17 / 05 / 2024

Uşak asansör

Uşak asansör

İstanbu l'da yaşanan ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciasından sonra, Uşak 'taki kontrol edilen bin 400 asansörün yarısından fazlasının kırmızı etiketli olduğu ortaya çıktı.

Uşak'ta bir inşaat işçisi evinde öldürüldü!

Uşak'ta inşaat işçisi Resul Arslan, yaşadığı evde tabancayla öldürüldü, 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Binali Yıldırım İstanbul’u akıllandıracak!

Sabah Gazetesi yazarlarından Timur Sırt bugünkü köşesinde ''Binali Yıldırım İstanbul’u akıllandıracak'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte Timur Sırt'ın yazısı... 

3 katlı binalara asansör zorunluluğu geldi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, 3 katlı binalara asansör yeri bırakma zorunluluğu geldi..

Uşak'ta kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Uşak Belediyesi kentin dört bir yanında alt yapı ve üst yapı faaliyetlerini sürdürüyor. Kentin eskiyen ve artık kullanışsız olan yollarında yapılan yenileme çalışmaları kapsamında ilk olarak parke taşlarının sökümü yapıldı.

Uşak Bahadır Köyü'nde yapılan gölet TBMM'de!

Uşak'ın Banaz ilçesi Bahadır Köyü'ne yapılan sulama göleti meclis gündemine taşındı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Uşak Kent Park çalışmaları sürüyor!

Uşak Kent Park projesinde çalışmalar sürüyor. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak Sportif Kulübü yetkilileri Kent Park projesini inceledi.

Uşak Taşyaran Vadisi turizme kazandırılıyor!

Uşak-İzmir Karayolu'nun Yenişehir Köyü Mevkisi'ndeki Taşyaran Vadisi'nin tabiat parkı olması ve turizme kazandırılması için bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. 57 hektarlık alanda hazırlanan Tabiat Parkı Gelişim Projesi'nin, tüm teknik ve etü

Uşak Enderun Yüksek Öğrenim Yurtları açıldı!

Uşak'ta, Yeni Türkiye Vakfınca yaptırılan Enderun Yüksek Öğrenim Erkek ve Kız Öğrenci Yurtları, törenle açıldı. Dua okunarak yurdun açılmasının ardından protokol üyeleri, Ulubey Kanyonu'nda kurulan "cam teras"a ziyarette bulundu.

Timsah Arena'da asansör kazası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği Timsah Arena'da Bursaspor- Galatasaray mücadelesi sonunda stadyumdan ayrılmaya hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin bindiği asansör zemine çakıldı.

Uşak yatırımda hız rekoru kırdı!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sezon başlamadan, 22 gün gibi kısa bir sürede 22 kilometre yolu asfaltladıklarını söyledi. Cahan, sezon sonuna kadar 200 kilometrelik asfalt yolu kente kazandıracaklarını ifade etti

Esenyurt'taki asansör kazasında TMMOB raporu kabul edildi mi?

Esenyurt’ta yük asansörünün yere çakılması sonucu üç işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada, savcılığın TMMOB’nin raporunu kabul etmediği ve bir tekstil mühendisini bilirkişi olarak görevlendirdiği ortaya çıktı.

TOKİ Uşak Karahallı'daki 5 adet dairenin başvuruları bugün başladı!

Uşak Karahallı 106 Konut Projesi kapsamında 5 adet teslime hazır stok konut 21 Mart-30 Haziran 2016 tarihleri arasında ekteki satış fiyat ve koşullarda açık satışa sunuluyor...

thyssenkrupp’tan Barselona metrosuna akıllı asansör!

thyssenkrupp Asansör’ün Barselona metrosunun yeni istasyonlarında kullanıma sunduğu asansör ve yürüyen merdivenler her yıl 30 milyon kişiyi taşıyacak. Akıllı asansörler metronun istasyonlara geliş-gidiş saatleri ile koordineli bir şekilde çalışıyor.

Uşak asansör Haberi

Uşak asansör


İstanbul'da yaşanan ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciasından sonra, Uşak'taki kontrol edilen bin 400 asansörün yarısının kırmızı etiketli olduğu ortaya çıktı. Uşak Makine Mühendisleri Odası Temsilcisi Ozan Bayık, "Uşak'ta bilinen bin 600 asansörden 200'ünün hiç bakıma girmediği tespit edildi. Bakıma giren bin 400 asansörün yüzde 50'si de kırmızı etiketli. Yani insan taşıması tehlikeli dediğimiz asansörlerden" dedi. 


Vatandaş yine de kullanıyor

Bayık, asansörlerin 2008 yılında çıkan bakım ve işletme yönetmeliğine göre kontrolden geçirildiğini belirterek, "Ancak bu yönetmelik 2013'te tekrar revize edildi. Kontrolleri A tipi muayene kuruluşları gerçekleştiriyor. Yapılan denetim ve kontrollerin ardından hazırlanan rapor doğrultusunda asansörlere kırmızı, sarı ve yeşil etiketler yapıştırılıyor. Bunun amacı vatandaşları bilinçlendirmek" diye konuştu. Yeşil etiket yapıştırılan asansörün güvenli bir şekilde kullanılabileceğini dile getiren Bayık, "Oda olarak...