14 / 05 / 2024

Validebağ Korusunda cami yapılacak mı

Validebağ Korusunda cami yapılacak mı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Validebağ Korusu'nda yapılmak istenen cami projesi için ne dedi? Kadir Topbaş Validebağ Korusu cami inşaatı için ne dedi? İşte Kadir Topbaş'ın Validebağ Korusu açıklamaları..

Validebağ’daki cami ibadete açıldı!

İstanbul Üsküdar ilçesinde Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki otoparka cami yapılmasına, geçen yıl eylül ayında başlandı. Yapılaşmanın önünü açacağı gerekçesiyle inşaatına karşı çıkılan ve eylemler yapılan cami, 10 ayda tamamlandı

Üsküdar Validebağ Koru Cami ibadete açıldı!

Üsküdar Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı.

Üsküdar Validebağ Koru Camisi ibadete açıldı!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı.

Validebağ Koru Camisi ibadete açıldı!

Üsküdar'da bulunan Validebağ Koru Camisi cuma namazıyla ibadete açıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cami, beğeniyle karşılandı. Namazın ardından vatandaşlara lokum ve ramazan şerbeti ikram edildi.

Validebağ Koru Cami açıldı!

Validebağ Korusu bitişiğinde inşaa edilen camide ilk namaz kılındı. Validebağ korusu tartışmalarıyla gündeme gelen camide bugün kılınan bayram namazına yüzlerce kişi katıldı.

Validebağ Cami'sinin açılışı 17 Temmuz'a ertelendi!

Üsküdar'daki Validebağ Camii, Ramazan Bayramı'nda ibadete açılacak. Kadir Gecesi ibadete açılması planlanan camide çalışmalar uzayınca açılış bayram namazına ertelendi.

Validebağ Koru Cami'si 13 Temmuz'da açılacak!

Validebağ’da günlerce sözde doğa severlerin eylemlerine sahne olan cami Kadir Gecesi’nde ibadete açılıyor. Caminin dış cephe işlemleri tamamlanırken, iç ritüelleri devam ediyor.

Validebağ'daki caminin inşaatı devam ediyor!

Validebağ Korusu' nun yanında, başta mahalle sakinleri ve çevrecilerin tepkilerine neden olan ' hukuksuz cami inşaatı 'nın son görüntüleri ortaya çıktı.

Validebağ'daki cami inşaatı bitiyor!

ÜSKÜDAR Validebağ Korusu'nun hemen yanındaki alanda başlayan cami inşaatı, protesto gösterilerine sahne olmuştu. İnşaata karşı çıkanlar eylem yapmış, polis ve vatandaş karşı karşıya gelmiş, sık sık arbede yaşanmıştı.

Validebağ’daki cami inşaatı bitti bitiyor!

İtirazlara ve eylemlere neden olan cami inşaatı hızla ilerledi. Hatta kaba inşaatı tamamlanma noktasına geldi. Koru Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurucularından Serhat Kalsın, cami inşaatının büyük ölçüde bittiğini açıkladı.

Validebağ'da cami inşaatı başladı mı?

Caminin bölümleri ilerleyen inşaat ile birlikte ortaya çıkmaya başladı. Etrafı ağaçlarla çevrili alanın ortasındaki inşaatın neredeyse milim boşluk bırakmadan yapıldığı görülüyor...

Validebağ Korusu cami inşaatı yükseliyor!

Validebağ Korusu’nun yanındaki parseldeki tartışmalı cami inşaatı hızla sürüyor. Caminin bölümleri ilerleyen inşaat ile birlikte ortaya çıkmaya başladı. Etrafı ağaçlarla çevrili alanın ortasındaki inşaatın milim boşluk bırakmadan yapıldığı görülüyor.

Validebağ Camisi için broşür hazırlandı!

HAFTALARDIR tartışma konusu olan, Üsküdar Belediyesi ile Validebağ sakinleri arasında gerginliğe yol açan cami projesinin maketinin olduğu broşür hazırlandı. Broşür, Validebağ Korusu ile alakası olmadığı görüşünü anlatmak için hazırlandı..

Validebağ Korusunda cami yapılacak mı Haberi

Validebağ Korusunda cami yapılacak mı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: “Validebağ Korusu denince sanki bu koruyla ilgili bir müdahale var. Burayla ilgili farklı uygulama yapılacak gibi algının ortaya çıkmasından rahatsız olduğumu ifade etmek istiyorum. İBB olarak geçmişten bize gelen bu tarz önemli yerleri korumayı, İstanbulluların kullanımına açmaya çalışıyoruz.”


Kadir Topbaş'ın Karaman Ermenek maden ocağındaki arama kurtarma faaliyetleriyle ilgili açıklaması için tıklayın!


Üsküdar’da Validebağ Korusu’nun hemen yanında bulunan ve mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne ait olan bin 200 metrekarelik alanla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Tadilatının iptali ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar, İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından, itiraz yolu açık olmak üzere oybirliğiyle reddedildi. İlgili mahkemenin 28.10.2014 tarihli oybirliğiyle alınan kararı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Saraçhane’deki Başkanlık Sarayı’nda basın mensuplarıyla paylaştı.


Saraçhane...