05 / 05 / 2024

üsküdar dere ıslah çalışmaları

üsküdar dere ıslah çalışmaları

İstanbul’da aşırı yağışlarda ortaya çıkan olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla derelerde ıslah çalışması başlatılıyor. Çalışmalar öncelikle Çavuşderesi’nde yapılacak. Islah çalışması kapsamında dereye paralel olarak devam edecek.

Üsküdar'daki 9 dev proje açıldı!

Çavuşdere Belediye Meydanı’nda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve binlerce Üsküdarlı tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'ı geleceğe taşıyacak dev projeleri hizmete açtı...

Üsküdar Belediyesi yeni hizmet binası inşaatı ihalesi 8 Eylül'de!

Üsküdar Belediyesi ''Çavuşdere Dönüşüm ve Gelişim ile Belediye Hizmet Binası'' projesi kapsamında Üsküdar Belediyesi yeni binası inşaatı satışa çıkarıldı. İhalesi 8 Eylül Perşembe günü yapılacak taşınmazın bedeli 310 milyon TL olarak belirlendi.

Üsküdar Belediye Hizmet Binası’nın kaba inşaatı tamamlandı!

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ayaz ve birim müdürleri, kaba inşaatı tamamlanan Üsküdar Çavuşdere Kongre Merkezi ve Belediye Hizmet Binası’ndaki son durumu yerinde görmek için inşaat alanını gezdi...

Üsküdar Belediyesi Çavuşdere hizmet binası 2015'te bitecek!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, inşaatı devam eden Üsküdar Çavuşdere Kongre Merkezi ve Belediye Hizmet Binası’ndaki son durumu yerinde görmek için inşaat alanını gezdi ve inşaat çalışanlarından detaylı bilgiler aldı.

Dere ıslah bandı nedir?

İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliğinin 6. Maddesinin, 9. Fıkrasının, “g” bendinin 24.01.2013 tarihinde değişiklik yapıldı. Peki, dere ıslah bandı nedir? Dere ıslah bandı sınırı nedir?

Üsküdar Meydanı trafiğe kapatılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Çavuşderesi ıslah çalışmaları nedeniyle bu akşam 22:00 itibariyle Üsküdar Meydanı'nın bir kısmının trafiğe kapatılacağını duyurdu. Üsküdar Meydanı'nda ulaşım alternatif yol ve koridordan sağlanacak.

Üsküdar Meydanı dereleri ıslah ediliyor, altyapısı değişiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Üsküdar / Çavuşderesi ve Bülbülderesi ıslah çalışmalarını başlatıyor. Çalışmayla aşırı yağışlarda ortaya çıkan olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Dere ıslah çalışmaları öncelikle Çavuşderesi’nde yapılacak.

Bu görüntü İBB'yi harekete geçirdi! Üsküdar Meydanı'nın altyapısı değişiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Çavuşderesi ve Bülbülderesi ıslah çalışmalarını başlatıyor. Çalışmayla aşırı yağışlarda ortaya çıkan olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanıyor. Dere ıslah çalışmaları öncelikle Çavuşderesi’nde yapılacak.

Üsküdar'da istinat duvarı çöktü!

Üsküdar Çavuşdere Caddesi'nde inşaat halindeki belediye ait sosyal tesislerin istinat duvarı çöktü. Olay yerine AKUT, itfaiye, doğalgaz, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göçük altında kimsenin olmadığı öğrenildi.

Ataşehir Yenisahra İSKİ Kurbağalıdere ıslahı imar planı 9 Haziran'da askıdan indiriliyor!

Ataşehir Yenisahra Mahallesi ve yakın çevresi Nazım İmar Planı'na ait İSKİ Kurbalıdere Ana Kolu Dere İslah Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı, 9 Haziran 2014'te askıdan indiriliyor.

Ümraniye İSKİ Kurbağalıdere ıslahı imar planı 9 Haziran'da askıdan indiriliyor!

Ümraniye Aşağı-Yukarı Dudullu, Esenşehir, Ihlamurkuyu ve Yeni Çamlıca Mahalleleri Nazım İmar Planı'na ait İSKİ Kurbalıdere Ana Kolu Dere İslah Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları 9 Haziran 2014'te askıdan indirilecek.

Ena Turizm Ticaret Limited Şirketi Üsküdar Şubesi açıldı!

Ena Turizm Ticaret Limited Şirketi Üsküdar Şubesi, Bahtiyar Dere tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 17 Nisan'da kuruldu

Üsküdar-Çekmeköy metrosu Sultanbeyli'ye de uzanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar-Ümraniye Çekmeköy metro hattının Sultanbeyli’ye kadar uzatılacağını söyledi

üsküdar dere ıslah çalışmaları Haberi

üsküdar dere ıslah çalışmaları

Çavuşderesi’ndeki çalışmalarda, yetersiz kalan denize deşarj yağmur su kanallarının kapasitesi 10 kat artırılacak. Islah çalışması kapsamında dereye paralel olarak, 140 metre uzunluğunda, 120 cm çapında atık su kolektörü ve çalışmaların yapılması için altyapı deplaseleri de yapılacak. Üsküdar Meydanı’nı su baskınlarından koruyacak olan Çavuşderesi ıslah çalışmaları 3 etap halinde yapılacak ve toplam 130 gün sürecek.


1. etap (50 gün sürecek)

Üsküdar Meydanı, 22 Ekim Çarşamba günü saat 22.00’dan itibaren kısmen trafiğe kapatılacak, araç ve yaya ulaşımı, alternatif yol ve yaya koridorlarından sağlanacak. Birinci etap süresince; Marmaray İstasyonu önünde ikişer şeritli sahil yolu, şantiye alanı nedeniyle daralacağından, 1 gidiş, 1 geliş olarak çalışacak. Harem istikametinden gelip Beykoz istikametine gidecek olan araçlar Marmaray İstasyonu, Mihrimah Sultan Camii ve Üsküdar Sahil Yolu arasında oluşturulacak olan...