02 / 05 / 2024

Üsküdar Sahil Yolu

Üsküdar Sahil Yolu

Üsküdar'ın karmaşık ve kalabalık çehresini değiştirecek Meydan ve Sahil Yolu projesi için ilk adım atılmaya hazırlanıyor. Proje çalışmalarının 2018 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

1992 yılında Salacak-Harem sahil yolu beton yığını olmuş!

1992 yılında Boğaz'da hızla süren betonlaşma, Üsküdar'ı da etkilemiş. Ağaçlarla kaplı Salacak-Harem sahil kesiminde beton binalar hızla yükseliyormuş. Sahil şeridinde yeşilin üzerinde yükselen binaların hepsi yasalmış.

1988 yılında Üsküdar-Harem arası üç dakikaya inmiş!

1988 yılında Üsküdar ile Harem arasında inşa edilen 4.5 kilometrelik sahil yolu, Başkan Bedrettin Dalan tarafından hizmete açılmış. 17 milyar liraya mal olan yolun açılmasıyla Üsküdar-Harem arası üç dakikaya inmiş.

1947 yılında Üsküdar- Beykoz yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış!

1947 yılında Üsküdar Beykoz büyük asfalt sahil yolunun inşası için 3,5 milyon liraya ihtiyaç varmış. 

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu 2022'de tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu'nda devam eden Gebze merkez arasındaki kısmın 2022 yılında tamamlanacağını kaydetti. 

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu Mayıs 2023'te açılıyor!

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu Mayıs 2023'te tam kapasite olarak hizmete açılacak...

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi'nin ihalesi iptal!

27 Mart'ta ihale edilen Kabataş ile Üsküdar arasında yaya tüneli ile bir yürüyüş yolu oluşturma projesinin ihalesi iptal edildi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyordu.

Üsküdar Şemsi Paşa Cami tartışmasında son nokta!

İBB, Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden biri olan Üsküdar'daki tarihi Şemsi Paşa Camisi'nin önünde yapılması planlanan yaya yolu çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi için keşif yapıldı!

Asya ve Avrupa yakasını İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu ile birleştirecek 'Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi' çalışmaları kapsamında araştırma gemileri Salacak sahilinde keşif yaptı.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli projesinde çalışmalar başladı!

Asya ve Avrupa yakasını İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu ile birleştirecek "Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi" kapsamında sondaj çalışmalarına başlandı.

Üsküdar sahiline dolgu alan geliyor!

Üsküdar sahilinde bulunan Şemsi Paşa Camisi ile Üsküdar iskelesi arasındaki sahil kısmı doldurulacak.

Üsküdar Meydanı için ilk adım atıldı!

Üsküdar'ın karmaşık ve kalabalık çehresini değiştirecek Meydan ve Sahil Yolu projesi için ilk adım atılmaya hazırlanıyor. Proje çalışmalarının 2018 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Üsküdar-Kabataş denizaltı yürüyüş yolu geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar ile Kabataş'ı denizin altından birbirine bağlayacak, yayalar için bir yürüme tüneli yapılacağı haberini verdi.

Üsküdar Ümraniye Sancaktepe metrosunda son durum!

16 istasyonun yer aldığı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu’nun tabelaları konmaya başladı. Eylül 2016'da hizmete açılması planlanan Sancaktepe metrosunun Ümraniye istasyonunda yaya yolu çalışmaları tamamlandı

BLG İç Mimarlık, Mühendislik, İnşaat, Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Üsküdar İstanbul Şubesi açıldı!

BLG İç Mimarlık, Mühendislik, İnşaat, Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Üsküdar İstanbul Şubesi, Bilgehan Gülenay Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 21 Ekim'de Acıbadem, Çeçen Sokak Ankara Asf.Yolu'nda açıldı.

Üsküdar Sahil Yolu Haberi

Üsküdar Sahil Yolu

Üsküdar Çavuşdere'de yapımı tamamlanan yeni belediye binasına Ramazan Bayramı'ndan sonra taşınılmasının ardından eski belediye binası ve etrafındaki yapıların yıkımına başlanacak. Altı otopark üstü yeşil alan olacak meydan 3 kat büyüyecek. 


Marmaray Projesi'ne ait yaya çıkışları; yer altı meydanı ve meydan beraber düşünülerek yeniden düzenlenecek. Bu kapsamda meydanda farklı yönlerde yaya sirkülasyonu sağlayan 7 farklı çıkış yer alacak. Proje çalışmalarının 2018 yılına kadar bitirilmesi hedefleniyor.



Fatih ÖZKANOĞLU/Yeni...