04 / 05 / 2024

vali atama şartları

vali atama şartları

5442 sayılı kanun kapsamında il genel idaresinin başı ve mercii olarak nitelendirilen valiler, Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevlidirler. Peki, vali nasıl atanır? İşte vali atamaları..

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları!

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları nelerdir? İşte 2005 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik esasları..

Konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları!

Alınan Yargıtay Kararları gereğince konut kredilerinde tüketicilerden alınan masraflar arasında bulunan konut kredisi dosya masrafı iade edilebiliyor. İşte konut kredisi dosya masrafını geri alma şartları...

Sayfiye'de herkese uygun ödeme şartları!

Esnek ödeme planlarıyla dikkat çeken proje kısa sürede başarılı bir satış grafiği yakaladı. Orman manzaralı “Sayfiye” her keseye uygun ödeme şartlarıyla cezbediyor.Sayfiye'de herkese uygun ödeme şartları bulunuyor.

Plansız alanlarda yapı şartları!

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan ve plânı bulunmayan alanlardaki yapılaşmaların fen, sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlayan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği gereğince plansız alanlarda yapı şartları nelerdir?

2014 çevre temizlik vergisi affı şartları!

Torba Yasası ile af getirilen vergi borçları arasında belediyelerin sunduğu temizlik hizmetlerine karşılık olarak aldığı çevre temizlik vergisi de yer alıyor. İşte 2014 çevre temizlik vergisi affı şartları...

2014 emlak vergisi affı şartları!

11 Eylül 2014 tarihinde 29116 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren torba yasa ile emlak vergisi borçlarına af geldi. Peki vergi nasıl yapılandırılır? İşte 2014 emlak vergisi affı şartları..

Vali'den ilginç öneri: Kırşehir'in adı değişsin!

Kırşehir'in kültür şehri olduğunu söyleyen Vali Necati Şentürk, ilin isminin "Ahigülşehir" olarak değiştirilmesini önerdi. Şentürk, "Kırşehir'e Ahilik ile çağrışım yapan güzel bir isim konulabilir" dedi.

El yazılı vasiyetname geçerlilik şartları!

Medeni Kanun gereğince; Vasiyet, resmi şekilde veya mirasbırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Peki, el yazılı vasiyetname nasıl olmalı? El yazılı vasiyetname geçerlilik şartları nelerdir?

Mirastan feragat sözleşmesi geçerlilik şartları!

Mirasçı ile yapılan; ileride doğacak miras hakkına ilişkin beklentiden bir karşılık alınarak veya karşılık alınmadan tamamen veya kısmen vazgeçmeyi amaçlayan mirastan feragat sözleşmesi geçerlilik şartları nelerdir?

Emlak borcu yapılandırma şartları!

Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan Emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları 6552 sayılı kanun kapsamında yapılandırılabiliyor. İşte emlak borcu yapılandırma şartları...

Boğaziçi alanında yapılaşma şartları!

Boğaziçi alanında "Geri görünüm" bölgesinde Taban Alan Kat Sayısı (T.A.K.S.) azami % 15 ve 4 katı geçmemek şartı ile konut yapılabiliyor. İşte 2960 sayılı kanunda açıklanan Boğaziçi alanında yapılaşma şartları...

Emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları!

Torba Yasası olarak nitelendirilen 6552 sayılı kanun ile emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarına af geldi. Peki, emlak vergisi nasıl yapılandırılır? Emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları nelerdir?

İstimlak şartları!

Özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetinin alınması işlemi olan istimlak şartları nelerdir?

vali atama şartları Haberi

vali atama şartları

Vali nasıl atanır?

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince, il genel idaresinin başı ve mercii vali olarak nitelendiriliyor.


Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre illerde gereği kadar teşkilat bulunuyor. Bu teşkilatın her birinin başında bulunanlar il idare şube başkanları oluyor. Bunların emri altında çalışanlar ilin ikinci derecede memurlar olup; Bu teşkilat valinin emri altında oluyor.


Ancak Hakimler Kanunu ile İcra ve İflas Kanununda yazılı yargıç, Cumhuriyet savcısı ve yargıç sınıfında bulunanlarla bu kanunlarda yazılı adalet memurları, askeri birlikler, askeri fabrika ve müesseseler, askerlik daire ve şubeleri bu madde hükmünden müstesnadır.


Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle ödevli ve bu işlerin gerçekleştirilmesi için gereken bütün tedbirleri almaya yetkili olan vali nasıl atanır?


Valiler nasıl atanır?

Valiler...