02 / 05 / 2024

Üsküdar Kirazlıtepe Esentepe Camii ibadete açıldı mı

Üsküdar Kirazlıtepe Esentepe Camii ibadete açıldı mı

Üsküdar Belediyesi’nin destekleriyle restorasyonu tamamlanan Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki Esentepe Camii yeniden ibadete açıldı. Açılış, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir’in de ka

Deprem bölgesindeki o konutlar İstanbul’da da inşaa ediliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından deprem bölgesinde yapılacak evlere örnek olarak gösterilen Üsküdar Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2023 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Kirazlıtepe dönüşüm projesinin 3. Etap ihalesi Turgut Müteahhitlik'in!

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi üçüncü etabının maliyeti belli oldu. Nisan'da gerçekleştirilen ihaleyi, Rize merkezli olan Turgut Müteahhitlik 396 milyon TL'ye kazandı. 

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!

Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlarına sahip 3'üncü etabı Turgut A.Ş tarafından hayata geçirilecek. 

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etaba geçildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla 2018'de start verilen Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2'nci etaba başlandı. 

Murat Kurum'dan Kirazlıtepe kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'e ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

117 bin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Önceki gün Üsküdar Kirazlıtepe'de bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul için 117 bin kentsel dönüşüm projesinin hayata geçeceğini dile getirdi. 

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

Murat Kurum, Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'ni inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İstanbul Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi Çamlıca Camii Kentsel Dönüşüm Alanında incelemeler yaptı.

TOKİ Üsküdar Kirazlıtepe projesinin detayları belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Üsküdar Kirazlıtepe projesinin detayları belli oldu.

Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümde son durum!

Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. İlçedeki çalışmaları koronavirüs de durduramadı. Bölge sakinleri inşaatta maskesiz 100'e yakın işçinin çalıştığını belirtti..

Üsküdar Kirazlıtepe dönüşüm projesinin inşaatı tam gaz!

Üsküdar Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm projesi ile inşaatı süren Kirazlıtepe dönüşüm bölgesinin ilk etabındaki 500 konutun inşası hızla devam ediyor.

Murat Kurum: 2019'da 65 bin konutun kentsel dönüşüm sürecini başlattık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Kirazlıtepe'de incelemelerde bulundu. Kurum, "2019 yılında 65 bin konutun kentsel dönüşüm sürecini başlattık. Bunların 25 bini İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'a baktığımızda Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi de bu dönüşüm projelerinden biri" diye konuştu..

Kirazlıtepe'de kentsel dönüşüme mahkeme ‘dur’ dedi!

Üsküdar'ın Kirazlıtepe Mahallesi sakinlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açtığı dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Üsküdar Kirazlıtepe Esentepe Camii ibadete açıldı mı Haberi

Üsküdar Kirazlıtepe Esentepe Camii ibadete açıldı mı

Açılışta konuşan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve İlçe Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, caminin yapımında emeği geçen başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve hayırseverlere teşekkür etti.

"Üsküdar'ın cami lavaboları pırıl pırıl olacak"


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Kirazlıtepe Mahallesi’nin hemen yanında yükselen Çamlıca Camii’nin mahalleye daha da değer kattığına dikkat çekerek, “Hem bizim, hem Üsküdar’ın, hem de Kirazlıtepeliler olarak o camiinin burada bulunması bizleri çok heyecanlandırmaktadır” dedi.


Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdarlılara da bir müjde vererek konuşmasına şöyle devam etti; “Üsküdar’daki camilerimizin tefrişatıyla yakından ilgileniyoruz. Önümüzdeki günlerde camilerimizin lavabolarında, abdesthanelerinde, bir Üsküdarlıya yakışır pırıl pırıl tertemiz lavabolar inşa edeceğiz ve önce merkezdeki camilerden başlayacağız” diye konuştu.


Konuşmalardan sonra caminin açılış kurdelesi kesildi ve cemaate birlikte ilk Cuma Namazı kılındı. Cami çıkışı, törene katılanlara,etli...