28 / 04 / 2024

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

Demirören Grubu’nun, kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği araziye yapılan villalara yönelik idare mahkemesi önemli bir karar verdi. Mahkemenin kararı üzerine, davayı açanlar bu defa Eyüpsultan Belediyesi’ne müracaat ederek inşaatın mühürlenmesini istedi.



Demirören Grubu, beş sene önce aralarında Hürriyet Gazetesi’nin yer aldığı bir dizi medya kuruluşunu satın almak için Ziraat Bankası’ndan 750 bin dolarlık kredi aldı. İlgili krediyi ödemekte zorlanan Demirören, Göktürk’teki Kemer Country projesindeki arazilerini bankaya devretti.

GOLF ARAZİSİNE VİLLA YAPILIYOR

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Ziraat Bankası, devrini aldığı ve üzerine golf sahalarının da yer aldığı arazi üzerinde gayrimenkul projesi geliştirme kararı aldı.  TOKİ  iştiraki Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, (GYO) Ziraat Bankası ile iştiraki Ziraat GYO arasında imzalanan hasılat paylaşımı kontratıyla anılan bölgede 313 adet villa ile bir rezidance projesinin geliştirilmesine karar verildi.

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

BÖLGEDE OTURAN 65 KİŞİ DAVA AÇTI

Emlak GYO, alanda inşa edilecek villalar konusunda Özyazıcı İnşaat AŞ ile sözleşme imzaladı. Villaların inşasına başlanan alanda oturan 65 kişi ise, idare mahkemesine müracaat ederek inşaat ve tadilat ruhsatının iptalini istedi.

BELEDİYE: İŞLEM MEVZUATA UYGUN

Eyüpsultan Belediyesi’ne karşı açılan davada, belediye adına gerçekleştirilen savunmada ise kısaca, “Dava, kanun süresi içinde açılmadı. Davacıların, dava açma hakları da yok. Dava konusu işlemlerin imar planlarına ve aynı zamanda yasal mevzuata uygun tesis edildi. Davanın reddine karar verilsin” şeklinde karar çıktı.

MAHKEME, RUHSATI ASKIYA ALDI

Davaya bakan İstanbul 8’inci İdare Mahkemesi, dosyaya yönelik kararını 8 Kasım tarihinde verdi. Mahkeme, ‘telafisi güç hasarlar doğar diyerek yapı ve tadilat ruhsatlarının yürütmesinin durdurulmasını kararlaştırdı. Söz konusu kararda, açılan bir başka davada da İstanbul 12’inci İdare Mahkemesi’nin de 25 Eylül’de imar planlarının iptaline karar verdiğine yer verildi.

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

BELEDİYEYE BAŞVURDULAR

Mahkemenin kararının ardından, davacılar bu defa 24 Kasım tarihinde belediyeye başvurdu. Başvuruda, söz konusu bölgede yapılan villa projesinin mühürlenmesi istendi. Başvuruda, belediyenin verdiği ruhsatın mahkeme tarafından durdurulduğu anımsatıldı.

AV. ERDEM: "DERHAL MÜHÜRLENMELİ"

Kararı değerlendiren Av. Aslı Erdem, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Karar çok açık. Kararın gereğinin hemen yerine getirilmesi lazım. İnşaatın mühürlenmesi gerekiyor. Aksi takdirde, söz konusu belediye görevlileri suç işlemiş olur” diye konuştu.

Demirören’in borcuna karşılık devrettiği villalarına mahkemeden ‘mühürle’ kararı çıktı!

DAVACI LİSTESİNDE ÜNLÜ İSİMLER YER ALDI

Öte yandan, davayı açan 65 kişi arasında, kamuoyunun tanıdığı kişilerin de bulunduğu belirtildi. Bu kişiler arasında UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Komite Üyesi Mergül Kotil, Nazım Kadir Bezmen, Ovi Roditi Gülerşen,basketbol antrenörü Oktay Mahmuti, Hilton Otelleri Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan, Prof. Dr. Elif Akpek, Oyuncu Zerrin Nişancı, Bijen Yapı AŞ CEO’su Bijen Zamanpur, Workinton CEO’su Enis Cevahircioğlu ve bunun yanı sıra, davayı açan 65 isim arasında yer aldı.

Kentsel dönüşümle yeniden inşa edilen bina depremde 44 can aldı!

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Kira sorununa çözüm ‘ev arkadaşlığı’ oldu! Ev arkadaşlarının yaşadığı konut sayısı 10 yılda yüzde 95,2 arttı!


Geri Dön