03 / 05 / 2024

Validebağ korusu inşaatı

Validebağ korusu inşaatı

Validebağ Korusu, bir yıl aradan sonra yine yeşil alan tartışmasına sahne oluyor. Mahkeme kararlarına rağmen korudaki inşaat malzemelerinin kaldırılmadığını söyleyen gönüllüler, koruda nöbet tutmaya başladı.

Validebağ'da yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Validebağ'da yürütmeyi durdurma kararı verildi. İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Üsküdarda Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan camiyi de kapsayan Nazım İmar Planı Tadilatı' nın yürütmesini durdurdu.

Validebağ Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Validebağ Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cebrail Çetinkaya ve Zeynep Özen ortaklığında kuruldu.

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak proje için tepkiler büyüyor!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan ve birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olarak tescillenmiş Validebağ Korusu’nda hayata geçirilmesi planlanan projeyi istemeyen ve yapılmaması için nöbet başlatan vatandaşlar konuya tepki göstermeyi sürdürüyor.

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Validebağ Korusu'nun Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edilmesine tepki!

Validebağ Korusu’nun Üsküdar Belediyesine tahsis edilmesine tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, korunun temizliği için tahsise gerek olmadığını, bunun alanı ranta açmanın ilk adımları olduğunu ifade etti...

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki inşaat mühürlendi!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki inşaat, bölge sakinlerinin tepki göstermesi üzerine durduruldu. Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan inşaatın telafisi güç zararlar oluşabileceğini belirtti...

Validebağ Korusu'ndaki millet bahçesi projesi durduruldu!

Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nu millet bahçesi yapmak için İBB tarafından hazırlanan proje tahsis sorunundan kaynaklı olarak 'şimdilik' durduruldu.

Validebağ Korusu millet bahçesi oluyor!

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nu “millet bahçesi” yapmak için ilk adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1.derece doğal sit koruması altında olan koruda “peyzaj projesi” yapmak için koruma kuruluna başvurdu.

Validebağ Korusu'nda yine inşaat krizi!

İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu için yine tehlike çanları çalıyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, 1. derece doğal sit alanı olan 354 bin metrekarelik koru için plan değişikliği teklifi hazırladı.

Üsküdar Validebağ'daki sosyal tesis inşaatı durduruldu!

Üsküdar Validebağ'da tekrar inşaat çalışmaları girişimi tepkilere yol açtı. Validebağ Gönüllüleri girişimi inşaatı durdurdu .

Validebağ Korusu'ndaki inşaat protesto edildi!

Validebağ Korusu, bir yıl aradan sonra yine yeşil alan tartışmasına sahne oluyor. Mahkeme kararlarına rağmen korudaki inşaat malzemelerinin kaldırılmadığını söyleyen gönüllüler, koruda nöbet tutmaya başladı.

Validebağ Korusu’na komşu arsaya 810 milyon TL’lik proje!

Emlak Konut GYO’nun Validebağ Korusu’na komşu arsası için düzenlediği ihaleyi Dap Holding şirketi Eltes İnşaat kazandı. Şirket projenin satış geliri olarak 810 milyon lira önerdi.

Validebağ korusu inşaatı Haberi

Validebağ korusu inşaatı

Üsküdar Validebağ Korusu’nun hemen yanındaki alanda geçen yıl cami inşaatının başlatılması tartışma yaratmıştı. İnşaata karşı çıkan çevre sakinleri, günler süren protesto gösterileri yapmıştı. Üsküdar Belediyesi ise cami inşaatının koruyla ilgisinin olmadığını açıklamıştı. Aradan aylar geçti, cami inşaatı tamamlandı. Fakat önceki gün Validebağ, yeni bir tartışmaya sahne olmaya başladı. Mahkeme kararına rağmen korudaki inşaat malzemelerinin kaldırılmadığını söyleyen Validebağ Gönüllüleri, imza kampanyası düzenleyip koruda nöbet tutmaya başladı.


VARDİYALI NÖBET

Kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’nda bulunan korunun bir kısmının betonlaşmaya açılacağı söylentisi vatandaşları yine alarma geçirdi. 12 saat esasına göre vardiyalı nöbet tutan Validebağ Gönüllüleri’ne çevreciler de destek veriyor. Ağaçlara astıkları afiş ve dövizlerle koruya karşı duyarlılığı artırmayı hedefleyen gönüllüler, korudaki doğal yaşamın bozulmasına izin vermeyeceklerini söylüyor. Validebağ Korusu’nun betonlaşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu...