04 / 05 / 2024

Vagif Aliyev TANAPın hazırlık aşaması tamamlandı

Vagif Aliyev TANAPın hazırlık aşaması tamamlandı

Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagif Aliyev, TANAP'ın hazırlık aşamasının tamamlandığını ve 650 km'lik borunun üretilerek, üstlenici firmalara teslim edildiğini açıkladı.

Aliyev Ailesi Bodrum'daki yatırımlarını hızlandırdı! Mandarin Oriental'ın yüzde 50'si, Villa ve rezidans daireler...

Bodrum’un en değerli turizm tesislerinden Mandarin Oriental’in yüzde 50’sinin Aliyev Ailesi tarafından alındığı, bunun yanı sıra piyasa fiyatı 6-7 milyon euro arasında değişen 6 ila 9 villanın da aile tarafından alındığı gündeme geldi...

Azerbaycan Zengilan'da yeni havalimanının temeli atıldı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Zengilan'da yeni havalimanının temelini attı. 

Azerbaycan, işgalden kurtarılan yerlerde akıllı şehirler kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda, yeniden kurulacak yerleşim birimlerinde "akıllı şehir" ve "akıllı köy" konseptlerinin esas alınacağını söyledi. 

İlham Aliyev: Azerbaycan'ın imar sorunları çözülecek!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, " Öncelikle güvenlik, ardından altyapı, ardından diğer tüm imar sorunları çözülecektir." dedi.

Tanap İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Tanap İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Furkan Karasaç tarafından kuruldu.

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni havalimanı marka olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul'un yeni havalimanının Türkiye markaları arasında yerini alacağını ve 150 milyon yolcu hedefiyle hizmet vereceğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli OVİT ile enerjinin İpek Yolu olarak anılan TANAP'ın da stratejik önemde

TANAP'ın açılış töreni 12 Haziran'da Eskişehir’de yapılacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılış törenine ilişkin detaylar netleşti. TANAP’ın açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili katılacak. 

TANAP'ın Marmara Denizi geçişi çalışmaları başladı!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP), 19 kilometrelik Marmara Denizi Geçişi için çalışmalar başladı..

TANAP 2018'in ikinci yarısında bitecek!

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, TANAP'ın şu anda yüzde 77,3’ünün tamamlandığını ve ilk aşamada Türkiye'ye 6 milyar metreküp gaz gönderilecek kısmının 2018'in ikinci yarısı itibarıyla bitirileceğini açıkladı.

TANAP'ın ilk gazı 2018'de gelecek!

SOCAR Başkanı Rövnag Abdullayev, Azerbaycan’daki Şahdeniz gazını Avrupa’ya taşıyacak projenin Türkiye ayağı olan TANAP'ın gelecek yıl ilk gazı ülkeye getireceğine dikkat çekti.

TANAP zamanında tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, TANAP işlerin takvime uygun yürütüldüğünü ve zamanında tamamlanacağını belirtti. Aliyev, Dünya Bankası'nın desteği ile çok sayıda önemli projeler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

TANAP için 400 milyon dolarlık kredi anlaşması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Dünya Bankası'nın TANAP için BOTAŞ'a açtığı 400 milyon dolarlık kredinin anlaşmasını imzaladı.

Vagif Aliyev TANAPın hazırlık aşaması tamamlandı Haberi

Vagif Aliyev TANAPın hazırlık aşaması tamamlandı

AZERİ gazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak  Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) plana uygun şekilde ilerlediği açıklandı. Projenin hazırlık aşamasının tamamlandığını belirten Socar Yatırım Bölümü Başkanı Vagi Aliyev, Azeri basınına yaptığı açıklamada, "Şu an Gürcistan-Türkiye sırından Eskişehir'e kadar bin 350 km uzunluğunda boru hattının yapımı devam ediyor. Hazırlık tamamlandı ve yapım aşamasına geçildi. 850 km boru hattı artık üretildi, test edildi ve montaj için müteahhitleri teslim edildi" diye konuştu. 


Türkiye'de üretildi


Boruların büyük kısmının Türkiye'de üretildiğini söyleyen Aliyev, "650 km'lik alan boruların döşenmesi için hazırlandı. 230 km'de de kaynak işleri yapıldı" dedi. 


2018'den önce bitecek 


Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 Aralık’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le beraber düzenlediği basın toplantısında iki ülkenin TANAP’ı 2018’den önce tamamlamak üzere anlaştığını duyurmuştu. Davutoğlu, "Gece gündüz çalışacağız....