27 / 04 / 2024

1952'de vali denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'ndaki belediye ucuz evleri kontrol edilmiş!

1952'de vali denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'ndaki belediye ucuz evleri kontrol edilmiş!

1952 yılında vali ve belediye başkanı denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'nda yer alan belediye ucuz evleri kontrol ve teftiş etmiş.



1952 yılında tamamlanan belediye ucuz evler, belediye başkanı ve vali tarafından kontrol edilmiş. Evleri tek tek gezen vali ve belediye başkanı, elektrik,su ve yollar için gerekli emri vermiş. 

BOSTANCI'DAN PENDİK'E KADAR KONTROL EDİLMİŞ

Vali ve Belediye Başkanı, Bostancı'dan başlayarak, Küçükyalı, Yenikariye, Kartal, Maltepe ve Pendik semtlerinin imar, su, yol ve elektrik bakımından kontol edilmiş.

Söz konusu haber 3 Temmuz 1952'de Vatan Gazetesi'nde ''Vali ve Belediye Başkanının tetkikleri'' başlığı ile kaleme alınmış...

Vali ve Belediye Başkanının tetkikleri

Vali ve Belediye başkanı dün yanında Milli Eğitim, Bayındırlık, 6 net Sube müdürleri, kay makamlar, Şehir meclisi üyeleri ve bazın mensupları olduğu halde Anadolu cihetine geçerek Koşuyolu ve Bağlarbaşı Setami alide tamamlanmış olan Belediye  elektrik, an ve yolları için gereken emirleri vermiştir.
Müteakiben Bostanerdan başlı yarak Küçükyalı, Yenikariye Kartal, Maltene. Pendik semtlerini imar, yol, su, ik, eğitim ve emniyet bakımlarından teftiş etmii ve buralarda halkın dileklerini dinlemiştir.

 

1952'de İsviçre'de 'kiraların kontrolü kaldırılsın' talebine ret kararı!

87 kattan oluşan binalar 1942'ye damga vurdu! 4 şehir nüfusu kadar olan binaların maliyeti 13 milyon dolar!

 


Geri Dön