15 / 05 / 2024

uşak istihdam planı

uşak istihdam planı

Bölgede 1988’den bu yana faaliye gösteren Usak Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde projelerin ve inşası süren fabrikaların tamamlanmasıyla 3 bin 500 olan istihdamın 10 bine çıkartılması hedefleniyor.

THY bölgesel uçak projesini rafa kaldırdı

THY'nin pandemi sonrasında artan uçuş talebini karşılamak için 30 uçak alarak bölgesel uçuş filosu kurma planını rafa kaldırdı. İlk 9 ayda karını yüzde 500 artıran şirket yeni yatırım projesinden maliyet hesapları nedeniyle vazgeçtiği kaydedildi.

Uşak'ta yeşil alan yapılacak yerin imar planı değişti!

Uşak’ta 1.5 yıl önce pazarlanan TOKİ konutlarının ortasında kalan 4 futbol sahası genişliğindeki boş arazi, yeşil alan olacaktı. Bir imar değişikliği ile ‘yeşil otel’ yapıldı.

Uşak'a 2 bin konutluk yeni yerleşim alanı!

Uşak Belediye Meclisi Eylül ayı 2. Oturumu konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, mecliste 2 bin konutluk yeni yerleşim alanı planının oy birliği ile kabul edildiğinin müjdesini verdi.

TMMOB Uşak İl Temsilciliği'nden Uşak'taki imar planına tepki!

Şehrimizdeki imar uygulamalar hakkında bir basın toplantısı düzenleyen TMMOB Üyesi Uşak İl Temsilciliği Yönetimi "Kentteki imar uygulamalarından rahatsızız, mahkeme kararlarına rağmen hukuksuzluklar halen devam ediyor" dediler.

1937 yılında Beşiktaş'ta uçak fabrikası kuruluyor!

1937 yılında Beşiktaş'ta, uçak modelleri ve planörler yapmak üzere uçak fabrikası kuruluyormuş. Atatürk tarafından ''Demirağ' soyadı verilen Nuri Demirağ tarafından kurulmakta olan fabrikada bütün çalışanlar Türk'müş

Uşak Deri OSB revizyon imar planının onayı için işbirliği!

Düzenli şehirleşme ve sanayileşme amacıyla Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesinin imar planlarının en kısa sürede onaylanması için; Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Uşak Deri (Karma) OSB Yönetimi işbirliği yapıyor.

TOKİ Uşak Karahallı başvuruları bugün başladı!

Toplam 29 adet konutun açık satışa sunulduğu TOKİ Uşak Karahallı başvuruları bugün başladı. Ödeme planı kapsamında 180 ay vade imkanı sunulan projede 8 bin 344 TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

ÖİB'nin Uşak, Düzce ve Sivas imar planları onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Sivas Merkez Kılavuz Mahallesi, Düzce Merkez Hamidiye Mahallesi, Uşak Merkez Atatürk Mahallesi'nde yer alan arsalarının imar planı değişikliği onaylandı. İşte Resmi Gazete'de yapılan açıklamalar...

Ege Bölgesi Kale Pratt Whitney Uçak Motor Sanayi Tesisleri açıldı!

F16 savaş uçaklarının yerini alacak F35’lerin motor parçalarını üretecek Kale&Pratt Whitney Uçak Motor Sanayi Tesisleri açıldı. 75 milyon dolarlık yatırımla tamamlanan tesiste, 5 yıl içinde 700 kişilik istihdam sağlanması bekleniyor.

Veysel Eroğlu: Uşak il merkezine kent ormanı inşa edeceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Uşak'ta Valiliği ziyaret etti. Kentte bakanlığına bağlı süren çalışmalar hakkında bilgi alan Eroğlu, yaptığı açıklamada, il genelinde 38 gölet inşa ettiklerini söyledi...

Uşak Kent Park Projesi kente nefes aldıracak!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kent Park Projesi’nin hayalden öteye geçeceğini ve projeye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da destek verdiğini belirtti. Kent Park Projesi’nin kente nefes aldıracak bir proje olacağı bildirildi...

Uşak Belediyesi yeni basketbol salonu yapımına destek verecek!

Uşak Sportif Basketbol Takımı Yönetim Kurulu Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, yapılması planlanan yeni basketbol sahası da masaya yatırıldı...

DHMİ uçak ve yolcu istatistiklerini açıkladı!

2014 Mart ayında iç hatlarda Havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısı bir önceki yılın Mart ayına göre yüzde 12,6 artış ile 57 bin 860, dış hatlarda ise yüzde 9,4 artış ile 36 bin 552’ye yükseldi.

uşak istihdam planı Haberi

uşak istihdam planı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, bölgenin yeni projeleriyle ilgili değerlendirmesinde, arıtma tesisi kapasitesini yüzde 50 oranında artıracak projenin Zafer Kalkınma Ajansı’ndan destek almaya hak kazandığını kaydetti.


Deri sanayinin gelişmesi ve daha güçlü bir sektör haline gelmesi için kurulan UKOSB’de 287 parsel yer alıyor. Bölge ağırlıklı olarak deri ve tekstil sektörüne yönelik üretim yaparken, toplamda 122 adet deri ve deri ürünleri, 17 adet kimyasal, 41 adet tekstil, 6 adet geri dönüşüm ve 13 adet diğer sektörler¬de olmak üzere toplam 199 adet tesisiyle faaliyetlerini sürdürüyor.


Arıtma tesisinde kapasite artıyor


Uşak Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahalı arutma tesisi kapasitesini yüzde 50 oranında artıracak projelenin 2 Temmuz’da başladığını belirterek şunlan söyledi. “Proje kapsamında yapılacak 1 milyon 500 bin...