03 / 05 / 2024

Uşak kırsal mahalle

Uşak kırsal mahalle

Uşak Belediye Başkanı Cahan, kent merkezinde olduğu gibi köylere ulaşımda da belediye imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Başkan Cahan, "Uşak'a olan aşkımız nedeniyle en ücra köye gidecek hizmeti bile önemsiyoruz" dedi.

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Uçmayan kalmasın! Havayollarında büyük fırsat! Uçak biletlerine yüzde 50’ye varan indirim

Kış tatili planlayanlar, yazını şimdiden ayarlayanlar… Bu fırsat kaçmaz. Uçak bileti kampanyalarında böylesi görülmedi. Corendon Airlines yüzde 50’ye varan indirim fırsatı sunuyor. İşte tarihler ve dataylar…

Pegasus'tan zam çıkışı! Uçak biletlerine zam mı gelecek?

Uçak bileti fiyatlarının özellikle yurt içi hatlarda çok düşük loduğunu belirten Pegasus Başkanvekili Mehmet Nane, havayolu şirketlerinin personel hariç tüm giderlerinin döviz bazlı olduğuna işaret etti.

Bakanlık müjdeyi verdi! Uçak biletleri artık indirimli olacak! İşte detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi verdi. Bakanlık ve Türk Hava Yolları (THY) arasında anlaşma sağlandı. Artık uçak biletleri indirimli olacak. İşte detaylar!

Uşak Eşme Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ'den Uşak'a hükümet konağı müjdesi! İhalesi yarın!

Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Kırsal mahallelerdeki emlak vergi muafiyeti maliyetleri azaltacak!

Büyükşehir sınırlarındayken köyden mahalleye dönüştürülen yerler "kırsal mahalle" statüsüne dahil edilecek. Bu statü ile kırsal mahalleler bazı vergilerden muaf tutulacak. 

Kırsal mahalleler hangi vergilerden muaf?

Kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan olarak belirlenen yerler, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca bazı vergilerden muaf olacak, bazılarını ise indirimli şekilde ödeyecebilecekler.

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği!

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği bugünkü 31455 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ'den Uşak'a hükümet konağı müjdesi!

Uşak ili, Eşme Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 21 Nisan 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Kırsal mahalle düzenlemesinde son durum ne?

“Kırsal mahalle” adı ağırlıklı olarak tarımsal faaliyetle uğraşılan eski köyleri ve beldeleri niteliyor. Kırsal mahalle kanununda yapılan değişiklik ile kırsal mahalle olacak yerleşim alanlarında yaşayanlara muafiyetler ve indirimler yapıldı. Peki uygulamada son durum ne?

Kırsal mahalle statüsü kazanabilmek için yapılan başvurular mecliste!

Yasa değişikliği doğrultusunda kırsal mahalle statüsü kazanabilmek için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uşak kırsal mahalle Haberi

Uşak kırsal mahalle

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent merkezinde olduğu gibi köylere ulaşımda da belediye imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Başkan Cahan, "Uşak'a olan aşkımız nedeniyle en ücra köye gidecek hizmeti bile önemsiyoruz" dedi.  Belediye ve İl Özel İdaresi ortaklığında Ekim ayında yapımına başlanan Karlık asfalt yolu tamamlandı. Bu çalışmayla kent merkezinde ve ana yollardaki gibi konforlu bir yol köy halkına hediye edildi. Yolun açılışında konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent merkezi gibi köy yollarının da kaliteli ve modern olmasını önemsediklerini belirtti. Cahan, şunları söyledi: "Biz bu kentin her yerine aşık olarak büyüdük. Bu aşkla kentimizi en modern ve yaşanabilir şehirler arasına getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimizin merkezinde çalışmalarımız sürüyor. Şantiye yılı ilan ettiğimiz 2015'te yeni araçlarımızla kentin yollarında radikal değişimler...