27 / 04 / 2024

v tamamlandımı

v tamamlandımı

Kısa adı HASİAD olan Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği, iş dünyası başta olmak üzere ilimiz Hatay'ın diğer sorunlarının tespiti ve çözümü için kolları sıvamış ve ilk toplantıyı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmişti.

Emekliler İstanbul'da yaşamamalı mı?

TED Ankara Mezunu ve eğitmen Dr. Kıvılcım Kayabalı, X sosyal medya hesabından emeklilerin İstanbul'da yaşaması ile ilgili bir paylaşımda bulundu. İşte Kayabalı'nın o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Sarva Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Sarva Yapı Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Meral Bağcı Övür, Mete Övür, Müge Oğlakcıoğlu ve Orçun Oğlakcıoğlu ortaklığında kuruldu.

Migros’ta Omo Active 37 lira, Finish Quantum 100’lü tablet 150 lira birden indirimde! 14 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Deterjan, yumuşatıcı, sıvı sabun, çamaşır suyu dahil çeşitli temizlik ürünlerinin büyük indirimlerle satışa sunulduğu Migros’ta, Omo Active Zor lekeler 4,5 kilogramlık paket 37 lira birden indirime girerek 112, 90 TL’ye, Yumoş Sıvı Bakım Çamaşır Deterjanı 2.520 ml  97,90 TL yerine 25 lira indirimle 

Vınpra Mühendislik Makina Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Vınpra Mühendislik Makina Sanayi Limited Şirketi Sarıyer'de 10 bin TL sermaye ebdeli ile Vınod Daftarı tarafından kuruldu.

Müteahhitin ödemediği kira bedelleri için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '2017’de müteahhide kat karşılığında arsa verdik. Maalesef sözleşmenin noterde onaylanması gerektiğini bilmiyorduk. Bina tamamlandı. Müteahhit tapuları üzerine alarak bankadan kredi çekmiş. Tapuları nasıl alabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Faizlerin düşmesi yatırım amaçlı konut alıcılarını harekete geçirecek!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Merkez Bankası faiz oranlarını düşürerek bir meşalenin kıvılcımını çaktı. Gayrimenkul ve diğer sektörlerin üzerine düşen görev de Merkez Bankasının çaktığı kıvılcımı meşaleye döndürmektir" dedi

Kıvılcım Otel Kuyumculuk ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kıvılcım Otel Kuyumculuk ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Özen tarafından kuruldu... 

Boğaziçi'nin yeni Reina'sı Oligark, Kıvılcım Kocabıyık'a ait!

Boğaziçi'nde yeni mekanlar açıldı ve açılmaya devam ediyor. Kıvılcım Pınar Kocabıyık'a ait 5 bin metrekarelik yeni mekanda onlardan biri.

Çankaya'nın 40 yıllık imar sorunu çözülüyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır imar sorunu çözülmeyen Zafertepe’nin imar planının tamamlandığı müjdesini verdi. 

V Studıo Aydınlatma Tasarım Ve Proje Atölyesi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

V Studıo Aydınlatma Tasarım Ve Proje Atölyesi Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Varol tarafından kuruldu. 

Rize'de altından dere geçen binanın yıkımı tamamlandı!

Rize Muradiye beldesinde 32 yıl önce yapılan ve altından dere geçen belediyeye ait 4 katlı binanın yıkım işlemi tamamlandı...

Sakarya Taraklı Kentsel Tasarım Projesi tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve MARKA işbirliğiyle hayata geçirilen “Kentsel Tasarım Rehberi” projesi için çalışmalar tamamlandı. MARKA yetkilileri, Taraklı’daki sokakları iyileştirecek.

 TAGO Architects tasarımı Real Merter tamamlandı!

TAGO Architects tasarımıyla İstanbul, Merter’de hayata geçirilen, ticaret hayatı ile konut yerleşimini özgün bir tasarımla karma kullanıma dönüştüren Real Merter tamamlandı. 

v tamamlandımı Haberi

v tamamlandımı

Kısa adı HASİAD olan Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği, iş dünyası başta olmak üzere ilimiz Hatay'ın diğer sorunlarının tespiti ve çözümü için kolları sıvamış ve ilk toplantıyı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirmişti. İşadamlarını bir araya getiren toplantının ise bundan böyle 3 ayda bir farklı bir ilçede yapılması kararlaştırıldı. Bir sonraki toplantının adresi ise Kasım ayında İskenderun ilçesinde. 

Antakya'da Savon Otel'de yapılan 'Hatay İş Dünyası Çözüm Buluşması' adlı toplantı da Hatay ilinin sorun tespiti yapıldı. 


HATAY'IN ÖNCELİKLİ SORUNLARI

Son yıllarda komşu ülkelerde yaşanan savaş neticesinde Hatay sosyal ve ekonomik olarak ciddi şekilde etkilemiştir. Bölgemizde faaliyet gösteren iş adamlarına, sanayicilere, esnafa bu zor günlerde Destek sağlanmalıdır. 1/5.000 ölçekli nazım imar planının bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Sanayi ve Ticaret Harçlarının oldukça yüksek indirilmesini talep ediyoruz. Hava...