03 / 05 / 2024

Uzungöl'de rezervasyonlar bir yıl önceden yapıldı!

Uzungöl'de rezervasyonlar bir yıl önceden yapıldı!

Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'ü bu yıl 1 milyon 375 bin turist ziyaret etti. Doğal güzelliği ile her mevsim turist çeken Uzungöl'de önümüzdeki yıl için rezervasyonlar yüzde 85'e ulaştı...



Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'ü bu yıl 1 milyon 375 bin turist ziyaret etti. Doğal güzelliği ile her mevsim turist çeken Uzungöl'de önümüzdeki yıl için rezervasyonlar yüzde 85'e ulaştı.


Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl beldesini bu yıl 1 milyon 375 bin turist ziyaret etti. Her mevsim turist çeken merkezde önümüzdeki yıl için rezervasyonlar yüzde 85'e ulaştı.


Uzungöl Belediye Başkanı Abdullah Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaçkarlar'ın başlangıç noktasında bulunan Uzungöl'ün zengin flora ve faunaya sahip olduğunu, doğal güzelliği ile öne çıktığını vurgulayarak, "Bu sebeplerle diyorum ki Uzungöl ve Doğu Karadeniz adeta darphane gibi çalışıyor, hazinenin üzerinde oturuyoruz ama yeterince farkında değiliz. Bunu yabancılar uzun zaman önce fark etti fakat biz halen yeterince fark edemedik" dedi.


Uzungöl'de turizm hareketliliğinin her geçen gün arttığını belirten Aygün, "Trabzon'a gelen turist sayısı yaklaşık 3 milyon. Bu yıl sadece Uzungöl'e

gelen turist Aralık ayı itibariyle yaklaşık 1 milyon 375 bin. Uzungöl'deki turist sayımızda geçen yıla göre 300 bin kişilik bir artış oldu. Yöre turizmi her geçen gün gelişiyor. Uzungöl'de 2014 yılındaki rezervasyonlara baktığınızda ve esnaflarla görüştüğümüzde şu anda önümüzdeki sene tesislerin yüzde 85'i dolu. Hemen hemen önümüzdeki sene de kapatılmış" diye konuştu.


Uzungöl'ü Araplar başta olmak üzere Avrupa ve Uzak Doğu gibi dünyanın çok sayıda ülkesinden turistlerin ziyaret ettiğini ancak halen Doğu Karadeniz'de turizmin yeterince gelişmediğini belirten Aygün, Doğu Karadeniz'deki turizmin gelişmesi için altyapının bir an önce oluşturulması gerektiğini vurguladı.


Aygün, turizmle ilgili öz eleştiri yapmaları gerektiğini de dile getirerek, şu görüşlere yer verdi:


"Şu eksiğimiz var, Trabzon olarak gelen insanlara hitap edebileceğimiz mekanları oluşturamadık. Hem esnaf hem yönetim olarak henüz turizmi kavrayamadık. Turizme yönelik yatırımları engellemekle bu iş olmaz. Ayrıca yörede dağlardaki planlama bir an evvel yapılmalı. Yöreye gelen turistin konaklama başta olmak üzere kayak yapma, yüzme olanağı olması lazım, saunasından, her türlü imkandanyararlanması lazım. Mesala bu bölgede organik tarım ile turizm yapılabilir. Yani vatandaş inek sağacak, koyun güdecek, tarlaya gidip belleyecek, ormana gidecek. turist de bu güzellikler arasında tracking, rafting yapacak. Burada bir sürü aktivite imkanı var ama bu imkanlardan yararlanmak için gerekli altyapıyı oluşturmamız şart. Ben 5 yıldır belediye başkanıyım, bu noktada çok büyük sıkıntılarla karşılaştım. Yatırımlardaki yasal engeller Uzungöl'ü ve bölgemizi olumsuz etkiliyor."


Yörede turizmin gelişmesi için yol, su ve elektrik imkanlarının da geliştirilmesi gerektiğini anlatan Aygün, "Yöremize milyonlarca turist geliyor,

bundan yeterince yararlanamıyoruz, çünkü sunacağımız imkanlar yetersiz. Bunları geliştirmemiz lazım" dedi.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön