05 / 05 / 2024

uzunköprü sel baskını

uzunköprü sel baskını

Uzunköprü Kaymakamı Yıldız, Edirne DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmede Kırkkavak deresi üzerinde bulunan köprünün yıkılarak dere içinde ayak olmadan yapılması için çalışmaların başlatılacağını kaydetti....

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Uzunköprü Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Uzunköprü Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirket Esenyurt'ta 2 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Silven Salamon Ovadya, Alen Hananel ve Mordohay Ovadya ortaklığında kuruldu.

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

TOKİ’den Edirne Uzunköprü’ye 240 taksitle 196 sosyal konut!

TOKİ'nin Edirne’de yapacağı sosyal konut (ucuz konut) projelerinde yer alan dairelerin detayları tamamen netleşti. TOKİ’nin Uzunköprü projesinde kaç konut inşa edilecek? Ucuz konuta nasıl başvuru yapabilirim? İşte bütün detaylarıyla TOKİ Edirne Uzunköprü 2022 sosyal konut projesi...

Ayçiçeği alım fiyatları arttı mı? İşte 5 Tarım Borsası’nın 19 Eylül 2022 fiyat listesi

Ayçiçeği alım fiyatları 12 lira olarak açıklandı. Ancak 15-16 lira arası beklentide olan çiftçi durumdan mutsuz. Peki borsalarda alım fiyatı ne kadar? Ayçiçeği alım fiyatı arttı mı? İşte Bandırma, Çorum, Edirne, Sungurlu ve Uzunköprü ticaret borsalarının  19 Eylül 2022 ayçiçeği alım fiyatları.

Çin’deki kripto para saadet zincirine baskın düzenlendi!

Çin polisi, 1 milyar yuanlık parayı kapsayan 110 bin kişilik kripto para saadet zincirine baskın gerçekleştirdi. 

Galatasaray'ın Kemerburgaz'daki arazisine baskın!

Galatasaray Mart ayında hukuk mücadelesini kazandığı Kemerburgaz'daki arazi madencilik firması tarafından tahliye edilmişti. Sarı-kırmızıların yeni arazisine baskın düzenlendi.

Kanada'dan İdlib’deki sel mağdurlarına konut yardımı! 

Kanada Diyanet Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfınca İdlib’deki sel baskınına maruz kalanlar için başlatılan İyilik Konutları kampanyası dahilinde yardımda bulundu.

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Uzunköprü'deki tarihi taş köprünün restorasyonu TBMM'de!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesindeki tarihi taş köprünün restorasyon çalışmalarının ne zaman biteceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ünlü emlakçı Jenna Ryan, Kongre baskınına özel jetiyle gitmiş!

ABD’de olmak üzere tüm dünyada büyük yankı uyandıran Kongre baskınıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Ünlü emlakçı Jenna Ryan'ın baskına katıldıktan sonra sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı paylaşımlar büyük  tepki topladı.

Uzunköprü'de yeni devlet hastanesi meclis gündeminde!

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine yapılacak yeni devlet hastanesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tuzla'daki 43 dönümlük merada AFAD merkezi inşa edilecek!

Tuzla Akfırat’ta 43 dönümlük mera arazisine, AFAD arama ve kurtarma hizmet binası yapılacak. Arama kurtarma tesislerinin inşa edileceği arazide, jeolojik açıdan sıvılaşma, sel baskını, mühendislik problemleri bulunuyor...

uzunköprü sel baskını Haberi

uzunköprü sel baskını

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan yağışın ardından oluşan selin başlıca nedenlerinden biri olan köprü ayakları yıkılacak. Uzunköprü Kaymakamı Yıldız, Edirne DSİ 11. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmede Kırkkavak deresi üzerinde bulunan Fevzi Çakmak mahallesi muhtarlığının yanında bulunan köprünün yıkılarak dere içinde ayak olmadan yapılması için çalışmaların başlatılacağını kaydetti.


Başkan İşbilen,yaptığı açıklamada, sabah 06.00 sıralarında Kırkkavak Deresi'nin köylerden gelen yağmur suları ile Uzunköprü ilçesini tehdit ettiğini ifade ederek, "Özellikle Fevzi Çakmak Mahallesi'nde taşkın oldu. Binaların alt katları, kalorifer kazanları olduğu dairelerde su var. Birçok vatandaşımızın zemin katlarına sular girdi. Önemli olan can kaybının olmamasıdır. Hasar tespit çalışması yaparak ilgili zararın tespitini yapacağız"...