03 / 05 / 2024

Uzel

Uzel

Türk sanayisinin en köklü ve en büyük kuruluşlarından Uzel Makine artık yolun sonuna geldi. İstanbul 1. İflas Müdürlüğü 2012/10 dosya kararıyla şirketin iflasını açtı

Rams City Haliç satışta! Rams Global'den Uzel Traktör Fabrikası arazisine 603 konutluk yeni proje!

Uzel Traktör Fabrikası’nın Rami'deki arazisinde hayatas geçirilen Rams City Haliç projesi satışa çıktı. Projede toplam 603 adet konut yer alıyor. 

Rams City geliyor! Uzel Traktör Fabrikası’nın Rami'deki arazisine 603 konutluk yeni proje!

Uzel Traktör Fabrikası’nın Rami'deki arazisine toplamda 603 konutun yer aldığı yeni bir konut projesi inşa edilecek İşte detaylar...

Uzel Mekanik Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Uzel Mekanik Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi Beyoğlu'nda Gökmen Süzgün tarafından kuruldu.

Uzel'in fabrika binası ve arazisinin Vera Varlık'a satışı TBMM'de!

İflas eden bir fabrikanın bulunduğu arazinin bir inşaat şirketine satılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Didem Uzel'in taşınma telaşı başladı!

Pandemi sürecinde ABD’nin sağlık sistemine isyan edip Türkiye’ye geri dönme kararı alan Didem Uzel, “İki gündür taşınma telaşımız var. Oğluma da bu süreçte teyzesi ve babaannesi bakıyor” dedi.

Didem Uzel New York’tan taşınıyor!

Eşiyle 10 yıl boyunca New York’ta yaşayan Didem Uzel, taşınacağını açıkladı. Uzel, ‘Oğlum Aslan’ı bölgede büyütmek istemediğini söyledi.

KRM Emlak İnşaat Gayrimenkul Gıda Limited Şirketi kuruldu!

KRM Emlak İnşaat Gayrimenkul Gıda Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 13 milyon TL sermaye bedeli ile Ejder Uzel ve Selçuk Öğüt tarafından kuruldu. 

Uzel'in bina ve arazisinin satışı iptal!

Uzel Makine Traktör Fabrikası bina ve arazisinin, 1. İflas Müdürlüğü'nde 15 Mayıs tarihinde yapılan ihalede ipotek alacaklısı Vera Varlık'a 223 milyon 700 bin liraya satışı İstanbul 5 İcra Mahkemesince iptal edildi...

Milyonluk yağma! Uzel'in fabrikası talan edildi!

Türkiye’nin en büyük traktör fabrikasıyken, aile üyeleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kapısına kilit vurulan ve 223.7 milyon TL'ye satılan Uzel'in fabrikası talan edildi.

Uzel'in fabrika binası ve arazisi 223.7 milyon TL'ye satıldı!

İstanbul'da bulunan Uzel Traktör Fabrikası'nın arazisi ve binasının satış ihalesi gerçekleşti. İhaleyi 223 milyon 700 bin TL’ye ipotek alacaklısı Vera Varlık aldı.

Uzel'in fabrika binası ve arazisi yeniden satışta!

Uzel Makine Traktör Fabrikası'nın bina, arazisi ile makine ve teçhizatları açık artırma usulü ile yeniden satışa çıkarıldı. 15 Nisan 2019 günü gerçekleşecek ihalede satış bedeli 446 milyon 139 bin TL'ye olarak belirlendi.

Uzel'in ihalesinde esrarengiz olay!

Uzel Makina’nın Rami’deki dev fabrika ve arazisinin ihalesinde ilginç bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Uzel’in icra ihalesinin yapıldığı dakikalarda 5 kişi, kapıları mühürlü durumdaki fabrikaya girdi. Şüphelilerden 2’si olay yerinden kaçarken, 3'ü polise teslim edildi.

Uzel Makine'nin arazisine yine alıcı çıkmadı!

İstanbul Rami’de 93.5 dönümlük arazi üzerine kurulu olan Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisinin satışına ilişkin olarak yapılan ikinci ihalede de alıcı çıkmadı.

Uzel Haberi

Uzel

Tarihi 1800'lü yıllara dayanan ve henüz 6 sene önce 600 milyon liradan fazla ciro yapan şirket aile içinde yaşanan anlaşmazlıklardan ötürü battı ve mahkemeden iflas kararı çıktı. Bundan sonraki süreçte şirket tasfiye edilecek ve bütün mal varlıkları satılıp alacaklıların borçları ödenecek.


Milliyet Gazetesi'nden Songül Hatısaru'nun haberine göre İstanbul 1. İflas Müdürlüğü 2012/10 dosya kararıyla şirketin iflasını açtı.


TARİHİ 1864 YILINA DAYANIYOR


Peki bir dönem Türkiye'nin en büyüklerinden olan Uzel, nasıl oldu da sona geldi?


Bu sorunun yanıtını bulabilmek için gelin önce şirketin tarihine bir bakalım. Şirketin resmi tarihi 1937 yılında, gayri resmi tarihi ise 1864 yılında başlıyor. Aile o yıllar Bulgaristan-Romanya sınırındaki Rusçuk bölgesinde yaşıyor ve bir fayton fabrikası bulunuyor. Bu fabrikadan tüm Osmanlı'ya fayton gönderiliyor. 


Aile ilerleyen yıllarda Bursa'ya göç ediyor. 1937 yılında...