27 / 04 / 2024

Vakıflara ait gayrimenkuller meclis gündeminde!

Vakıflara ait gayrimenkuller meclis gündeminde!

Vakıflara ait gayrimenkullere ve bunlardan kiraya verilen hamamlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Vakıflara ait gayrimenkullere ve bunlardan kiraya verilen hamamlara ilişkin soru önergesi verdi. Ünver, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ünver, ''Aşağıdaki sorularımın Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğünün 96'nci maddesine uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletilmesi ve Sayın Bakan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Ünver, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Bilindiği üzere ülkemizde vakıflar önemli bir hukuki ve sosyal tüzel kişiliktir. Özellikle vakıflara ait birçok gayrimenkul, iş yeri olarak halen kullanılmaktadır. Bu gayrimenkuller arasında tarihi hamamlar, tüm dünyaca bilinen “Türk Hamamı” olgusuna hayat vermişler ve hala yaşatmaktadırlar. Ne var ki pandemi sürecinde yaşananlar bu hamamları da olumsuz etkilemiştir. Hamamların kira bedelleri, işletenler açısından önemli bir maliyet kalemi oluşturmaktadır. Pandemi sürecinde bu işyerlerini işleten esnaf, kira ödemekte büyük zorluk çekmiştir, çekmektedir. Bu işyerleri ile ilgili olarak herhangi bir kira düzenlemesi kamuoyuna henüz yansımamıştır.''

Vakıflara ait gayrimenkuller meclis gündeminde!

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'in soruları:
1- Türkiye genelinde vakıflara ait ve iş yeri olarak kiraya verilen kaç adet gayrimenkul bulunmaktadır. 
2- Türkiye genelinde vakıflara ait ve kiraya verilen kaç adet hamam bulunmaktadır? 
3- Pandemi sürecinde kapatılan, kapatılmasa da büyük oranda iş kaybı yaşayan hamam vb. kiralanan gayrimenkullerin kirasında bir indirim uygulanmış mıdır? 
4- Uygulanmadıysa bu işyerlerinin uğradığı gelir kaybı karşısında herhangi bir indirim veya geri ödeme düşünülmekte midir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön