06 / 05 / 2024

uydu kent nerede

uydu kent nerede

Kentlere bağlı olarak kurulan uydukent nedir, uydukent nerede vardır? Gibi sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Sahil Kent 4 Sitesi nerede? Sahil Kent 4 Sitesi Eylül 2023 fiyatları!

Sahil Kent 4 Sitesi nerede sorusunun yanıtı ve Sahil Kent 4 Sitesi Eylül 2023 fiyatları haberimizde yer alıyor. İşte Sahil Kent 4 Sitesi projesi ile ilgili detaylar...

Hava Kent Tuzla Aydınlı nerede? Havakent Tuzla lokasyon bilgisi!

Hava Kent Tuzla Aydınlı nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Proje kapsamında 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler bulunuyor.

Hava Kent Sancaktepe nerede?

Hava Kent Sancaktepe nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Hava Kent Sancaktepe nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Mavera Cadde Dükkanları bugün satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular sona erdi. Dükkanlar için açık artırma ise bugün yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları yarın satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar için başvurular bugün sona eriyor. Dükkanlar için açık artırma ise yarın yapılacak. 

Mavera Cadde Dükkanları için başvurular yarın sona eriyor! 

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkan için başvuru süreci yarın sona eriyor. 

Mavera Cadde Dükkanları açık artırmayla satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkanlar için metrekare başına 10 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Hava Kent Taşoluk 2 nerede?

Hava Kent Taşoluk 2 nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Hava Kent Taşoluk 2 nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Elazığ'da 10 bin konutluk uydu kent inşa edilecek!

Elazığ Valiliği depremle ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Toplamda Elazığ için 4250 konutluk bir projeyi başlatmış olduk. 10 bin konutluk uydukent kuracağız'' dedi.

TOKİ Ankara 2019 projeleri nerede, başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı başkent Ankara'da 2 bin 934 adet konut inşa edecek. Peki TOKİ Ankara 2019 projeleri nerede? TOKİ Ankara 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Ankara 2019 başvuruları ne zaman? İşte tüm detayları...

Gergül İnşaat Ataşehir Modern nerede?

Gergül İnşaat imzasıyla İzmir Karşıyaka'da hayata geçirilecek olan Ataşehir Modern projesi Ataşehir Kent Hastanesi'nin yakınında yükselecek. Peki, Gergül İnşaat Ataşehir Modern nerede?

Başkent Yonca nerede?

Toplam 534 adet daire ve 40 dükkandan meydana gelen Başkent Yonca Evler ön talep topluyor. Peki Başkent Yonca nerede?

Hava Kent konut projesi nerede?

1 milyar dolara yatırım bedeline sahip Hava Kent projesi karma konsepte dizayn ediliyor. Hava Kent projesi 240 dönüm alanda hayata geçirilecek. Peki Hava Kent konut projesi nerede?

uydu kent nerede Haberi

uydu kent nerede

Uydukent nedir?

Uydukent, büyük kentten uzakta bulunan ve “Kendine Yeterlik” özelliği bulunmayan yerleşmeleri ifade ediyor. "Uydukent ne demek?" sorusunu daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse;


Uydukent ne demektir?

Uydukentler, büyük ana kente bağlantılı olarak oluşturulan ve söz konusu kentin yükünü azaltmak amacıyla çevresinde oluşturulan yerleşim yerleri olarak karşımıza çıkıyor. Uydukentler, gecekondu bölgeleriyle karıştırılsa da, iki kavram arasında büyük farklar bulunuyor.


Uydukent ve gecekondu farkı..

Uydu kentlerin gecekondu bölgelerinden en büyük ayrımı, gecekondu bölgeleri gibi rastgele değil, alt ve üst yapılarıyla tamamlanarak yapılmış olmalarıdır. Ayrıca uydukentte yaşayanlar genellikle çalışmak için ana kente giderler.


"Uydukent nerede?" veya "Uydukent neresi?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. Söz konusu uydukentler büyük kentlerin hepsinde olabiliyor. Uydukent örnekleri aşağıda sıralanmıştır.


Türkiye'deki uydu kentlerin ilk örneklerinden birisi olarak İstanbul uydukent emlak ların yapılandığı Bahçeşehir gösterilebiliyor. 


Diğer İstanbul uydukent örnekleri..

*Kayaşehir, 

*Ataşehir, 

*Ataköy, 

*Mimaroba, 

*Sinanoba,

*Pendik.


Ayrıca...