20 / 05 / 2024

Vakıfların kira gelir vergisi

Vakıfların kira gelir vergisi

Kiracısı vakıf olan taşınmazlar ve bunların kira geliri için ödenen vergiler meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin olarak CHP'li Tanal soru önergesi hazırladı..

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Vakıflar'ın yüzde 200'lük kira zammı Meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiralık iş yerlerine yüzde 120, konutlara da yüzde 200 zam yaptığını kaydederek söz konusu artışla ilgili soru önergesi verdi.

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Vakıflar Kanununa Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Vakıflar Kanununa Geçici Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi kapsamında Hatay'daki cemaat vakıflarının tasarrufu altındaki taşınmazların, tapuda bu vakıfların adına tescil edilebilmesi amaçlanıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün taşınmazları için kira kararı!

Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeni kanun ile 2021'de Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlarda kira artışı olmayacak. 

Kira yapılandırmasında 'kredi kartı' kolaylığı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları, şirketlerin mülkiyetinde bulunan taşınmazlar hakkında yaptıkları satış, irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan kullanım bedelleri ve hasılat payları alacakları yapılandırılabilecek.

Şirketlerin ve vakıfların kira alacakları yapılandırılacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylanan yeniden yapılandırma düzenlemesinin detayları belli oldu. Bu kapsamda, şirketlerin ve vakıfların kira alacakları yapılandırılacak...

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Vakıfların 300 milyon TL kira alacağı tahsil edilecek!

Vakıfların biriken 300 milyon liralık kira alacağının tahsil edilmesi için çalışmalara başlandı. Buna göre, 167 yap-işlet-devret ve 261 adet restore et-işlet kiralaması da bulunuyor. Vakıfların toplam kiracı sayısı ise 27 bin 463 olarak açıklandı.

Vakıfların 56 gayrimenkulü Süryani Vakfı'na tescil edildi!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vakıfların 56 gayrimenkulünün Süryani Vakfı'na tescil edildiğini açıkladı..

Kira gelir vergisi beyan ve 1. taksit dönemi yarın bitiyor!

2018 yılı kira gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme ve 1. taksit ödeme dönemi yarın (2 Nisan 2018) akşamı sona eriyor..

Kira gelir vergisi beyannamesi son günü 2018!

Mart ayı vergi takviminde belirtilen kira gelir vergisi son beyanname günü uzatıldı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi son günü 2018 ne zaman oldu?

Bu yıl kimler kira gelir vergisi ödeyecek?

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini ya da her iki gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden vatandaşların kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi ile ilgili tüm merak edilenler...

Vakıfların kira gelir vergisi Haberi

Vakıfların kira gelir vergisi



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, kiracısı vakıf olan taşınmazlara ve bunların kira geliri için ödenen vergilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Maliye Bakanı Naci Ağbal'a iletti.


Tanal'ın soruları

1- Maliye Bakanlığı tarafından, vakıfların kiracısı olduğu kaç taşınmaz tespit edilmiştir? Bunların kira bedeli ve kiraya ilişkin taşınmaz maliklerinden alınan kira gelir vergisi tablosu nedir?


2- Bakanlığınızca tespiti yapılan kiracısı vakıf olan taşınmazlar nerede bulunmaktadır? Bunların adresleri nedir?


3- Bakanlığınızca tespiti yapılan, kiracısı vakıf olan taşınmazların kira sözleşmesi süresi ve kira gelir vergisi ödenen kira bedeli nedir?


4- Maliye Bakanlığı'na ait vakıfların veya taşınmazların kiraya verilenlerin mali tabloları nedir? Tarafıma bir örneğini gönderir misiniz?


5- Maliye Bakanlığı bünyesinde yer alan vakıflardan kaç tanesinin kendisine ait taşınmazı...