29 / 04 / 2024

Uzungöl’de kısmi yıkım kararı!

Uzungöl’de kısmi yıkım kararı!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde, yıkım kararı hakkında gelinen son noktayla ilgili bina sahiplerini bilgilendirmek için toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, yeni imar planı kapsamında 17 binada kısmi yıkım gerçekleşeceğini, 6 binada ise yıkım gerçekleşmeyeceğini açıkl



Trabzon Çaykara Uzungöl için verilen yıkım kararıyla ilgili bina sahiplerini bilgilendirmek için toplantı gerçekleşti. Günebakış Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem önderliğinde düzenlenen toplantıya, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz, Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç ile ilgili mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.

MEVCUT BİNALAR DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantının açılışında önemli açıklamalarda bulunan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem, Karadeniz turizminin en önemli merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de yeni imar planının hazırlandığı ve imar planı kapsamında mevcut binaların değerlendirildiğini kaydetti. Kaymakam Çiğdem, daha önce yıkılmasına karar verilen ve yeni imar planına uygun olan 6 binanın yıkımının yapılmayacağını 17 binanın ise yeni imar planına göre kısmi olarak 1 ya da 2 katında kısmi olarak yıkılacağını açıkladı. 

UYGUN OLMAYAN İNŞAATLAR YIKILMAK ZORUNDA

Uzungöl’ün turizmde bir dünya markası olduğunu sözlerine ekleyen Çevre ve Şehircilik Trabzon İl Müdürü Uğur Korkmaz, Uzungöl´de yeni imar planına uygun olmayan inşaatların yıkılacağını kaydetti. Uzungöl insanının en önemli isteğinin yıkılmasına karar verilen mevcut binaların yeni imar planı kapsamında değerlendirilmesi olduğunu hatırlatan Korkmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yıkım kararı alınan tüm binaları yeniden değerlendirdiğini ve yeni imar planı kapsamında kurtarılabilecek olan binaların kurtarıldığını kaydetti. Toplantıda alınan yıkım hakkında sıkıntıları anlatan Uzungöl halkı, alınan kararın son derece yanlış olduğunu ve bu karardan tamamen vazgeçilmesini istediklerini söylediler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Uzungöl için yeni plan!


Geri Dön