30 / 04 / 2024

Urla villalarına mimarlar itiraz etti

Urla villalarına mimarlar itiraz etti

Urla'nın Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villların kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan ardından 3'ncü derece SİT alanına dönüşmesiyle yargıya taşınan kriz büyüdü.

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

Demirören Grubu’nun, kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği araziye yapılan villalara yönelik idare mahkemesi önemli bir karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine, davayı açanlar bu defa Eyüpsultan Belediyesi’ne müracaat ederek inşaatın mühürlenmesini istedi.

Livapark Kurtköy Villaları'nda Ekim ayına özel tek fiyat! 

Has Grup tarafından İstanbul Pendik'te inşa edilen Livapark Kurtköy Villaları'nda Ekim ayına özel tek fiyat kampanyası başladı. İşte Livapark Kurtköy Villaları hakkında tüm merak edilenler...

Hayal Urla Evleri nerede? Hayal Urla villaları ne zaman teslim edilecek?

Erkay İnşaat tarafından hayata geçirilen "Hayal Urla Evleri" projesinin nerede konumlandığı merak ediliyor. Peki, Hayal Urla Evleri nerede? Hayal Urla villaları ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

Privatus Urla'da teslimler Mart 2025'te! Yeni Proje!

Privatus Urla Villaları eşsiz tabiatı ile bir doğa harikası olan İzmir’in göz bebeği Urla İlçesin'de satışları devam ediyor. Ketenci İnşaat tarafından hayata geçirilen Privatus Urla Villaları Mart 2025'te teslim edilmesi öngörülüyor.

Galatasaraylılar Düşler Vadisi’ndeki villalarına kavuştu!

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GSYİAD)’nin yönetici ve üyeleri, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle Galatasaray’ın Riva arazisinde yükselen Düşler Vadisi projesinde yer alan villalarına kavuştu. 

Uğurlu Dükkan Home Villaları'na Kovid-19 talebi!

Yemyeşil doğa alanı ve gölü ile büyükşehirlerde yaşayanların kaçış yeri Sapanca’da konumlanan Uğurlu Dükkan Home Villaları, koronavirüs salgını sürecinde kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenlerin ilgi odağı oldu. 

Mimarlar Odası'ndan SİT alanlarına bina yapılmasına ilişkin açıklama!

Mimarlar Odası, 1. Derece SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşasına karşı açtığı davayı kazandı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit Bodrum'daki 6 milyon TL'lik villalarını yeniledi!

Burak Özçivit ve eşi Fahriye Evcen, oğulları Karan ile birlikte Bodrum Gümüşlük'te 6 milyon TL'ye aldıkları villalarına tatile gitti. Evcen, evi 200 bin TL'ye yeniletti.

Acarkent villalarının yapı ruhsatları iptal edildi!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi Mimarlar Odası’nın Beykoz Saip Molla ormanına inşa edilen Acarkent villalarına ait yapı ruhsatları hakkında açtığı davada, yapı ruhsatları için iptal kararı verildi...

Mimarlar Odası'ndan sit alanı kararına tepki!

Mimarlar Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanım Koşullarına İlişkin İlke Kararı'na tepki gösterdi.

Urla Yağcılar Köyü'nde milyon dolarlık villalar inşa ediliyor!

Takvim gazetesi yazarı Zafer Şahin, bugünkü yazısında İzmir'in Urla ilçesi Yağcılar Köyü'nde inşa edilen villaları kaleme aldı.

Kaplankaya Villaları'na yabancı turist akını!

Capital Partners'ın 250 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirdiği Kaplankaya Projesi, Türkiye'nin önemli yatırım ve turizm merkezlerinden biri oluyor.

Kartal soruşturmasına Mimarlar Odası'ndan tepki!

TMMOB, Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybettiği facianın ardından teknik uygulama sorumlularının tutuklanmasına tepki göstererek, cezanın gerçek sorumlulara uygulanmasını istedi.

Urla villalarına mimarlar itiraz etti Haberi

Urla villalarına mimarlar itiraz etti

Urla'nın Zeytineli Köyü Hacılar Koyu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen villların kaçak yapıldığı iddialarıyla başlayan, ardından villaların bulunduğu alanın birinci derece doğal SİT alanı kapsamından, inşaat yapımına olanak sağlayan 3'ncü derece SİT alanına dönüşmesiyle yargıya taşınan kriz büyüdü. Davalar sürerken, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarına da itiraz etti. 


Askıya çıkan planlarla villaların önündeki yasal engelin kalkacağı öne sürüldü. TMMOB, sit derecesinin düşürülmesinin iptali için davalar sürerken, yapılan bu planların iptali fll için de dava açacağını açıkladı. Şube Başkanı Hasan Topal, planların, koruma anlayışından uzak, alanın niteliklerini ve özelliklerini bozacak nitelikte, ruhsatsız yapıları yasallaştıran, İmar Kanunu'na, Toprak Koruma Kanunu'na ve Zeytincilik Kanunu'na açıkça aykırı olduğunu belirtti


Posta...