17 / 05 / 2024

BES’in cazibesi arttı! Son 10 yılda 17 kat büyüdü!

BES’in cazibesi arttı! Son 10 yılda 17 kat büyüdü!

Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de 19. yılını tamamlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), 2012 yılından bu yana fon büyüklüğünü 17 kat, katılımcı sayısını 4,5 kattan fazla artırdı.



BES’in cazibesi arttı! Son 10 yılda 17 kat büyüdü!

TSB’nin ülke ekonomisine katma değer sağlamak, sigorta sektörünü büyütmek, sigortalılar lehine ürünler geliştirmek ve bunların kullanımlarını yaygınlaştırmak için çalıştığını hatırlatan Benli, vatandaşların BES’e teveccühü sayesinde TSB’nin bu amaçlara layıkıyla hizmet edebildiğini vurguladı.

“AVANTAJLI KREDİ KOŞULLARI”

Sistemin 2023 hedeflerini de değinen Benli, BES’in devletin destekleriyle gelişimini kesintisiz sürdürdüğüne işaret etti. Benli, “Düzenleyici otoritemiz SEDDK, BES için gerekli tüm adımları özveriyle atıyor. Devletimiz, politika belgelerinde ve ekonomi paketlerinde mutlaka BES’e yer ayırıyor. Fon tutarındaki ve artan katılımcı sayısındaki istikrarın sürdürülebilmesi için 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda BES’e yer verilmesi önemli bir aşamadır. Burada, finansman ihtiyacı doğan katılımcıların sistemden ayrılmak yerine, avantajlı koşullarla kredi çekebilmelerine yönelik düzenlemeler yapılacağı vurgulandı.” Dedi.

İş Bankası duyurdu! Tam bir sene ücretsiz olacak!

TOKİ arsasına prefabrik ev yapılır mı?

25 soru 25 cevap! TOKİ hakkında tüm merak edilenler!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön