10 / 05 / 2024

uzungöl yöresel mimari

uzungöl yöresel mimari

Karadeniz'in ve Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uzungöl’e giden yol üzerindeki 3 ilçede binaların çehresi değişiyor. Binalar yöresel mimariye uygun görünüme kavuşuyor

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Dünya Bankası: Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki ekonomiler bu yıl yüzde 4,45 daralacak!

Dünya Bankası tarafından, Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerin bu yıl yüzde 4,45 daralmasının ve 2008 küresel finansal krizinden bu yana en kötü resesyonu kaydetmesinin beklendiği bildirildi.

Murat Kurum: Trabzon Uzungöl'de dönüşüm projesine başladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl'deki, Ayder'deki, Türkiye'mizdeki doğal olan, güzel olan, korunması gereken tüm alanları korumak için çalıştıklarını belirterek, "Bu çerçevede Valiliğimizle birlikte kaçak yapılarla mücadele kapsamında bu tür yapıların yıkımını gerçekleştirdik, bir dö

Uzungöl'de kaçak yapı sahipleri kendi imkanlarıyla yıkıma başladı!

'İmar Barışı' kapsamında Trabzon Uzungöl'de tespit edilen kaçak yapılar sahipleri tarafından kendi imkanlarıyla yıkılmaya başladı.

Uzungöl'de kaçak yapı avı!

Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan Karadeniz'in gözde turizm merkezle arasında yer alan Uzungöl'de, 'İmar Barışı' düzenlemesine aykırı yapıların yıkımı, geniş güvenlik önlemleri altında, ekipler tarafından devam ediyor.

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

Uzungöl'deki 95 kaçak yapı yıkılacak!

Uzungöl'ün farklı bölgelerinde yaylalarda, meralarda 30 kaçak yapı daha tespit edildi. Bölgede bulunan toplam 95 kaçak yapının yıkımı gerçekleşecek.

Uzungöl'de 65 kaçak yapının yıkımı başladı!

Trabzon ilinin Çaykara ilçesine bağlı önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de 65 kaçak yapının yıkım çalışmalarına başlandı...

Uzungöl’de yıkım gerginliği!

Trabzon Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan kaçak binaların yıkımı için ekipler gece yarısı operasyonuyla harekete geçerken, çıkan olaylarda çok sayıda vatandaş da gözaltına alındı.

Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan yaylalarda imar barışına aykırı kaçak yapılar yıkılıyor. Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor.

Uzungöl’de kısmi yıkım kararı!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde, yıkım kararı hakkında gelinen son noktayla ilgili bina sahiplerini bilgilendirmek için toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, yeni imar planı kapsamında 17 binada kısmi yıkım gerçekleşeceğini, 6 binada ise yıkım gerçekleşmeyeceğini açıkl

uzungöl yöresel mimari Haberi

uzungöl yöresel mimari

Trabzon'un turizm merkezi Uzungöl'e giden yol boyunca uzanan üç ilçede yöresel mimari uygulanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın talimatıyla başlatılan "Turizm Odaklı Yöresel Mimaride Dış Cephe Kaplama Projesi' kapsamında Trabzon'da Uzungöl yolu üzerinde bulunan Of, Çaykara ve Dernekpazarı'nda özel ve kamu binaları yöresel mimariyle kaplanıyor. 

OF-ÇAYKARA HATTI

Sabah'ta yer alan habere göre; Solaklı Vadisi'nde son 2 yıldır yapılan kamu binalarının dış cephelerinin yöresel mimari ile yapılması ve beğeni toplamasının ardından başlanan yeni projede Uzungöl güzergahındaki Of-Dernekpazarı-Çaykara hattı boyunca özel ve kamu binalarının yöresel mimariyle kaplanmasında başlandı.

Çalışmaların yaklaşık 3-4 aylık bir süre sonunda tamamlanması sonucunda toplamda 68 yapının/ binanın dış cephesi yöresel mimariye dönüştürülerek, Uzungöl ve Solaklı Vadisi'nde turizmin gelişimi açısından çok önemli bir mesafe kat edileceği...