17 / 05 / 2024

vali yetki devri

vali yetki devri

İllerde, valilerin tayin ve tespit ettiği işlerde yardımcılığını ve valinin bulunmadığı zamanlarda vekilliğini yapmak üzere vali muavinleri bulunur. Peki, vali yetki ve görevleri nelerdir? İşte valinin yetkileri..

Vatandaşlar kentsel dönüşümü istemeyince belediye yetki devri kararı çıkardı!

Başakşehir’de vatandaşlar kentsel dönüşüme karşı uzun süredir mücadele ediyor. Başakşehir Belediyesi, kesinleşmiş yargı kararına rağmen Şahintepe için yeni yetki devri kararı çıkardı. Vatandaşlar, “Hukuksuzluğa direneceğiz” dedi.

İstanbul'da riskli yapıları belediye satabilecek!

Bakanlık Riskli Yapılara ilişkin olarak sürdürülen uygulama sürecini kısaltmak ve bu sürece hız kazandırmak adına İstanbul'daki bütün ilçe belediyelerine yetki devri yaptı. 

İzmir Karabağlar'da muhtarlar kentsel dönüşümü görüştü!

Karabağlar'da muhtarlar bir araya geldi. Toplantıda en çok kentsel dönüşüm üzerinde duruldu. Muhtarlar kentsel dönüşüm konusunda mevcut yasada sıkıntılar olduğunu ve bu konuda belediyelere yetki devri yapılmasını istedi.

Antalya'nın projeleri bugün mecliste karara bağlanacak!

Bugün gerçekleşecek olan Büyükşehir Belediye Meclisi devam toplantısında Kepez ve Santral mahallelerindeki hak sahipleriyle yapılacak ön protokol için yetki devri gibi çok önemli konular karara bağlanacak.

Palm City 2.etabı için yetki verildi!

Başkanlığı Vali eski yardımcısı Turan Eren'in yürüttüğü kooperatifi üyeleri, yapımına bir süre ince başlanan Palm etap 2 için kooperatif yönetim kuruluna yetki verdi.

Karabağlar kentsel dönüşüm projesi için anket yapılacak!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kentsel dönüşüm konusunda belediyeye yetki devri verilen Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallesi esnafı ve mahalle sakinleriyle üçüncü kez bir araya geldi

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüme anketle karar verilecek!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşüm konusunda belediyeye yetki devri verilen Osman Aksüner, Aşık Veysel ile Aydın mahallelerinin esnafı ve sakinleriyle üçüncü kez bir araya geldi.

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm kapsamında devir protokolü imzalandı!

Bakanlar Kurulu kararıyla "afet riski altındaki alan" olarak ilan edilen İzmir’deki Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleriyle ilgili kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kemalpaşa Belediyesi’ne yetki devri töreni yapıldı.

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm için belediyeye yetki devri!

Bakanlar Kurulu kararıyla "afet riski altındaki alan" olarak ilan edilen Soğukpınar ve Atatürk mahalleleriyle ilgili kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kemalpaşa Belediyesi’ne yetki devri töreni yapıldı.

Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi için belediyeye yetki devri!

Küçükçekmece Belediye Meclisi 2 Mart'ta yaptığı toplantıda Yarımburgaz Mahallesi'nde 540 bin metrekarelik rezerv alanı ile ilgili belediyeye yetki devri kararını oy çokluğuyla kabul etti...

Kemalpaşa'da 800 dönümlük alan dönüşecek!

Bakanlar Kurulu 800 dönümlük bölgeyi riskli alan ilan ederek, dönüşümün önünü açtı. Buna göre Bakanlık, belediyenin istemesi halinde yetki devri yapabilecek. Böylece alan çalışmalarını ve tespitleri belediye koordine edecek.

Karabağlar'da yerinde dönüşüm yapılacak!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm konusunda belediyeye yetki devri verilen Osman Aksüner, Aşık Veysel ve Aydın Mahallesi sakinleriyle toplantı yaptı.

İMKON'dan Müteahhitliklik Yetki Belgesi Numarası açıklaması!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Cüllüce'nin 'Yetki Belgesi Numarası' verilen toplam müteahhit sayısının, 287 bin 760'a tırmandığı şeklindeki açıklamasının ardından İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonumdan (İMKON) açıklama geldi.

vali yetki devri Haberi

vali yetki devri

Vali yetki ve görevleri nelerdir?

İl genel idaresinin başı ve mercii validir. İllerde, valilerin tayin ve tesbit ettiği işlerde yardımcılığını ve valinin bulunmadığı zamanlarda vekilliğini yapmak üzere vali muavinleri bulunur. Valiliğin yazı işlerinin düzenlenmesinden de vali muavini sorumludur.


Vali muavini, en az altı yıl kaymakamlıkta bulunmuş ve bu hizmetin iki yılını doğuda geçirmiş olanlardan tayin edilir. Peki, vali yetki ve görevleri nelerdir?


Valinin yetkileri nelerdir?


Valilerin hukuki durumları, görev ve yetkileri

Vali, ilde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır.


Bu sıfatla :

A) Valiler, ilin genel idaresinden her Bakana karşı ayrı ayrı sorumludur. Bakanlar, Bakanlıklarına ait işleri için valilere re'sen emir ve talimat verirler. Bakanlar, valiler hakkında Bakanlar Kuruluna taltif ve tecziye teklifinde bulunabilirler.


B) Bakanlıklar...