24 / 07 / 2024

Uzun Konaklama sistemi

Uzun Konaklama sistemi

“ExtendedStay” yani bizim kullanımımızla ‘Uzun Konaklama’, konsepti Amerika’da 1975 yılında ilk defa ResidenceInn markasıyla müşterilerle buluştu.

Bireysel Emeklik Sistemi son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, " Bireysel Emeklik Sistemi'nde (BES) uzun süre kalan mutlaka kazanıyor. 5 ve 10 yıllık dönemlere bakıldığı zaman, emeklilik yatırım fonlarının ortalama getirisi, TÜFE ve BIST-100 endeksinden daha fazla" diye konuştu. İşte detaylar...

Van'da 3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi devreye girdi!

Van Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığının uzun zaman önce hizmete alınan ve bir türlü vatandaşın kullanımına sunulamayan ‘3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi’ni devreye soktu.

Uzun dönem kiralama yatırımın gözdesi oldu!

Türkiye'de iş yaşamının giderek gelişmesi, uzun dönem kiralama hizmeti veren konaklama tesislerinin artmasını sağladı. Ant Yapı'dan Babacan Holding'e kadar birçok inşaat şirketi bu alana yatırım yaptı.

Doğalgaz sabit ödeme sistemi için gerekli belgeler!

Doğalgaz sabit ödeme sistemi ile İGDAŞ, ısınma faturasını uzun bir döneme yayarak daha küçük parçalar halinde ödenmesini sağlıyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemine nasıl geçilir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi için gerekli belgeler nelerdir?

Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi'nden ideal çözüm!

Çatılardan kaynaklanan yüzde 25 ısı kaybını yaşatmayan ve yangına karşı birinci sınıf dayanıklı olan Megaron Mineral Yün Tekno Yalıtım Sistemi, uzun ömürlü ve dayanıklı bir ürün olması sayesinde sağlam çatı isteyenlere paket çözüm sunuyor.

Extended Stay otel sektörünün kâr marjını arttırıyor!

“ExtendedStay” yani bizim kullanımımızla ‘Uzun Konaklama’, konsepti Amerika’da 1975 yılında ilk defa ResidenceInn markasıyla müşterilerle buluştu.

Gerede Sistemi projesinde sona yaklaşıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, Türkiye'nin en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan ve Ankara'nın 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan Gerede Sistemi'nde sona yaklaşıldı

Akıllı Kilit Sistemi nedir?

Günlük kiralık evler için Alternatif Konaklama Derneği tarafından geliştirilen sistemdir. Akıllı kilit sistemi ile günlük kiralık daireler vergi ve güvenlik açısından kayıt altına alınıyor. Sistem şimdilik 100 dairede uygulanıyor.

Baumit Star, ısı yalıtımında uzun ömür garantisi sunuyor!

Dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin uzman markası Baumit’in en köklü sistemi olan Star Isı Yalıtım Sistemi, gelenekselliği ve gelişimi, sağlamlıkla birleştirerek uzun yıllar sürecek bir kullanım ve performans garantisi sunuyor...

Betek, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı!

Filli Boya ve Capatect markalarıyla pazar lideri olan Betek, kaliteli üretim ve çevreci politikaları çerçevesinde sahip olduğu belgelere bir yenisini daha ekleyerek ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı..

HotelRunner sosyal kupon ile rezervasyonda 7 kat artış sağlıyor!

CloudArena’nın HotelRunner sistemi üzerinden sunduğu ‘sosyal kupon’ uygulamasıyla konaklama tesisleri sosyal platformlarda daha etkin bir şekilde var olabiliyor...

Kaynağında Otomatik Geri Dönüşüm Sistemi hizmete girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tokat Belediyesi işbirliğinde kurulan Kaynağında Otomatik Geri Dönüşüm Sistemi, törenle hizmete girdi

Aziz Kocaoğlu: Dönüşüm dediğin uzun ince bir yol!

Konak’taki muhtarlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, en çok kentsel dönüşüm sorularıyla karşılaştı. Başkan, “Bu, uzun ince bir yol gibi. 60 senelik çöküntü 2-3 senede ayağa kalkmaz” diye konuştu

Uzun Konaklama sistemi Haberi

Uzun Konaklama sistemi

Uzun konaklama otel sektörünün en yüksek kar marjlı konsepti olarak bilinmesine rağmen hala Amerika dışında çok yaygın değil. Kar marjını yükselten en önemli faktör, maliyetin düşük olması. Zira inşaatın genelde biraz daha maliyetli olması karşısında işletme maliyeti yani dar hizmet kapsamı, kısıtlı oda servisi, restoranların bulunmaması gibi unsurlar, uzun vadede kar marjını yükselterek yüzde 60’lara kadar çıkabiliyor. 


Uluslararası büyük otel zincirlerinin neredeyse tamamının portföylerinde uzun konaklama konsepti bulunuyor. Örneğin Hyatt House, ResidenceInn (Marriott), HomewoodSuites (Hilton) veya CandlewoodSuites (IHG). Uluslararası markalar uzun konaklama tabirini 5 gecelik konaklamadan sonra kullanıyor ve ortalama konaklama süresi 14 gün. İstanbul’da ise uzun konaklama otellerine en çok Galata ve Taksim civarında rastlanıyor ve daha çok 1 yıldan fazla kalan “expat”’lara hitap ediyor. 


Bu nedenle Türkiye’de uzun konaklama,...