28 / 04 / 2024

Bireysel Emeklik Sistemi son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Bireysel Emeklik Sistemi son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, " Bireysel Emeklik Sistemi'nde (BES) uzun süre kalan mutlaka kazanıyor. 5 ve 10 yıllık dönemlere bakıldığı zaman, emeklilik yatırım fonlarının ortalama getirisi, TÜFE ve BIST-100 endeksinden daha fazla" diye konuştu. İşte detaylar...



TSB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 19. senesini dolduran Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2012 yılından bu güne fon büyüklüğünü 17 kattan, katılımcı sayısını ise 4,5 kattan fazla artırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSB Başkanı Atilla Benli, Türkiye'de 19 sene geride bırakan BES'in uzun vadeli yatırım enstrümanları arasında fark yarattığını belirterek, “Emeklilik döneminde gelir kaybını engellemeyi amaçlayan BES, enflasyonun üzerinde getiri olanağı sağlayarak bunun da ötesine geçmeyi başardı.

Uzun vadede tasarruf ederken kazandıran önemli bir sisteme evrildi. 2003 senesinde hayata geçirilen BES, 2012 senesinde yaklaşık 21 milyar Türk Lirası fon büyüklüğüne ulaşmıştı. Son 10 senede bunu 17 kattan fazla artırmayı başardık" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön