21 / 05 / 2024

vakıflara tahsis edilen kamu arazileri

vakıflara tahsis edilen kamu arazileri

Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 2003 yılından itibaren kamu arazisi tahsis edilen derneklere ve vakıflara ilişkin soru önergesi hazırladı. Ekici sorularını, Başbakan Yıldırım'a iletti..

Arda Güler'e tahsis edilen Mercedes İspanyol basınının gündeminde: Kaç para? 

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Milli gururumuz Arda Güler'e tahsis edilen lüks otomobil İspanyol basınında manşetlerde yer aldı. Her adımı olay olan Arda Güler'in otomobili de oldukça konuşuldu. İşte detaylar...

Milyonlara müjde! Tahsis edilen fatura ücretleri iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin!

Konutlarda bir ay ücretsiz doğal gaz kararı yürürlüğe girmesinin ardından, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bedava doğal gaz kararına ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve yurttaşlarımıza iade edilecek" dedi.

Serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Mardin Büyükşehir'in vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülkler mecliste!

Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik, Mardin Büyükşehir Belediyesinin vakıflara tahsis ettiği ve kiraladığı mülklere ilişkin soru önergesi verdi. 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün devrettiği gayrimenkuller TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen gayrimenkullere ilişkin soru önergesi verdi. 

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Vakıflara ait gayrimenkuller meclis gündeminde!

Vakıflara ait gayrimenkullere ve bunlardan kiraya verilen hamamlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki taşınmazlarının devri TBMM'de!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'daki bazı kültür varlıklarının mülkiyetinin mazbut vakıflara devri yönündeki kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

Vakıflara ait gayrimenkul ve hamamlardan kiraya verilenlerin sayısı TBMM'de!

Ülke genelindeki vakıflara ait gayrimenkul ve hamamlardan kiraya verilenlerin sayısına ve pandemi döneminde gelir kaybı yaşayan bu işletmelere destek olunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Ceyhan OSB'de 13 firmaya arsa tahsis edildi!

Adana Ceyhan'daki Organize Sanayi Bölgesi’nde (COSB) yatırım için arsa tahsis edilen firma sayısı 13 oldu. 

Bazı vakıflara ait taşınmazlar ve mal beyanları TBMM gündeminde!

Bazı vakıflara ait taşınmazlar ve mal beyanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dar gelirli aileler için yapılan sosyal konutlar personele tahsis edildi iddiası!

İBB Teftiş Kurulu’nun mülkiye müfettişleri görevlendirilmeden önce bazı dosyaları tamamlayarak yasal işlem başlattığı fakat İstanbul Valiliği’nden gerekli izinleri alamadığı belirlendi. Bu dosyaların başında Cumhurbaşkanlığı personeline tahsis edilen İBB’nin sosyal konutları bulunuyor.

vakıflara tahsis edilen kamu arazileri Haberi

vakıflara tahsis edilen kamu arazileri


Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 2003 yılından itibaren kamu arazisi tahsis edilen derneklere ve vakıflara ilişkin soru önergesi hazırladı. Ekici sorularını, Başbakan Yıldırım'a iletti.


Ekici, "Kamuya ait taşınmazlar, devletin gereksinmeleri için kullanıldığı gibi, ekonomiye kazandırılması amacıyla kamu yararına, gerek gerçek kişilere gerek tüzel kişilere, satış, kiralama, irtifak hakkı tesisi gibi yöntemlerle kullandırılmaktadır." dedi.


13 yıllık AKP iktidarları döneminde kamuya ait taşınmazların satış veya tahsisinde daha çok dernek ve vakıflar öne çıkmakta, bu dernek ve vakıf seçiminde de objektif kriterlerin yer almadığının bilinmekte olduğunu dile getiren Ekici "Kamuya ait taşınmazların tahsis edileceği dernek ve vakıf seçiminde daha çok iktidarla paralel ideolojide olmanın ya da bizzat iktidarı yönetenler veya yakınları tarafından yönetilmenin etkin olduğu aşikârdır. Daha çok TÜRGEV, ENSAR, AKABE gibi vakıf ve...