30 / 04 / 2024

BES’in cazibesi arttı! Son 10 yılda 17 kat büyüdü!

BES’in cazibesi arttı! Son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 19. yılını tamamlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2012 yılından bu yana fon büyüklüğünü 17 kat, katılımcı sayısını 4,5 kattan fazla artırdı.



Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, BES'in uzun vadeli yatırım enstrümanı olarak öne çıktığını belirtti ve "BES’te uzun süre kalan mutlaka kazanıyor. 5 ve 10 senelik dönemlere bakıldığında, emeklilik yatırım fonlarının ortalama getirisi, TÜFE ve BIST-100 endeksinden daha yüksek." ifadelerini kullandı.

TSB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 19. yılını tamamlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2012 yılından bu yana fon büyüklüğünü 17 kat, katılımcı sayısını ise 4,5 kattan fazla artırdı.

ORTA VE UZUN VADEDE KAZANDIRIYOR

Başkan Benli, BES’in uzun vadelerde tasarruf ederken kazandıran önemli bir sisteme dönüştüğünü belirtti ve “2003 yılında hayata geçirilen BES, 2012 yılında yaklaşık 21 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşmıştı. Son 10 yılda bunu 17 kattan fazla artırmayı başardık.” dedi.

“BES Türkiye’de, dünyada benzeri olmayan teşviklerle geleneksel tasarruf araçlarından ayrışıyor” diyen Benli, her türlü risk profiline uygun fonun bulunduğu bu sistemde kısa vadeli yatırım tercihlerinin ekonomik dalgalanmalardan etkilenebildiğini ancak sistemin doğası gereği, orta ve uzun vadede kazanım sağladığını belirtti. Benli, sistemin uzun vadeli yatırımda vatandaşı koruduğunu ve birikimlerini ciddi anlamda büyüttüğünü ifade ederek, “BES’te uzun süre kalan mutlaka kazanıyor. 5 ve 10 yıllık dönemlere bakıldığında, emeklilik yatırım fonlarının ortalama getirisi, TÜFE ve BIST-100 endeksinden daha yüksek.” açıklamasını yaptı.

BES’in cazibesi arttı! Son 10 yılda 17 kat büyüdü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön