16 / 05 / 2024

v seferleri

v seferleri

Anadolujet ile Çanakkale sohbetleri başlıyor. Anadolu Jet’in yeni projesi ‘Anadolu Jet’le Çanakkale Sohbetleri’, 15 Ekim Çarşamba günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde düzenlenecek söyleşi ile başlıyor.

İşte Beyonce'un vücudundan esinlenerek yapılan gökdelen!

Avustralya'da bir gayrimenkul firması, ünlü şarkıcı Beyonce'nin vücudundan ilham alarak bir gökdelen inşa edeceği açıklandı. Gökdelen Avustralya'nın Melbourne kentinde hayata geçirilecek.

Övünç İnşaat Elektrik Otomotiv ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Övünç İnşaat Elektrik Otomotiv ve Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi, Murat Erdemir tarafından 10 bin TL sermaye ile 3 Temmuz' da Ümraniye, Esenşehir Mahallesi' nde kuruldu.

Rönesans Holding, Sıvılaştırılmış Doğal Gaz Tesisi inşa edecek!

Rönesans Holding grup şirketlerinden Rönesans Endüstri Tesisleri, kuzey kutbunda yapılacak LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) Tesisi’nin CWP3B kısmının yapımını üstlenecek.

Konya'da tramvay deneme seferleri başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en ileri teknolojinin uygulandığı Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı’nda deneme seferleri başlattı.

Konyaray'da deneme seferleri başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en ileri teknolojinin uygulandığı Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı’nda deneme seferleri başlattı. Hattın Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasında tarihi dokuya uygun olarak direk ve tel bulunmuyor.

Bodrum-Datça feribot seferleri başladı!

Bodrum - Datça arasında başlayan feribot seferleri ile iki ilçe arasındaki yolculuk süresi kısalacak. Seferlerin turizm sezonu boyunca devam edeceği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun deneme seferleri yapılacakmış!

1999 yılında Taksim - Levent arasında çalışacak olan İstanbul Metrosu inşaatı tamamlanmak üzereymiş. İstasyonların yürüyen merdivenleri monte edilmiş ve 21 - 22 Mart'ta deneme seferleri yapılacakmış.

Konya Vüska Evleri'nin örnek daireleri açıldı!

Vav Yapı, Vüska Evler projesinin örnek daire açılışını programla gerçekleştirdi. Ali Şevval Boya Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Yılmaz, "Şehrimize yakışan yapı yaptık" dedi..

Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı!

Eskişehir'de, enerji nakil hatlarındaki sorunun giderilmesiyle Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı. Sorunun yaklaşık 8,5 saat sonra giderilmesiyle Eskişehir-Ankara istikametine 18.15'te seferler başladı.

İDO'nun bazı seferleri yapılamıyor!

İstanbul Şehir Hatları, Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Adalar haricindeki seferleri, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal etti. Şehir Hatları da Beşiktaş-Üsküdar ve Kabataş-Adalar haricindeki seferleri de iptal edildi.

Çanakkale'de feribot seferleri iptal edildi!

Kuzey Ege'de etkili olan fırtına nedeniyle Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada feribot seferleri, geçici olarak durduruldu. Kuzey Ege'de etkili olan fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

1982 yılında Silivri-Sirkeci arasına vapur seferleri konacakmış!

1982 yılında İstanbul Valiliği, E-5 üzerindeki trafik yoğunluğunun azaltılması için Silivri ile Sirkeci arasında vapur seferleri konmasını istemiş. Yazın gurbetçilerin güvenli seyahat etmeleri için de yeni tedbirler alınmış.

Gökçeada ve Bozcaada vapur seferleri iptal edildi!

ÇANAKKALE'de 3 gün boyunca yaşamı felç eden lodosun etkisini kaybetmesinin ardından,Gökçeada ve Bozcaada vapur seferleri hala yapılamazken, Lapseki-Gelibolu hattı çalışmaya başladı.

v seferleri Haberi

v seferleri

Halkın havayolu AnadoluJet’in yepyeni tarih projesi ‘AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri’ 15 Ekim Çarşamba günü başlıyor. Çanakkale 2015 - 100. Yıl Koordinasyon Merkezi desteğiyle gerçekleştirilen, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı sebebiyle projelendirilen, toplumun tarihsel ve kültürel gerçeklere duyarlılığını arttırmayı ve tarihi bilgilerin gelecek kuşaklara doğru ve sağlıklı biçimde aktarılmasını hedefleyen “AnadoluJet’le Çanakkale Sohbetleri” projesi, Çanakkale Savaşı’nın detaylarına ışık tutacak.


Proje kapsamında Anadolu’nun farklı şehirlerini gezecek AnadoluJet, düzenleyeceği söyleşilerle hem üniversite öğrencileri hem de yerel halk ile buluşacak.


Tarihçi, Yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla gerçekleştirilecek projede I. Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin nerelerde, kimlere karşı savaştığı, Osmanlı askerlerinin nasıl bir müdafaa sergilediği, Çanakkale Boğazı’nda, Morto, Seddülbahir ve Arıburnu’nda neler yaşandığı soruları cevaplanacak ve Seyid Onbaşı, Ezineli Yahya Çavuş, Cevat Paşa ve diğer kahramanların öyküleri anlatılacak. Ayrıca şimdiye...