12 / 05 / 2024

Validebağ Korusunda eylem mi yapıldı

Validebağ Korusunda eylem mi yapıldı

Öğretmenevi binasının yanında bulunan otoparkın genişletilmesi ve beton dökülmesi hazırlıkları yapılması çevre mahallelerde yaşayanları da harekete geçirdi. doğal sit alanı konumundaki Validebağ Korusu'nda eylem yapıldı.

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri'nden yeni eylem!

Bahçeşehir Gölet Gönüllüleri gölet ve çevresindeki park alanının imara açılmasına karşı dün yeni bir eylem gerçekleştirdi. Eyleme Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Kent Savunması, Validebağ Gönüllüleri, Mimarlar Odası da destek verdi.

Başbakan Davutoğlu, GAP Eylem Planı'nı ne zaman açıklayacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni GAP Eylem Planı'nı açıklamaya hazırlanıyor.Bu kapsamda 5 bin işletmeye 60 milyon TL destek verilecek. Yeni iş imkanları, dağdan inişi de kolaylaştıracak.

Ukracity mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

Ukracity mağdurları bugün Esenyurt'ta eylem yaptı. İnşaat başlayana kadar eylemlere devam edecek olan mağdurlar 7 Mart 2015 tarihinde Taksim'de yapılacak toplu eyleme de katılma kararı aldı.

Esenyurt'ta yarın eylem var!

Ukracity mağdurları haklarını aramak için yarın Esenyurt Ukracity satış ofisi önünde eylem yapacak. Gelişmeleri yakından takip eden mağdurlar eylemlerini projenin inşaatı başlayana kadar sürdürmeyi planlıyor...

Ukracity mağdurlarından yeni eylem!

Ukracity mağdurları 1 Mart 2015 Pazar günü saat 14:00'te Esenyurt'ta eylem yapacak. Ukracity mağdurları Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz'u protesto etmek için 7 Şubat 2015 tarihinde de eylem yapmıştı....

Validebağ Deresi basın açıklaması!

Çevre Mühendisleri ile Mimarlar Odası ve Validebağ Gönüllüleri Derneği, İstanbul’da tartışma konusu olan Validebağ Deresi’yle ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

İnşaat atıkları Validebağ Korusu'ndaki dereye mi atılıyor?

İSTANBUL Üsküdar-Ümraniye-Sarıgazi metro inşaatının Altunizade kısmındaki inşaatı ile çevrede yapılan diğer inşaatların atıklarının Validebağ Korusu içinden geçen dereye atıldığı belirlendi..

Validebağ Korusu imar planı danıştaydan döndü!

Validebağ Korusu'nun Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/ 1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/ 5000'lik plan kapsamına alınması Danıştay'dan döndü. Danıştay, plan iptali kararına itirazı kabul etmedi...

Validebağ Korusu'nun yapılaşmasında son karar!

Validebağ Korusu'nun 1/1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/5000'lik Nazım İmar Planı kapsamına alınmasının iptaline karşı açılan temyiz davasında belediyenin itirazını redderek mahkeme kararını onadı.

Validebağ Korusu'nda son durum!

ÜSKÜDAR’da bitişiğindeki arsaya yapılan camiyle gündeme gelen ve protestolara sahne olan Validebağ Korusu’nu ilgilendiren önemli bir karar çıktı. Verilen iptal kararına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür Bakanlığı’nın itirazını reddetti.

Validebağ Korusu'nun yapılaşmaya açılmasıyla ilgili son karar verildi!

Danıştay, Validebağ Korusu’nun 1/1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/5000’lik Nazım İmar Planı kapsamına alarak yapılaşmaya açmasının iptaline karşı açılan temyiz davasında belediyenin itirazını reddetmiş oldu.

İş dünyası DOKAP eylem planından umutlu!

DOKAP Eylem Planı 2014 - 2018 genel hatlarıyla Turizm ve Çevresel Sürdürülebilirlik, Ekonomik Kalkınma, Altyapı ve Kentsel Kalkınma, Sosyal Gelişme,Yerel Düzeyde Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi olmak üzere beş ana başlıkta değerlendirildi.

Validebağ'daki dere inşaatlar yüzünden kirleniyor!

ÇMO Validebağ Korusu içinde bulunan açık derede geçtiğimiz günlerde "köpürme" meydana geldiği için Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) İstanbul Şubesi bölgede bir teknik gezi gerçekleştirdi. Yapılan ölçümlerde yüksek düzeyde kirlilik tespit edildi.

Validebağ Korusunda eylem mi yapıldı Haberi

Validebağ Korusunda eylem mi yapıldı


Öğretmenevi binasının yanında bulunan otoparkın genişletilmesi ve beton dökülmesi hazırlıkları yapılması çevre mahallelerde yaşayanları harekete geçirdi. Yapılan geniş katılımlı toplantının ardından Validebağ Gönüllüleri ve destekçileri beton dökümü için hazırlanmış demir ızgaraları kaldırdı ve yapılaşma faaliyetlerine karşı nöbet başlattı. Üsküdar Belediye Başkan Hilmi Türkmen, 30 Mart seçimleri öncesi, "çılgın proje" olarak lanse ettiği Validebağ Korusu'nun, Londra'daki "Hyde Park" benzeri parka dönüştürüleceğini...