28 / 04 / 2024

Vakıflar'ın yüzde 200'lük kira zammı Meclis gündeminde!

Vakıflar'ın yüzde 200'lük kira zammı Meclis gündeminde!

CHP Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kiralık iş yerlerine yüzde 120, konutlara da yüzde 200 zam yaptığını kaydederek söz konusu artışla ilgili soru önergesi verdi.



Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait mülklere yasal sınırdan daha fazla kira artışı yapmasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Türkiye’de yaşanan derin ekonomik buhranın yaratmış olduğu olumsuz etkilerin başında barınma sorununun geldiğini kaydeden CHP’li Melih Meriç, “Ekonomik krizin derinleşmesi ve enflasyonun yükselmesi sebebiyle kira artışlarına yüzde 25’lik bir üst sınır getirildi. Fakat devletin koyduğu yasal sınıra en başta kamu kurumları uymuyor. 2023 yılı Aralık ayı TEFE-TÜFE oranı yüzde 53,40 ve kira artış sınırı yüzde 25 olmasına rağmen Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü, mülkiyetinde olan kiralık iş yerlerine yüzde 120, konutlara ise yüzde 200 oranında zam yaptı. Ekonomik sıkıntılarla boğuşurken bir taraftan da 6 Şubat deprem felaketlerini yaşayan Gaziantepli vatandaşlara bunu reva görmenin hiçbir hukuksal temeli yok. Bu yasa yalnızca vatandaş konut sahibini mi bağlıyor, konut sahibi devlet olunca bu yasa geçersiz mi oluyor? Dükkanını açamayan esnafların kirasına yüzde 120, depremin yaralarını sarmaya çalışan hemşerilerimize yüzde 200 kira artışı kabul edilemez. Biz bu konunun takipçisi olacağız, deprem bölgesindeki hemşerilerimizin mağduriyetini gidermek için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

Vakıflar ın yüzde 200 lük kira zammı Meclis gündeminde!

Gazete Duvar'dan Günsu Durak'ın haberine göre, Melih Meriç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a cevaplaması talebiyle şu soruları yöneltti:

"Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü mülkiyetindeki olan kaç daire, konut, iş yeri kiradadır?

Gaziantep’te Vakıflar Bölge Müdürlüğü mülkiyetinde olup iş yeri ve mesken olarak kiraya verilmiş olan taşınmazlara 2024 yılı için uygulanan kira artışı oranı ortalaması nedir? Söz konusu bu oran neye göre belirlenmiştir?

Deprem bölgesi olan Gaziantep’te barınma krizinin derinleştiği bir anda Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü kiracısı olanlara yapılan yüzde 120, yüzde 200 kira zammını karşılayamayacak vatandaşlar tahliye mi edileceklerdir?

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü mülkiyetinde olup ihaleyle kiraya verilmiş olan taşınmazlara 2 sene önce rayiç bedel üzerinden kira zammı yapılmış olmasına karşın gerek konutlara gerekse iş yerlerine yasal üst sınırın kat be kat üstünde fahiş kira artışı yapılmasının gerekçesi nedir?"

 

İzmir Karabağlar'daki 106 hektarlık dönüşüme Bakanlıktan veto! 

TCMB: Kira enflasyonunda zayıflama eğilimi devam ediyor!

Şişli'deki rezerv alan ilan edilen yere 72 katlı rezidans projesi tepkiye neden oldu!


Geri Dön