02 / 05 / 2024

uzay ajansı fırlatma rampası türkiye

uzay ajansı fırlatma rampası türkiye

Ulaştırma Bakanı Elvan, Türkiye'nin NASA'sı olacak Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Elvan fırlatma rampasının, ya deniz kenarı olan bir bölgeye ya da yerleşim yeri olmayan geniş bir alana kuracaklarını söyledi.

TÜRKSAT 6A'da sona gelindi! Ne zaman fırlatılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun 2024 yılının mart ayında yerde teslimini planladıklarını, haziran ayı içinde de fırlatma işlemlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

Milli gözlem uydusu İMECE başarıyla uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin yüksek görüntü çözünürlüğüne sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, Türkiye saatiyle 09.48'de ABD'nin Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

Türkiye'nin dev projesine için personel alımı yapılacak! İşte şartlar...

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan ilan dikkat çekti. Ajansta çalışmak isteyenlerin Uzay Teknolojileri konusunda bilgi sahibi olması şartı aranıyor. İlanın detayında sınavın başvuru tarihi ve başvuru şekli de ayrıntıları verildi.

Elon Musk roket fırlatmak için Boca Chica'da arazi satın aldı!

Tesla CEO'su milyarder iş insanı Elon Musk roket fırlatma denemeleri yapmak için Boca Chica'da arazi satın aldı. Bölgede yaşayan köylüler ise bu durumdan şikayetçi. 

Ay köyü inşaatı 10 yıl içinde başlayacak!

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Ay’da ‘yaşayacak’ ilk astronotların evlerinin nasıl görüneceğini gösteren tasarımlar hakkında bilgi verdi. 

The LCP Group Amerika'da yatırım fırsatı sunuyor!

Ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group, Amerika’da yatırım ve kazanç fırsatı sağlıyor. Florida’nın uzay sahili olarak bilinen Melbourne’un şehir merkezindeki ilk butik oteli olacak Hotel Melby, A Tapestry Collection By Hilton’u Türk yatırımcılara tanıttı. 

Gayrimenkulde 31 Ekim'de sona erecek 3 fırsat!

Gayrimenkul danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, gayrimenkul'de 31 Ekim'de sona erecek 3 fırsatla ilgili bir hatırlatma yaptı.

2018 dev projelerle taçlanacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "2018 yılı 3. havalimanı, Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul, Milli Uzay Ajansı, demir yolu ağları gibi, Türkiye'nin küresel ölçekteki değerini katlayan mega projelerle taçlandıracak bir yıl olacak." dedi..

TBMM, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını görüşecek!

TBMM, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin tasarının yasalaşmasından sonra, 16 Mart perşembe gününden itibaren çalışmalarına ara verecek.

Vakıf Yatırım’ın PR ajansı Banu Ergin PR oldu!

Birçok farklı sektöre iletişim danışmanlığı hizmeti veren Banu Ergin PR, 1996 yılında kurulan Vakıf Yatırım’ın iletişim çalışmalarını üstlendi.

Türkiye Uzay Ajansı kuruluyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Ülke olarak kendi uydularımızın tasarım ve üretimine dönük çalışmaları yürütürken, aynı zamanda bunları fırlatacağımız merkezin de Türkiye'de kurulmasına yönelik faaliyetlerimiz var." dedi.

Datça'ya Uzay Ajansı'nın fırlatma rampası kurulacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üç ay içinde kurulacağını açıkladığı Uzay Ajansı'nın fırlatma rampasının lk bölümünün Muğla'nın Datça ilçesine kurulması düşünülüyor.

Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmaları başladı!

64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

uzay ajansı fırlatma rampası türkiye Haberi

uzay ajansı fırlatma rampası türkiye

Tüm birimleri tek çatı altında toplayacakları Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını bildiren Bakan Elvan, "NASA'nın Türkiye versiyonunu kuruyoruz" dedi. Elvan, TİB'i taşıyacaklarını da söyledi.


Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, kuruluş çalışmaları tamamlanan Uzay Ajansı'yla ilgili bilgi verdi. Sabah gazetesinin kahvaltıda ağırladığı Elvan, "Arkadaşlarımız 6-7 aydır çalışıyorlar. Uzayla ilgili tüm birimleri tek çatı altında toplayacak Uzay Ajansı'nı kuruyoruz. NASA'nın Türkiye versiyonu gibi. Her şeyimiz hazır" dedi. Elvan şunları söyledi:


TEK ÇATIDA TOPLANACAK: Arkadaşlarımız 6-7 aydır çalışıyorlar. Uzayla ilgili tüm birimleri tek çatı altında toplayacak Uzay Ajansı'nı kuruyoruz. Vaktimiz olursa seçimden önce kuracağız.


4G İLE HIZ 20 KAT ARTAR


FIRLATMA MERKEZLERİ: Bizim uydu fırlatma merkezine sahip olmamız gerekiyor. (Fırlatma merkezi yerinin belirlenip belirlenmediğine ilişkin soruya) Ya yerleşim yeri olmayan geniş bir alan ortasında ya da deniz kenarında...