17 / 05 / 2024

Vali yetki ve görevleri

Vali yetki ve görevleri

İllerde, valilerin tayin ve tespit ettiği işlerde yardımcılığını ve valinin bulunmadığı zamanlarda vekilliğini yapmak üzere vali muavinleri bulunur. Peki, vali yetki ve görevleri nelerdir? İşte valinin yetkileri..

Beşiktaş'ta GYO maddesi ortalığı karıştırdı: Beşiktaş'ın mülkleri satılıp, borçlar ödenecek! 

Beşiktaş'ta yapılacak genel kurul toplantısında tüzüğe eklenmek istenen bir madde yeni bir tartışmaya sebep oldu. Özellikle yönetimde hali hazırda olan gayrimenkul yatırım ortaklığı yetkisinin genel kurulun yetki ve görevleri arasına da eklenmek istenmesi soru işaretleri yarattı. Beşiktaş'ın mülkler

1952'de vali denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'ndaki belediye ucuz evleri kontrol edilmiş!

1952 yılında vali ve belediye başkanı denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'nda yer alan belediye ucuz evleri kontrol ve teftiş etmiş.

Yavuz Öztürk, vekaleten Halk GYO Proje Geliştirme ve Uygulama Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı!

Halk GYO Yönetim Kurulu tarafından, Proje Geliştirme ve Uygulama Genel Müdür Yardımcılığı yetki ve görevlerini yerine getirmek üzere, Proje Uygulama Müdürü Yavuz Öztürk'ün Genel Müdür Yardımcılığı makamına vekaleten atanmasına karar verildi. 

ABD'nin SPK'sından kripto paralar için uyarı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, kripto para piyasalarını mümkün olan en üst düzeyde denetleyeceklerine dikkat çekerek Kongre'ye kripto para piyasasının regülasyonuna ilişkin daha fazla yetki ve kaynak sağlama çağrısı yaptı.

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Emlakçı yetki belgesi nereden ve nasıl alınır?

Emlakçı yetki belgesini emlak ticareti yapacak kişilerin alması gerekiyor. Emlak alım satımında hizmet kalitesinin artırılması ve haksız rekabet ve kayıt dışılığın önüne geçilmesi için yapılan düzenleme sonrasında emlakçı yetki belgesi almaları şartı bulunuyor.

Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat miras tartışmasında annesi ve kardeşini öldürdü!

Adana'da miras meselesi için çıkan tartışmada cinnet getiren Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat erkek kardeşi Altuğ Polat ve annesini İkbal Polat'ı tabancayla vurdu.

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çankaya'daki gecekondular yıkılıyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yaptığı açıklamada “Yasaların bize verdiği yetki ve sorumluklar doğrultusunda ilçemizdeki gecekonduları yıkıyor, Çankaya’nın çehresini daha da güzelleştiriyoruz” dedi.

İLBANK'tan kentsel dönüşüme destek!

İller Bankası'na kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi. Buna göre, İLBANK kentsel dönüşüm projeleri için 4 milyar liralık kaynak sağlayacak.

İLBANK'tan kentsel dönüşüm kredisi!

İller Bankası kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi. Buna göre, İLBANK, 25 bin nüfusun üstündeki yerlerde kredi verebilecek.

İLBANK'a kentsel dönüşüm yetkisi!

Komisyonda kabul edilen diğer bir düzenleme kapsamında İller Bankası'na (İLBANK) kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ilişkin usul ve esaslar düzenlendi!

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile teşkilatlanmasına ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.

Vali yetki ve görevleri Haberi

Vali yetki ve görevleri

Vali yetki ve görevleri nelerdir?

İl genel idaresinin başı ve mercii validir. İllerde, valilerin tayin ve tesbit ettiği işlerde yardımcılığını ve valinin bulunmadığı zamanlarda vekilliğini yapmak üzere vali muavinleri bulunur. Valiliğin yazı işlerinin düzenlenmesinden de vali muavini sorumludur.


Vali muavini, en az altı yıl kaymakamlıkta bulunmuş ve bu hizmetin iki yılını doğuda geçirmiş olanlardan tayin edilir. Peki, vali yetki ve görevleri nelerdir?


Valinin yetkileri nelerdir?


Valilerin hukuki durumları, görev ve yetkileri

Vali, ilde Devletin ve Hükümetin temsilcisi ve ayrı ayrı her Bakanın mümessili ve bunların idari ve siyasi yürütme vasıtasıdır.


Bu sıfatla :

A) Valiler, ilin genel idaresinden her Bakana karşı ayrı ayrı sorumludur. Bakanlar, Bakanlıklarına ait işleri için valilere re'sen emir ve talimat verirler. Bakanlar, valiler hakkında Bakanlar Kuruluna taltif ve tecziye teklifinde bulunabilirler.


B) Bakanlıklar...