03 / 05 / 2024

uzungöl pansiyon

uzungöl pansiyon

Trabzon Uzungöl’de Arap turistlerin bölgeye ilgisinin artmasıyla evlerini apart otele, pansiyona dönüştüren vatandaşların tümüne ‘kaçak yapı’ nedeniyle hapis cezası verildi.

MEB'e bağlı okulların pansiyon ücretleri yeni yılda 7.900 ile 37 bin 60 TL arasında olacak! SON DAKİKA!    

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nden alınan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarının pansiyon ücretleri yeni senede 27 bin 900 TL'dne başlayıp, 36 bin 600 TL'ye kadar yükselecek. İşte detaylar...

TOKİ Trabzon projeleri için son dakika açıklaması geldi! 400'den fazla yeni konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzungöl Millet Bahçesi'nin ihalesi 3 Ağustos'ta, Ortahisar Çimenli Mahallesi 327 sosyal konut projesi ve Yeşilköy Mahallesinde yapılacak 84 konutun ihalesi ise 21 Temmuz'da gerçekleştirecek.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Galata Gayrimenkul Yatırımcılığı İnşaat Taah.Tur.Ve Tic.A.Ş.Ali Hoca Apartmanı Otel Pansiyon İşlet. Şubesi açıldı!

Galata Gayrimenkul Yatırımcılığı İnşaat Taah.Tur.Ve Tic.A.Ş.Ali Hoca Apartmanı Otel Pansiyon İşlet. Şubesi Beyoğlu’nda açıldı.

TOKİ Giresun 100 kişilik pansiyon ihalesi yarın!

Giresun İli Alucra İlçesi Babapınar Mah (Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesi) 100 Kişilik Pansiyon ve 1 Adet Atölye Binası ve Bulancak İlçesi İhsaniye Mah (Gazi Ortaokulu) 16 Derslikli Eğitim Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Giresun'a 100 kişilik pansiyon!

Giresun İli Alucra İlçesi Babapınar Mah (Halis Akmen Çok Programlı Anadolu Lisesi) 100 Kişilik Pansiyon ve 1 Adet Atölye Binası ve Bulancak İlçesi İhsaniye Mah (Gazi Ortaokulu) 16 Derslikli Eğitim Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 27 Nisan'da yapılacak.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

TOKİ'den Van'a 24 derslikli okul ve 200 kişilik pansiyon!

Van İli, Erciş İlçesi, Latifiye Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapısı ve 200 Kişilik Pansiyon Binası ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 30 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

uzungöl pansiyon Haberi

uzungöl pansiyon

Karadeniz’deki turizm cenneti, Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Uzungöl, 1998 yılında ‘sit alanı’, 2004’te ‘özel çevre koruma alanı’ olarak belirlendi. Uzungöl’e 2009 sonrası Arap turistlerin akın etmesi üzerine bölge halkı izin ve ruhsat almadan evlerini aparta ve pansiyona dönüştürdü, kaçak işyeri, ev, apart otel yaptı. Çaykara Belediyesi’nin yaptığı çalışmanın ardından bin 500 kişinin yaşadığı Uzungöl’de 862 kişi hakkında “İmar Kanunu’na muhalefet” suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı. Davalar sürerken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın şikâyeti üzerine aynı kişilere bu kez “Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet” suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Bu kişilere 1.5 yılla 4 yıl arasında hapis cezaları verildi. 150’yi aşkın kişinin cezası kesinleşti. Bazılarınınki para cezasına çevrilirken, bazılarınınki de ertelendi....