes Sapanca Villaları yüzde 50 peşin kalanı vade farksız taksit fırsatıyla satışta!

Nefes Sapanca Villaları, Nexonya İnşaat tarafından villa konut sektöründe son yılların yükselen lokasyonlarından Sapanca'da yükseliyor. Nefes Sapanca Villaları yüzde 50 peşin kalanı vade farksız taksit fırsatıyla satışta!

Tan Urla'da yüzde 1.29 faiz ve 36 ay taksit fırsatı! 

Tanyer Yapı Reklam Müdürü Gül Tanyer Tozburun, Tan Urla'da yüzde 1.29 faiz ve 36 ay taksit fırsatının sunulduğunu açıkladı.

Antalya'da sit alanlarını imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu!

Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından Kaş, Patara, Fırnaz ve Yeşilköy’ü sit derecelerini düşürüp imara açan kararla ilgili yürütme durduruldu. Hukukçular bu kararın emsal niteliğinde olacağını söylüyor.

Doğuş GYO'nun yürütme durdurma davasına ret!

Doğuş GYO'nun 1/1000 ölçekli Maslak ve Çevresi Uygulama İmar Planının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açtığı dava reddedildi.

Urla Villaları'na eski eser kararı!

AKP hükümetinin yüksek yargıya yönelik operasyonları sürerken, Danıştay Urla villalarını “eski eser” statüsüne soktu. Oybirliğiyle alınan 6. Daire kararında “Eski eser mevzuatından kaynaklanan uyuşmazlığın incelenmesi görevi Danıştay 14. Dairesi’ne ait bulunmaktadır” denildi.

Urla Villaları'na güneşlenme iskelesi yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Villaları sakinleri için “özel haremselamlık güneşlenme iskelesi” yapılıyor. Koya, yapılaşma bakanlık izniyle gerçekleştirilecek.

İzmir Barosu, Urla Villaları için devrede!

Urla Belediyesi’nin Hacılar Koyu’ndaki kaçak villaları yıkmaması üzerine İzmir Barosu harekete geçti. İzmir Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Enis Dinçeroğlu, yargı kararları uygulanmaz ise savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

ICSG 2. Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı!

4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı” nın 2. Yürütme Kurulu Toplantısı 9 Aralık 2015 tarihinde Botaş Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü’nde (BOTAŞ) gerçekleşti.

Tekirdağ Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı!

Tekirdağ Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı Kent Konseyi Toplantı Salonunda Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali IŞIKGÖR başkanlığında gerçekleştirildi, toplantıda yapılması planlanan projeler değerlendirildi.

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Hizmet Binası açıldı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Manavgat/Side Bölgesel Yürütme Kurulu Hizmet Binasının açıldı. Konuşmaların ardından TÜRSAB Manavgat/Side BYK Hizmet binasının açılış kurdelesi törene katılan protokol tarafından kesildi ve bina gezildi.

Diyarbakır Kent Ormanı ile ilgili yürütme kuruluna tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kent Ormanı'nın 290 hektarlık parselini askeriyeye devretmesi üzerine toplanan Kent Konseyi, bakanlığın kararının iptal edilmesi için Yürütme Kurulu'na tam yetki verdi.

Diyarbakır Kent Ormanı’yla ilgili Yürütme Kurulu’na tam yetki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kent Ormanı’nın 290 hektarlık parselini askeriyeye devretmesi üzerine toplanan Kent Konseyi, bakanlığın kararının iptal edilmesi için Yürütme Kurulu’na tam yetki verdi.

Urla villaları için yıkım kararı kaldırıldı!

Hacılar Koyu’ndaki villalar için imar yolunu açacak olan SİT değişikliğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı.

urla villaları yürütme durdurma kararı Haberi

urla villaları yürütme durdurma kararı

İzmir’in Urla ilçesi Zeytineli Köyü'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu’nda, işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesini 1’den 3’e düşüren ve villaları kurtaran kararın yürütmesi durduruldu. Villaların bulunduğu koy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından birinci derece SİT alanından, yapılaşmaya izin veren 3’üncü derece doğal SİT alanı statüsüne geçirildi. Bu duruma tepki gösteren çevreciler ile bölgedeki hak sahipleri, 1’inci Derece Doğal SİT alanı içerisinde bulunan 200 hektarlık alanın ’Sürdürebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil değişikliği yapıldığını ve işlemin iptali istemiyle dava açtı.


BİLİRKİŞİ RAPORUNDA VİLLALARA ONAY ÇIKTI

Davaya bakan İzmir 2’nci İdare Mahkemesi’nin belirlediği 3 kişilik bilirkişi heyeti, bölgedeki incelemelerinden sonra hazırladığı 18 sayfalık raporda, bölgede bulunan bitkilerin ve...