18 / 05 / 2024

uzay ajansı nedir

uzay ajansı nedir

Türkiye Uzay Ajansı kurulacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulacağını, bununla ilgili mevzuat ve de kanun yapım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Türkiye'nin dev projesine için personel alımı yapılacak! İşte şartlar...

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan ilan dikkat çekti. Ajansta çalışmak isteyenlerin Uzay Teknolojileri konusunda bilgi sahibi olması şartı aranıyor. İlanın detayında sınavın başvuru tarihi ve başvuru şekli de ayrıntıları verildi.

Ay köyü inşaatı 10 yıl içinde başlayacak!

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Ay’da ‘yaşayacak’ ilk astronotların evlerinin nasıl görüneceğini gösteren tasarımlar hakkında bilgi verdi. 

2018 dev projelerle taçlanacak!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "2018 yılı 3. havalimanı, Çanakkale Köprüsü, Kanal İstanbul, Milli Uzay Ajansı, demir yolu ağları gibi, Türkiye'nin küresel ölçekteki değerini katlayan mega projelerle taçlandıracak bir yıl olacak." dedi..

TBMM, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını görüşecek!

TBMM, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin tasarının yasalaşmasından sonra, 16 Mart perşembe gününden itibaren çalışmalarına ara verecek.

Türkiye Uzay Ajansı kuruluyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Ülke olarak kendi uydularımızın tasarım ve üretimine dönük çalışmaları yürütürken, aynı zamanda bunları fırlatacağımız merkezin de Türkiye'de kurulmasına yönelik faaliyetlerimiz var." dedi.

Datça'ya Uzay Ajansı'nın fırlatma rampası kurulacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun üç ay içinde kurulacağını açıkladığı Uzay Ajansı'nın fırlatma rampasının lk bölümünün Muğla'nın Datça ilçesine kurulması düşünülüyor.

Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmaları başladı!

64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

NASA'nın fırlatma rampası nereye kurulacak?

Ulaştırma Bakanı Elvan, Türkiye'nin NASA'sı olacak Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Elvan fırlatma rampasının, ya deniz kenarı olan bir bölgeye ya da yerleşim yeri olmayan geniş bir alana kuracaklarını söyledi.

Türkiye Uzay Ajansı kurulacak!

Türkiye Uzay Ajansı kurulacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulacağını, bununla ilgili mevzuat ve de kanun yapım çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Çin 2022'de uzay istasyonunu faaliyete geçirecek!

Çin 2022'de uzay istasyonunu faaliyete geçirecek. Şinhua ajansının haberine göre, Çin'in ilk astronotu Yang Livey, insanlı uzay istasyonu programı kapsamında Tiengong-2 uzay laboratuvarının 2016'da gönderileceğini belirtti.

Steelife, Gabon Uzay Araştırmaları ve Eğitim Merkezi'ni hayata geçiriyor!

Steelife, şimdi de Gabon Uzay Araştırmaları ve Gözlem Ajansı için yapılan araştırma ve eğitim merkezini inşa ediyor. Steelife, projeyi 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyor.

Steelife, Gabon Uzay Araştırmaları ve Eğitim merkezini inşa ediyor!

Steelife, yurtdışındaki projelerine yenilerini ekliyor. Geçen yıl Gabon'da 564 konutluk kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiren Steelife, şimdi de Gabon Uzay Araştırmaları ve Gözlem Ajansı için yapılan araştırma ve eğitim merkezini inşa ediyor...

Mülkiyet hakkı nedir?

Mülkiyet hakkı bir taşınmazın sahibine o taşınmaz üzerinde geniş yetkiler veren haktır. Mülkiyet hakkı nedir ve çeşitleri nelerdir için tıklayın...

uzay ajansı nedir Haberi

uzay ajansı nedir

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin, müsteşar yardımcıları ve bürokratlardan oluşan heyetle Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'yi (TUSAŞ-TAI)) ziyaret etti.


Ziyarette TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı'dan bilgi alan Bakan Elvan, daha sonra uçak, ATAK helikopteri ve uydu çalışmalarının yürütüldüğü birimleri gezdi.


Elvan, burada yaptığı açıklamada, TUSAŞ'ın oldukça etkileyici ve Türkiye'nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı cari açık probleminin giderilmesi açısından oldukça önemli bir tesis olduğunu söyledi.


TUSAŞ'ın helikopter ve uçak tasarımından üretimine kadar oldukça etkin altyapıya sahip olduğunu ifade eden Elvan, şu ana kadar burada üretilen 5 ATAK helikopterinin Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini anımsattı. Yıl sonuna kadar 4 ATAK helikopterinin daha Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edileceğini belirten Elvan, ilerleyen...