06 / 05 / 2024

Üsküdar-Ümraniye- Sancaktepe- Çekmeköy metrosunun açılışı ne zaman

Üsküdar-Ümraniye- Sancaktepe- Çekmeköy metrosunun açılışı ne zaman

Üsküdar - Çekmeköy mesafesini 27 dk ya indirecek olan yeni metro hattının yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. Tüm kontrolleri bilgisayar sistemleri ile yapılacak olan araçlarda sürücü kabini bulunmayacak

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

Üsküdar Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık bina!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alan binayı kiraya verecek. Kiralama ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Üsküdar Belediyesi'nden büyük fırsat: 16 konut satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

İstanbul İli, Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Ümraniye'de yer alan 16 adet konut için satış ihalesi düzenliyor.

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! Projeyi hangi firmalar inşa edecek? 

Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu Altınköy-2 Sitesi  Kentsel Dönüşüm Projesi için resmen imzalar atıldı. Peki Emlak Konut GYO Üsküdar Bulgurlu projesini hangi firmalar inşa edecek? İşte merak edilen ayrıntılar...

Üsküdar Belediyesi'nden büyük fırsat! 11 adet konut satacak! 

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Yavuztürk (Çengelköy) Mahallesi'nde yer alan 11 adet konutu satışa çıkardı. 

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye metro hattı imar planı tadilatı askıda!

Çekmeköy - Üsküdar - Ümraniye ilçeleri, Metro Hattı Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Çengelköy Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Üsküdar ilçesi, Çengelköy Mahallesi, ( Kreş Alanı ) 1004 ada, 9 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Belediyesi'nden büyük fırsat! İstanbul'un göbeğinde 49 adet iş yeri satıyor!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı 49 adet iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan gayrimenkuller Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi'nde yer alıyor. İşte detaylar...

Üsküdar Devlet Hastanesi yıkılıyor!

Üsküdar Devlet Hastanesi’nin yıkılıp yeniden inşa edilmesi kararı alındı. Yeni hastane inşaatı için hazırlanan imar planları İBB Meclisi’nde oyçokluğu ile onaylandı.

Üsküdar Belediyesi borçları yüzünden mülklerini mi sattı?

Üsküdar Belediyesi'nin borçları nedeniyle mülk satışı gerçekleştirdiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Belediyesi'nin 2020 yılında düzenlediği ihaleler mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından 2020 yılında düzenlenen ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üsküdar Belediyesi'nin 2019 yılında düzenlediği ihaleler mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından 2019 yılında düzenlenen ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda sona gelindi!

Üsküdar-Sultanbeyli metro hattının 2. etabı olan Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metrosu'nda sona gelindi. 9 istasyondan oluşan metronun kısa zaman içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Üsküdar-Ümraniye- Sancaktepe- Çekmeköy metrosunun açılışı ne zaman Haberi

Üsküdar-Ümraniye- Sancaktepe- Çekmeköy metrosunun açılışı ne zaman

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı, Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy hattında yıl sonunda hizmete girecek. Anadolu yakasının ikinci metrosu olacak olan hatta, yine bir ilk “peron kapı” kullanılacak Üsküdar-Ümraniye- Sancaktepe- Çekmeköy arasını 27 dakikaya indirecek olan Anadolu Yakası’nın Kadıköy-Kartal’dan sonra ikinci metro hattı yıl sonunda hizmete giriyor. 


Çalışmaların son hızla devam ettiği metro hattı özellikleriyle de ilklere imza atacak. Projenin hayata geçmesiyle metro hattında yolcular Türkiye’de ilk defa sürücüsüz trenlerle taşınacak. Üsküdar – Çekmeköy metro hattı ile uygulamaya geçecek bir başka ilk ise istasyonlarda yer alacak “peron kapı” olacak.


Uygulama ile yolcuların daha güvenli yolculuk yapması sağlanacak, ray hattına düşmesi engellenecek. Tüm kontrolleri bilgisayar sistemleri ile yapılacak olan metro hattında kullanılan araçların sürücü kabini bulunmayacak. Yolcuların olacağı ön tarafta cam pencereler yer alacak.



Acil durumlarda...