21 / 05 / 2024

Vakıflara ait konut

Vakıflara ait konut

Vakıflar'ın kira geliri 1984 yılında 25 kat artırak 3 milyar lira olacakmış. İstanbul'da 12 bin işyeri ve konutunda oturan kiracılardan yılda aldığı 115 milyon lira kira geliri 25 kat artacakmış.

Ziraat ve Vakıfbank'tan satılık ucuz konutlar...

Ziraat ve Vakıfbank, ekonomik konut fırsatları sunarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yeni bir kapı aralıyor. Bankaların iş birliği ile yayımlanan satılık konutlar listesinde, 1.100.000 TL'ye 4+1 dubleks daire dikkat çekiyor. Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından sunulan satılık daireler.

Vakıfbank’tan konut kredisi müjdesi! 3 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar?

Vakıfbank, 3 milyon lira konut kredisi alacakların ödeyeceği aylık taksiti açıkladı. Ev fiyatlarının yüksekliği nedeniyle konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için kredi maliyetleri büyük bir öneme sahip. Peki, 3 milyon TL’nin aylık taksit ödemeleri ne kadar? İşte detaylar...

Vakıfbank'tan flaş açıklama... Vakıfbank müşterileri önce önce baksın

Vakıfbank'tan konut almak isteyen müşterilerine ya da konut almayı düşünen diğer vatandaşlara yönelik önemli bir kampanyanın duyurusu yapıldı. Kampanya duyurusunda kredi fırsatının detaylarına yer verildi.

Galata Kulesi için torba yasaya madde eklendi! Galata Kulesi’ne rant yolu açılıyor mu?

İBB’nin elinden alınınca yargı engeline takılan Galata Kulesi için, kanun adımı atıldı. Kulenin dernek ve vakıflara kiralanması endişesi gündemde. İşte ayrıntılar...

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

PTT'ye ait gayrimenkullerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündeminde! 

PTT'ye ait konut ile arazilerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili soru önergesi sundu. İşte ayrıntılar...

Konut kredisinde flaş gelişme! Bankalar en düşük oranları belirledi

Hayalindeki evi almak için konut kredisine başvuracak vatandaşları yakından ilgilendiren Ekim ayına ait konut kredisi faizleri duyuruldu. Peki, en düşük konut kredisi faizi hangi bankada olacak? İşte ayrıntılar...

Kurumlar vergisi mükelleflerinin sayısı son 5 yılda yaklaşık yüzde 39 arttı!

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadi kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler ile iş ortaklıklarının kazançlarının tabi olduğu kurumlar vergisi mükellef sayısı son 5 yılda yüzde 38,6 artarak ağustos ayı itibarıyla 1 milyon 35 bin 976'ya yükseldi. İşte haberin detayları…

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Eviniz geri alınabilir! Resmen açıklandı! 

Yapı kooperatiflerinde istifa halinde kooperatiflerin sağladığı imkanlardan yararlanma hakkı biter mi? İstifa durumunda kooperatife ait konut geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kredisinde önemli gelişme: Faiz desteği limitleri resmen artırıldı!

Riskli yapı şeklinde belirlenen gerçek ve tüzel kişilere ait konut veya iş yerleri için verilecek olan faiz destekli kredilerde, kredi tutarı artırıldı.

Mardin Büyükşehir'in vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler mecliste!

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülklere ilişkin soru önergesi verdi. 

Yabancıların konutta gözdesi Türkiye oldu!

TÜİK tarafından Ağustos ayına ait konut satış istatistikleri açıklandı. Sektör temsilciler Ağustos 2021 konut satış istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gezi Parkı neden bir vakfa devredildi?

Geçtiğimiz aylarda Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyeti İBB’den alındı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne verildi. Av. Kaan Özçelik vakıflara devredilen taşınmazlar konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Vakıflara ait konut Haberi

Vakıflara ait konut



Vakıflar'ın kira geliri 1984'te İstanbul'da 25 kat artıp 3 milyar lira olacak


   İSTANBUL'da, Vakıflar, 12 bin işyeri ve konutunda oturan kiracılardan yılda aldığı 115 milyon lira kira gelirini 1 Mayıs 1984 tarihinden itibaren 3 milyar liraya çıkaracak.

   Vakıflar Başmüdürlüğü yetkilileri, işyerleri ve konutlar için takdir edecekleri kira bedelini fazla bulunların 6570 sayılı yasa uyarınca bulundukları yerden tahliye edileceklerini, kira takdirlerinin ise piyasa fiyatlarından yüzde 3-5 düşük yapılacağını söylediler.

   Yetkililer, 115 milyon lira lira geliri sağlanan işyeri ve konutların bakımı için yılda 500 milyon liradan çok bakım ve onarım masrafı yaptıklarını belirterek, şunları söylediler:

   ''Kiracılarımızın tümüne yakınıyla, kira artırımı...