29 / 04 / 2024

uzun mesafeli koruma alanı

uzun mesafeli koruma alanı

İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği gereğince, kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 1000 metre genişliğindeki kara alan ise orta mesafeli koruma alanı oluyor. Peki, uzun mesafeli koruma alanı nedir?

Koruma havzaları!

Su koruma havzaları mesafelerine göre değişkenlik gösteriyor. Koruma havzaları sırasıyla mutlak koruma alanı, kısa koruma alanı, orta koruma alanı ve uzun koruma alanı olarak belirleniyor...

Su havzası arsa!

Su havzası arsaları üzerinde inşaat yapılabiliyor mu? Su havzaları koruma alanlarında yapılaşma nasıl sağlanıyor? Su havzası arsaları ve yapılaşmaları ile ilgili bilgiler bu haberde...

Uzak mesafeli koruma alanı nedir?

Uzak mesafeli koruma alanı nedir? Uzak mesafeli koruma alanının yatay karasal alanı kaç metredir? Uzak mesafeli koruma alanı ile diğer koruma alanlarında dair detaylar bu haberde...

Bayramda uzun yola çıkmayı düşünenler dikkat! Yola çıkmadan önce kontrol edilmesi gerekenler tek tek sıralandı...

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte milyonlarca sürücü kendi aracıyla uzun mesafeli yolculuklara çıkmaya başladı. Uzun yola çıkmadan önce araçla ilgili pek çok kontrolün kolay bir biçimde sürücüler tarafından da yapılabileceğini söyleyen uzmanlar, yüksek maliyet gerektiren onarımlarla ve

Karadeniz'in en uzun teleferik hattı tamamlandı!

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde kurulan Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. 

Karadeniz'in en uzun mesafeli teleferik projesi Nisan'da açılıyor!

Trabzon Beşikdüzü ilçesinde hayata geçirilen Karadeniz'in 3 bin 100 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesinde çalışmalar devam ediyor. Deneme seferleri yapılan projenin Nisan'da hizmete girmesi planlanıyor.

Karadeniz’in en uzun teleferik projesi Ekim'de açılacak!

Ordu ve Samsun’daki teleferik projelerinden daha uzunu Trabzon'a inşa ediliyor. Karadeniz’in en uzun mesafeli teleferik projesinin Ekim ayında hizmete açılması planlanıyor.

Konya Doğanhisar Taşkın Koruma Tesisi tamamlandı!

Mustafa Uzun, Bölge Müdür Yardımcısı M. Muhittin Özyalvaç ve ilgili personel, geçici kabul aşamasına gelinen Doğanhisar İlyaslar Göleti ve Sulaması ile yapımı tamamlanan Doğanhisar İlçe Merkez 2. Kısım Taşkın Koruma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

Uzun mesafeli koruma alanı nedir?

İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği gereğince, kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 1000 metre genişliğindeki kara alan ise orta mesafeli koruma alanı oluyor. Peki, uzun mesafeli koruma alanı nedir?

İSKİ orta mesafeli koruma alanı nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde ve haricinde bulunan ve İstanbul’a su temin edilen ve edilecek olan su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi ile ilgili esaslar yönetmelik ile belirleniyor. Peki, İSKİ orta mesafeli koruma alanı nedir?

Lufthansa uzun mesafeli uçuşlar için SunExpress'i düşünüyor!

Alman havayolu Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, şirketin başlatmayı planladığı düşük maliyetli ve uzun mesafeli uçuşlar için büyük ihtimalle THY ile ortak olduğu SunExpress havayolunu seçeceğini söyledi.

Lufthansa'dan SunExpress açıklaması!

Alman havayolu şirketi Lufthansa, dün şirket CEO'su Carsten Spohr'un açıklamalarına netlik getirirken, uzun mesafeli platform konusundaki görüşmelerin THY ile Lufthansa'nın yüzde 50-50 iştiraki olan SunExpress ile ilgili olduğunu açıkladı.

THY'den Lufthansa açıklaması!

Türk Hava Yolları tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Lufthansa Havayolları ile Türk Hava Yolları arasında basında yer aldığı şekilde uzun mesafeli uçuşlarla ilgili bir proje bulunmuyor.

THY’den Lufthansa görüşmesine yalanlama!

Lufthansa uzun mesafeli uçuş platformu konusunda görüşmeler yürüttüğünü açıklamıştı. Ancak Türk Hava Yolları'ndan akşam saatlerinde gelen açıklamada uzun mesafeli uçuşlarla ilgili bir görüşme olmadığı belirtildi

Lufthansa ve THY düşük maliyetli uçuş planlıyor!

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın CEO'su Carsten Spohr, yeni bir marka ile uzun mesafeli, düşük maliyetli uçuşlar başlatabileceklerini ve konuda Türk Hava Yolları'yla (THY) ileri düzeyde görüşmeler yürüttüklerini söyledi...

Yolcu otobüslerine denetimler artacak!

Uzun mesafeli şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin kural ihlali yapıp yapmadığını tespit etmek amacıyla, gece saatlerinde emniyet görevlilerinin sivil olarak otobüslere bineceği ve habersiz denetimler gerçekleştireceği bildirildi.

uzun mesafeli koruma alanı Haberi

uzun mesafeli koruma alanı

Uzun mesafeli koruma alanı nedir?

İçme ve kullanma suyu temin edilen ve edilecek olan suni ve tabii göller etrafında en yüksek su seviyesinde, su ile karanın meydana getirdiği çizgiden itibaren yatay 300 metre genişliğindeki kara alana, mutlak koruma alanı deniyor. Bahse konu alanın, havza sınırını aşması halinde mutlak koruma alanı havza sınırında son buluyor.


Kısa mesafeli koruma alanı; Mutlak koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 700 metre genişliğindeki kara alanıdır. Bahse konu alanın, havza sınırını aşması kısa mesafeli koruma alanı havza sınırında son buluyor.


Kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 1000 metre genişliğindeki kara alan ise orta mesafeli koruma alanı oluyor. Bahse konu alanın, havza sınırını aşması halinde orta mesafeli koruma alanı havza sınırında son bulur. Peki, uzun mesafeli koruma...