29 / 04 / 2024

Uzungöl nerede

Uzungöl nerede

Uzungöl'de yılbaşı yoğunluğu yaşanıyor. Trabzon'un Çaykara ilçesinde insanları doğal manzarasıyla cezbeden dünyaca ünlü Uzungöl'deki konaklama tesislerinin rezervasyonları, yılbaşında tatilcilerin yöreye yoğun ilgi göstermesi nedeniyle yüzde 50 arttı.

Uzungöl önümüzdeki turizm sezonuna hazırlanmaya başladı!

Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin en fazla ziyaret ettiği turizm merkezi olan Trabzon'da yer alan Çaykara ilçesindeki Uzungöl'ün önümüzdeki turizm sezonuna hazırlanması için Trabzon'da toplantı düzenlendi.

Uzungöl'ün imar planı kesinleşti!

Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planı kesinleşti. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planının onaylandığını, askıya çıktığını ve kesinleştiğini, planın uygulanmasında taviz vermeyeceklerini belirtti.

Uzungöl'e teleferik yapılıyor!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün yaptığı yazılı açıklamaya göre, Trabzon'un Çaykara ilçesinde bulunan Türkiye'nin ve bölgenin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl'de teleferik yapılacağı bildirildi.

Trabzon Uzungöl’e bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor!

Trabzon’daki Uzungöl, kendine özgü manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, geçen yıl 850 bin kişinin ziyaret ettiği Uzungöl’e bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyledi...

Uzungöl'ü bu yıl 1 milyon turist ziyaret edecek!

Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl' de kış turizmi alternatifini de geliştirmek istediklerini anlatan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Beldeyi geçen yıl 850 bin kişi ziyaret etti. Bu yıl sayıyı 1 milyona çıkarmayı amaçlıyoruz dedi...

Uzungöl'de rezervasyonlar bir yıl önceden yapıldı!

Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'ü bu yıl 1 milyon 375 bin turist ziyaret etti. Doğal güzelliği ile her mevsim turist çeken Uzungöl'de önümüzdeki yıl için rezervasyonlar yüzde 85'e ulaştı...

Trabzon Valisi Öz: Uzungöl’ün doğal yapısını muhafaza etmeliyiz!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl Belediyesi’nde bir toplantı düzenleyerek, Uzungöl’ü suni yapılaşmalarla boğmadan yeşilini ve doğal yapısını muhafaza ederek daha ulaşılabilir hale getirmek gerektiğini söyledi....

Uzungöl'e geçen yıl 1 milyondan fazla turist geldi!

Yazın Araplar, kışın da Ruslar ve Fransızların akınına uğrayan doğa harikası Uzungöl'e geçen yıl 1 milyondan fazla turistin geldiği bildirildi

TOKİ Trabzon projeleri için son dakika açıklaması geldi! 400'den fazla yeni konut geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Uzungöl Millet Bahçesi'nin ihalesi 3 Ağustos'ta, Ortahisar Çimenli Mahallesi 327 sosyal konut projesi ve Yeşilköy Mahallesinde yapılacak 84 konutun ihalesi ise 21 Temmuz'da gerçekleştirecek.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Trabzon Çaykara Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Murat Kurum: Trabzon Uzungöl'de dönüşüm projesine başladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl'deki, Ayder'deki, Türkiye'mizdeki doğal olan, güzel olan, korunması gereken tüm alanları korumak için çalıştıklarını belirterek, "Bu çerçevede Valiliğimizle birlikte kaçak yapılarla mücadele kapsamında bu tür yapıların yıkımını gerçekleştirdik, bir dö

Uzungöl’e özel koruma planı hazırlandı!

Salda Gölü'nün etrafında ‘çivi dahi çakılmaması’ kararı veren Bakanlık, Trabzon'un Uzungöl bölgesi için düğmeye bastı. Uzungöl’de peyzaj projesi olmayana ruhsat verilmeyecek.

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

Ahmet Kaya: Uzungöl de imar düzenlemesine alınsın!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu toplantısında Trabzon’da bulunan yayla evleri ve Uzungöl hakkında çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Uzungöl nerede Haberi

Uzungöl nerede

Trabzon'un Çaykara ilçesinde, zengin bitki örtüsünün yanı sıra doğal manzarasıyla dünyaca ünlü Uzungöl, özellikle yılbaşında tatilcilerin ve turistlerin akınına uğruyor.


Doğaseverlerin tercihinde son yıllarda ilk sırayı alan Uzungöl, günübirlik gelip hafta sonunu değerlendirmek, günlük yaşamın yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Uzungöl, yılbaşı tatilinde de turistlerin gözdesi.


Orman örtüsü, turistik pansiyonları, alabalık lokantaları ve doğal güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkısı bulunan Uzungöl, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. Ziyaretçilerine doğa turizmine yönelik pek çok alternatif sunan Uzungö'ün, yılbaşı tatili dolayısıyla konaklama tesislerindeki rezervasyonlarında yüzde 50'ye ulaşan doluluk oldu.


- "2014 yılında bir milyon 750 bin turist ziyaret etti"


Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzungöl'ün...