02 / 05 / 2024

Vakıf Arazilerinin Kiralama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ

Vakıf Arazilerinin Kiralama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ

Vakıf arazileri, mücavir alanların dışında yerleşim yerlerinden uzak, genellikle tarım amaçlı kullanılan tarla, bağ, bahçe, bostan, zeytinlik gibi yerlere deniyor. Peki vakıf arazileri nasıl kiralanır?

Vakıf arazilerinin kiralama usul ve esasları!

Vakıf Arazilerinin Kiralama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ 17 Şubat 2000 tarihinde 23967 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak, tebliğ 31 Ekim 2003 tarihinde yürürlükten kaldırıldı...

Vakıf Varlık Kiralama 50 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin "Fon Kullanıcısı" olarak yer aldığı TRDVVRKA2048 ISIN kodlu, yönetim sözleşmesine dayalı, 50 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikasının tahsisli şekilde satışı tamamlandı.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 400 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi!

Vakıf Varlık Kiralama'nın yurt içinde, halka arz edilmeksizin tahsisli şekilde satışa sunulmak üzere, 400 milyon TL tutarında ve azami 380 gün vadeli kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 350 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi! 

Vakıf Varlık Kiralama'nın yurt içinde, halka arz edilmeksizin tahsisli şekilde satışa sunulmak üzere, 350 milyon TL tutarında ve azami 380 gün vadeli kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan Tertip İhraç Belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 3 aylık yatırımcı raporu yayınlandı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın 1 Temmuz 2020 ve 30 Eylül 2020 dönemine ilişkin yatırımcı raporu yayınlandı. 

Vakıf Finansal Kiralama sermayesini 200 milyon TL'ye çıkaracak!

Vakıf Finansal Kiralama'nın kayıtlı sermaye tavanı içinde, tamamı 2019 yılı karından karşılanmak üzere 25 milyon TL tutarında bedelsiz artırılarak 175 milyon TL'den 200 milyon TL'ye yükseltilmesi için yapılan başvuruya onay verildi.

Vakıf Varlık Kiralama 300 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK42115 ISIN kodlu, 300 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının nitelikli yatırımcılara satışı tamamlandı.

Vakıf Varlık Kiralama 560 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRKA2022 ISIN kodlu, 560 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının tahsisli şekilde satışı tamamlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama 70 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRKA2030 ISIN kodlu, 70 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının tahsisli şekilde satışı tamamlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 425 milyon TL'lik itfa ve getiri ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK92011 ISIN kodlu, 425 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödemesi tamam...

Vakıf Varlık Kiralama 575 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından satışa sunulmak üzere, 575 milyon TL tutarında ve azami 380 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylandı.  

Vakıf Varlık Kiralama 250 milyon TL kira sertifikası sattı!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından satışa sunulmak üzere, 250 milyon TL tutarında ve azami 380 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylandı.  

Vakıf Varlık Kiralama'nın 235 milyon TL'lik itfa ve getiri ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK82020 ISIN kodlu, 235 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödemesi tamam...

Vakıf Varlık Kiralama'nın 120 milyon TL'lik itfa ve getiri ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK82046 ISIN kodlu, 120 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödemesi tamam...

Vakıf Arazilerinin Kiralama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ Haberi

Vakıf Arazilerinin Kiralama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ

Vakıf arazileri nasıl kiralanır?

Vakıf arazileri, mücavir alanların dışında yerleşim yerlerinden uzak, genellikle tarım amaçlı kullanılan tarla, bağ, bahçe, bostan, zeytinlik, narenciye bahçesi ve buna benzer yerler olarak tanımlanıyor. Peki vakıf arazileri nasıl kiralanır?


Vakıf arazileri kiralama hususlarına ilişkin hükümler, Vakıf Arazilerinin Kiralama Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ kapsamında veriliyor.


Tebliğe göre, bu arazilerin kiralanması, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa tabi tutuluyor. Bu kanun gereği ise kiraya verilme usulü, kapalı teklif, açık teklif, pazarlık ve kıymet takdiri suretiyle yapılıyor.


Kapalı ve açık teklif usulüyle iki defa ihaleye çıkarılıp da son ihalede isteklisi bulunmayan taşınmaz mallar ihalenin bitiminden itibaren 15 gün içerisinde de pazarlık suretiyle kiralanıyor.


Çok büyük araziler hariç bir bütün halinde kiraya çıkarılan vakıf arazilerin yılın hangi ayından başlayarak ne kadar süreyle kiraya...