03 / 05 / 2024

Üsküdar koruluk alanları

Üsküdar koruluk alanları

1985 yılında içinde Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nü barındıran Üsküdar'daki Sultantepe'nin 71 bin metrekarelik koruluk alanı 2 milyar liraya Araplara satılmış. Küçüksu'daki Sevda Tepesi, 400 milyon liraya Prens Abdullah bin Abdülaziz'e satılmış.

İş GYO Üsküdar projesi ön talep topluyor!

İş GYO Üsküdar projesi için ön talep süreci başladı. Toplam 7 blok halinde yükselen projede, konutlar, ofisler ve ticari alanlar yer alacak...

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!

Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlarına sahip 3'üncü etabı Turgut A.Ş tarafından hayata geçirilecek. 

Nevbahar Üsküdar'da ön talepler toplanıyor! Yeni proje!

Nevbahar Üsküdar projesi Kalyon inşaat  tarafından İstanbul Üsküdar merkezde hayata geçiriliyor. Ön talep toplanan projede konut ve ticari alanların yanı sıra alışveriş merkezi planlanıyor.

Üsküdar Bulgurlu imar planı tadilatı askıda!

İBB tarafından Üsküdar İlçesi, Bulgurlu Mahallesi'ndeki bazı alanların imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Üsküdar'daki okul ve yurtların imar durumu TBMM'de!

Üsküdar'daki okul ve yurtların imar planı fonksiyon alanlarına uygunluğuna ve yapım ruhsatı ve yapı kullanma izni olmadan faaliyet gösterenler mecliste konu oldu...

Üsküdar Turizm Tesis Alanları imar planı askıda!

İstanbul Üsküdar İlçesi, Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Girişimciler Üsküdar Burhan Felek Köşkü’nde çalışıyor!

Üsküdar Burhan Felek Köşkü’nün bütün odaları gençlere tahsis edilirken internet ve teknolojik altyapı hizmetleri de spor, oyun, anket, güvenlik, emlak alanlarında ürün geliştiren girişimcilere tahsis ediliyor.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Üsküdar kapsamlı bir dönüşüme giriyor. Mevcut yapılarının bir kısmı yorgun olan ilçe, orijinal dokusu değiştirilmeden sil baştan yenilenecek. Otoparklı binalarla hem trafik rahatlayacak hem de daha geniş yeşil alanlar yer alacak.

Üsküdar'da lüks siteler halka açılıyor!

Üsküdar Belediyesi kamu alanlarını 'ecrimisil' ödemeden kullanan lüks sitelere baskın yaptı. Kamuya ait arsalar park yapılarak halka açılıyor.

Üsküdar'da 10 lüks site aylık kiralarını ödemiyor!

İstanbul’un en gözde ilçelerinden Üsküdar sınırları içerisinde 10'a yakın lüks site kamuya ait olan alanların kendi bahçeleri içerisinde park veya otopark olarak değerlendirilen yerler karşılığı, “Ecri misil” olarak bilinen aylık kiralarını ödemediği orta

Üsküdar Elysium Serenity satılık!

Üsküdar Elysium Serenity satılık daire alanları 50,71 metrekareden başlıyor. Çeşitli sosyal donatı alanlarına yer verilen proje 5 bin 465 metrekare arsa alanı üzerinde inşa ediliyor.

Üsküdar Mesa Mesken Konutları teslimleri Temmuz 2015'te!

Üsküdar'da Mesa Mesken tarafından inşa edilen Çamlıca Mesa projesinde daire alanları 235 metrekare ile 950 metrekare arasında değişiyor. Projede daire teslimlerinin Temmuz 2015'te gerçekleşmesi öngörülüyor.

Üsküdar The Address Residence teslim tarihi!

Üsküdar The Address Residence teslim tarihi olarak 2016 yılında gerçekleşmesi planlanıyor. Emaar İnşaat imzasıyla yükselen projede dairelerin alanları 78 metrekare ile 234 metrekare arasında değişiyor.

Üsküdar koruluk alanları Haberi

Üsküdar koruluk alanları



Sultantepe 2 milyara satıldı... Sevda tepesi 400 milyona el değiştirdi


Boğaz'da 2. tepe de ARAPLARIN


  Sarayburnu'ndan Ortaköy'e kadar geniş bir alanı gören Sultantepe koruluğunun içinde, 150 yıllık tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü de bulunuyor. 

  Bir zamanların ünlü işadamı ve politikacılarından Nuri Demirağ'a aitken, daha sonra işadamı Demir Karamancı'ya geçen Sultantepe'nin satılan bölümü 71 bin metrekareye varıyor.

  Küçüksu Kasrı'nın hemen yanında bulunan ve Boğaz'a hakim olan Sevda Tepesi ise artık, Suudi Arabistan Prensi Abdullah bin Abdülaziz'in.

  Anayasa Mahkemesi'nin yabancıların Türkiye'de mülk edinmesine ilişkin yasanın iptaline ait kararı henüz yayınlanmadığı için, İstanbul'da Araplara yer satışı yasal olarak sürüyor.